Pääsääntöisesti voisi sanoa, että pöytäkonerauta toimii lähes aina ilman mitään ongelmia. Kannettavat on eriasia. Toki pöytäkoneissakin voi tulla ongelmia vastaan esim. VIA:n piireillä, mutta yleensä noita taitaakin löytyä varsin vanhoista koneista.
Keskusmuistista henk.kohtaisesti olen sitä mieltä, että nykyaikana 4Gt on minimi käyttiksestä riippumatta. Se riittää kaikkiin perustoimintoihin ihan mukavasti ja esim. joku bugaava softa ei ihan heti jäädytä järjestelmää. Nykyään kun ei tarvitse olla kovinkaan monia nettisivuja auki, niin muistinkulutusta vain yksinkertaisesti alkaa olla kohtuu paljon. Siihen päälle muut taustasovellukset ja esim. taulukkolaskentaohjelma ja pdf softa, niin minusta 4Gt ei vain ole mitenkään yliamuttu.
Itsellä on HTPC:ssä 8Gt. Tosin siinä on Windows 8.1, mutta ei sekään kyllä perusasennuksen jälkeen paljoa muistia vie. 8Gt on siitä hyvä, että isoja tiedostoja pakatessa taustalla kone toimii varsin jouheasti ja normaalit jokapäiväiset sovellukset voi antaa huoletta olla päällä samaan aikaan. Eli paljon riippuu siitä mihin konetta käyttää.
Jos on yksittäisen sovelluksen käyttäjä, eli on vain selain aina auki tai jokin muu vastaava, niin silloin toki vielä pärjää 2Gt:lla. Mutta suoraansanottuna minusta aika on jo ajanut 2Gt ohi.
*edit*
- 32bittistä käyttistä ei ole minusta ollut mitään järkeä asentaa enää vuosikausiin.
- SSD soveltuu ihan hyvin Linuxeihin. Jotkut vieläkin tuntuu hierovat asetuksia paniikissa, että asema kuluu, mutta itsellä on ollut kokemusta 6:sta SSD-asemasta. Jokaisessa koneessani on tällä hetkellä SSD. Ensimmäistä yritin alkuun varjella ja sen jälkeen tahallani yritin kuormittaa sitä kohtuuttoman paljon, enkä saanut sitä rikkoutumaan. Mutta jokainen taaplaa tyylillään. Btw. tuo MX100 on hintalaatusuhteeltaan varsin hyvä, itsellä on läppärissä tuollainen.