1. samsung läppäri. toukokuussa ostettu.
2. en tiedä käyttäny konetta samassa paikkaa ja samassa pistorasiassa kokoajan
3. kytkettynä on vain tulostin joka on ollut kans kokoajan
4. kyl nettitikku jponkin verran kuumenee. nyt viilee viä ja nettiyhteys menny jo kerran jumiin
nettiyhteys ei katkea vaan menee jumiin. koneen sammuttaminen ja avaaminen poistaa vian
5 en ymmärrä
6 ei oo kun yks käyttöjärjestelmä
7 kone tarvii sammuttaa ja avata niin vika poistuu
Tästä päästään hiukan eteenpäin, mutta vielä jää avoimia kysymyksiä.
1. Kohtalaisen uusi tietokone. Tuskin siis on virtalähdevika vanhenemisen johdosta kysymyksessä.
Oletko kokeillut: onko samaa vikaa akkukäytöllä, siis virtajohto töpselistä irrotettuna? Siinä läppärissä lienee akku.
2. Jos samaa vikaa esiintyy akkukäytöllä myös, voidaan sulkea pois väärä maadoitus ja isojen sähkölaitteiden häiriöt, ja samoin voidaan sulkea pois kwh-mittarin kaukoluennan häiriöt.
[tekniikkaa] EU:n määräykset sähkölaitteista pakottavat valmistajat rakentamaan laitteiden virtalähdeyksiköihin häiriösuodattimet, joiden toiminnasta riippuen laitteen runkoon, joka myös USB-liittimessä on yhtenä koskettimena, tulee verkkotaajuuden "brummi", jonka päällä USB-laitteen käyttöjännite siis "kelluu". Brummi on pahimmillaan sadan voltin luokkaa. Se kutitta jo sormiakin, jos on peltikuorinen tietokone, tai jos sormi koskee USB-laitteen liittimen peltistä "kaulusholkkia". Brummi poistetaan maadoittamalla maadoitetun pistorasian suojakoskettimen kautta. Uusimmissa laitteissa ei ole maadoitettua pistotulppaa. Niissä brummi on poistettu toisella tavalla. Siksi kysyin tätä pistotulppa-asiaa. Kilowattituntimittarit ovat nykyisin kaukoluettavia. Siis sähkölaitos syöttää dataa sähköjohtimia pitkin ja lukee mittarien lähettämää dataa myöskin sähköjohtimia pitkin. Se data joskus aiheuttaa yllättäviä häiriötilanteita. Meidänkin talossa vanhat mittarit vaihdettiin sähkölaitoksen toimesta uusiin toissa keväänä. Kai siitä jotain tiedotettiinkin, mutta minulla se tieto meni ohi korvien. Uusimmissa tietokoneissa on häiriösuodatus myös näitä sähköverkon suunnasta tulevia häiriöitä vastaan. Kaikissa verkkovirtakäyttöisissä elektroniikkalaitteissa on virtalähdeyksikössään elektrolyyttikondensaattoreita, joiden elektrolyyttineste vuosikymmenien kuluessa kuivuu ja tasajännitteet alkavat "notkua". [/tekniikkaa]
3. Tulostin syö omat sähkönsä omalla verkkojohdollaan. Kun muuta USB-tavaraa nettitikun lisäksi ei ole, voitaneen sulkea pois mahdollisuus, että tietokoneen sisäinen USB virtalähde ylikuormittuisi.
4. Kuumeneminen siis on pois suljettu vikamahdollisuus.
5. Aikaisemmin tuli ilmi, että nettitikkua on kokeiltu menestyksellä toisessa koneessa. Tarkoitin kokeilla nyt tässä tietokoneessa toista nettitikkua tai mokkulaa juuri sen varmistamiseksi: onko vika Ubuntussa?
en ymmärrä
[tekniikkaa] Useimmissa älypuhelimissa on mahdollisuus asettaa se 3G-tilaan ja kytkeä USB-johdolla tietokoneeseen mokkulaksi valitsemalla valikosta nettiyhteyden USB-jako. Tällä tarkoitin sitä, että vaihtoehtoinen mokkula on yhtä lähellä kuin lähin puhelin. [/tekniikkaa]
6. Tämä siis jää vielä avoimeksi asiaksi. Olisi helppo, tai ainakin kohtuullisen helppo, kokeilla: onko vika Ubuntussa? kokeilemalla toista käyttöjärjestelmää. Sehän voi asentaa, jos sitä ei ole. Jos toisella käyttöjärjestelmällä ja sillä samalla koneella ja samalla nettitikulla toimii niin sittenhän se olisi Ubuntun syytä.
nettiyhteys ei katkea vaan menee jumiin. koneen sammuttaminen ja avaaminen poistaa vian
7 kone tarvii sammuttaa ja avata niin vika poistuu
Näistä voisi rivien välistä lukea, että vika ei ole lainkaan nettitikussa ja sen aikaansaamassa nettiyhteydessä vaan itse tietokoneessa, tai Ununtussa (sen network managerissa), tai selainsovelluksessa (firefoxissa).
Mikä siis oikeastaan menee jumiin? Koko käyttöjärjestelmäkö (koko Ubuntu)? Lakkaako koko käyttöjärjestelmä vastaamasta näppäimistön ja hiiren komentoihin? Miten sammutat tietokoneen? Sammutusvalikostako vai virtakytkimellä pakottamalla? Vai jumittuuko pelkkä firefox? Eikö riitä, (oletko koittanut,) että pelkän Firefoxin sammuttaa vasemman yläkulman sammutusruksista, ja käynnistää hetken päästä uudelleen? Eikö riitä, (oletko kokeillut,) jos nettitikun vetää irti liittimestään, laskee kymmeneen ja työntää nettitikun takaisin USB-liittimeen ja odottaa vähän, että yhteys syntyy?