Luulin jo että wysiwyg on jo ihan unohtunut, mutta nyt kun huomasin että se vielä on
käytössä, ajattelin että ennen kuin se kokonaan unohtuu, voisi ehkä kerrata miten tuollaisesta lyhennehirviöstä tuli niin hirveän suosittu. Termihän levisi räjähdysmäisesti joskus 80-luvulla, ja kävi aika rasittavaksikin.
Luin tämän tarinan joskus aikoinaan julkaisusta "Communications of the ACM", mutta koska se ei nyt ole ihan käsillä, en pysty toistamaan kaikkia yksityiskohtia. Joku oli silloin kirjoittanut yleisönosastolle hoksanneensa että fraasi "What you see is what you get" tuli tutuksi suurelle yleisölle 70-luvun
The Fip Wilson Show -ohjelman juontajan erään henkilöhahmon kautta, ja päätti ottaa selvää, tiesikö
Flip Wilson itse ollenkaan millaisen suosion lyhenne oli saanut teknologian maailmassa. No eipä tiennyt, mutta kertoi kumminkin miten lausahdus oli syntynyt.
Flip oli nuorena aloittelevana koomikkona saanut kutsun vierailijaksi jonkun konkarikoomikon TV-ohjelmaan, ja pukeutunut sitä varten Geraldine-hahmoonsa. Matkalla pukuhuoneesta studioon joku lattiamanu oli kommentoinut asun uskottavuutta ja Flip oli yhtään häkeltymättä lupsauttanut tekoripsiään, katsonut manua päästä jalkoihin ja heittänyt lausahduksensa, jolloin tuottaja heti kehotti toistamaan sen lähetyksessä. Flip teki niin ja siitä lähtien lausahdus seurasi Geraldinen mukana Flipin omaan showhun.
PS.
FirstMention.com on löytänyt fraasin "What you see is what you get" niinkin vanhasta julkaisusta kun kameramainoksesta joka ilmestyi 2.5.1936 Chicago Daily Tribune -sanomalehdessä.