Kirjoittaja Aihe: TP-link TL-wn620g  (Luettu 3217 kertaa)

Larbba

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 35
    • Profiili
TP-link TL-wn620g
« : 24.05.07 - klo:18.45 »
Eli pystyiskö, joku pistään rivi riviltä, että miten saisin kyseyisen palikan toimiin tässä koneessa ???, kun ei osaa niin ei osaa. Ja tämä koko Linux ympäristö on muutenkin tällä hetkellä opettelun alla, mut kait määkin tän pikkuhiljaa opin

Anssi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1342
    • Profiili
Vs: TP-link TL-wn620g
« Vastaus #1 : 26.05.07 - klo:14.01 »
tuon kans muistaakseni oli hiukan ongelmaa, mutta kerro mitä tulostaa komennot

Koodia: [Valitse]
lsusb
Koodia: [Valitse]
iwconfig
Koodia: [Valitse]
lspci
nuo vaikka aluksi niin tiedetään lisää siitä usb palikasta.

salai

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2126
    • Profiili
Vs: TP-link TL-wn620g
« Vastaus #2 : 29.10.09 - klo:12.55 »
Vaikka tämä onkin vanha aihe kirjaan ylös muutaman tunnin testaamisen tuloksen:

Eli kyseisen TP-link TL-wn620g usb-donglen oli naapuri saanut käytetyn kannettavan lisukkeeksi, kun siinä ei ollutkaan sisäistä wlania myyjän väitteistä huolimatta. Joku jälleenmyyjä edelleen pokkana väittää tikun olevan Linux-yhteensopiva.

lsusb tuottaa seuraavan stringin:
Koodia: [Valitse]
Bus 001 Device 003: ID 0cf3:0002 Atheros Communications, Inc. AR5523 (no firmware)

Sain tikun jotenkin välttävästi toimimaan Mandriva 2010 Linuxissa (32-bit) ndiswrapperin avulla. Yhteys ei kuitenkaan mennyt päälle kunnolla, vaan vaati ilmeisesti aina käynnistyksen jälkeen komennot

Koodia: [Valitse]
sudo modprobe -r ndiswrapper
sudo modprobe  ndiswrapper
minkä jälkeen tikun voi kytkeä. Välillä toimii heti, toisella kertaa ei.

Ilmeisesti tuota tikkua ei saa mitenkään toimimaan 64-bittisessä Ubuntussa, koska sille ei löydy 64-bittisiä ajureita XP:lle, eikä ndiswrapper hyväksy Vistan ajureita.

Laitoin naapurin koneeseen sitten Verkkokaupan 9.90 € Netwjork adapterin, jonka asennus Karmic Koalaan kesti muutaman sekunnin ja XP:hen pari minuuttia. Valitettavasti kyseisen mallin myynti näkyy jo loppuneen.

GrizzlyBear

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: TP-link TL-wn620g
« Vastaus #3 : 25.04.14 - klo:11.33 »
Vaikka tämä on tooosi vanha aihe ajattelin jakaa kokemukseni kanssanne:

1: Varusmiehelle tehdään wanhasta HP-Compaqista tupaläppäri, joka käyttää varuskunnan wlania. Sisäänrakennettu wlan-palikka ei tietenkään käynnisty, ei Win XP:ss:ä eikä Ubuntussa.

2. Asennetaan ko. läppäriin Lubuntu 14.04 ja kaivellaan romuvarastosta TP-link TL-wn620g wlan-dongle joka on joskus jäänyt jostain projektista, ei asennuslevyä. Tuolle tikulle on valmistajan puolelta olleet ajurit Win200/Win Xp:lle, joista joku jossain on ndiswrapperilla saanut joskus toimivan yhteyden ;).

3. Kun TP-Linkin kotisivuilla on vain mandariinikiinaa ja ainoa minkä saa ladattua, on tuolla kielellä kirjoitettu manuaali, ryhdytään kaivelemaan internetiä. Ja kas, DriverGuide:n sivulta löytyy linux- ajuripaketti, joka kommentin mukaan on saatu pyytämällä suoraan valmistajan tuesta, mutta ajureita ei ole koskaan testattu!

4. Ladataan paketti (.rar) ja puretaan se, tiedostot ovat tietenkin .rpm -muodossa (kolme ajuritiedostoa ja yksi source). Komentorivin komennolla muodostetaan sitten .deb -paketti, joka asennetaan ihan tuplaklikkaamalla :). (tuohon paketin tekoon löytyvät ohjeet hakemalla forumilta...). Kokeillaan komentoriviltä, että ajuri toimii, kaikki tähän asti OK.

5. Ihmetellään tovi kun Lubuntu 14.04:ssä ei ole verkkoyhteyden ilmaisinkuvaketta palkissa; löydetään sitten ratkaisu tähänkin ominai(tui)suuteen, ja Voila! naapureiden wlanit näkyvät.

Koko projektiin meni sellainen viisi - kuusi tuntia mutta kyllä kannatti. Läppäri toimii niin kuin pitääkin ja bonuksena testailin vielä mobiililaajakaistankin toimivuuden, no problemo.

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 16430
    • Profiili
Vs: TP-link TL-wn620g
« Vastaus #4 : 25.04.14 - klo:13.33 »
Wikidevi on hyvä tietolähde tällaisiin laiteasioihin ja ajurien etsimiseen:
https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TL-WN620G
Tuolla on jokin versio valmistajan tarjoamasta Linux-ajurista.

Laitteen wlan-piiri on Atheros AR5523, jolle on ajuri suoraan kernelissä (versiosta 3.8 lähtien). Voi olla, että laite toimisi sillä suoraan, kunhan firmware on asennettuna. Se on ollut Ubuntu 13.04:stä lähtien paketissa linux-firmware, joten periaatteessa tikku voisi toimia suoraankin uusimmissa Ubuntuissa.

Kernelin lokista selviää lisää, kun tökkää tikun koneeseen:

Koodia: [Valitse]
dmesg