Kirjoittaja Aihe: Midi-tiedoston nopeusongelma [ratkennut]  (Luettu 1519 kertaa)

New_user

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1247
    • Profiili
Midi-tiedoston nopeusongelma [ratkennut]
« : 26.04.12 - klo:21.09 »
Kun jäi pari tuntia aikaa, niin kokeilin ohjelmia.

Otsikko on varmaan kaikkea muuta kuin selvä, mutta lyhyesti: kasassa Fluidsynth (Qsynth), Qtractor, ja Jack, jolla onnistuin ihmeen kaupalla yhdistämään kaksi edellä mainittua  ;D

Homman nimi on kuitenkin, että kun aloitan miditiedoston soittamisen, ensimmäiset 9 tahtia menevät melkoisella vauhdilla, ja vasta 10 tahdissa tempo menee oikeaksi. Tämä ilmiö kaikilla kokeilemillani mideillä. Mistähän tässä on kysymys, ja onko keinoa korjata asiaa?

Toinen asia koskee tuota Jack-kontrolleria. Millähän sen saisi muistamaan viimeiset kytkennät? Olen koko Jackin kanssa  muutenkin ihan nyypiö. Hämäävää on tuo Alsa välilehti, jolla itse asiassa sain nuo kaksi ohjelmaa yhteen vetämällä viivan siellä Qtractorista (vasemmalla) Fluidsynthiin (oikella).  Mitään ulkoisia äänivermeitä tässä läppärissä ei ole.

Fluidsynth vaikuttaa pätevältä ja kätevältä, Qtractor on ehkä vähän heppoisen näköinen, mutta täyttää nykyiset vaatimukseni, ja on pystynyt pystyssä. Reaper kaatuilee Windowsissa, tosin ehkä yhden VST:n takia.


« Viimeksi muokattu: 27.04.12 - klo:22.02 kirjoittanut New_user »

Heikki Ketoharju

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 716
  • Tee enemmän, harmittaa vähemmän!
    • Profiili
    • heikki.ketoharju.info
Vs: Midi-tiedoston nopeusongelma [ratkennut]
« Vastaus #1 : 30.04.12 - klo:02.09 »
Ubuntun pakettivarastoista löytyy myös fluidsynth-dssi -niminen paketti. Se asentaa Fluidsynth-pluginin, joka toimii suoriltaan Qtractorissa ilman mitään lisäsäätöjä. Voi olla sinun tapauksessasi helpompi vaihtoehto?

Jack Controlin käyttöohjeita olen kirjoittanut tänne näin: http://linux.fi/wiki/Qjackctl
Lue ihmeessä ja anna palautetta, mikä kohta ei aukene. Voin sitten parannella ohjetta.

Kytkennät saa tallennettua tuolla Patchbay-toiminnolla. Midi- ja Alsa -välilehtien erotkin on tuolla selitetty. Lyhyesti: vanhempien ohjelmien midikytkennät näkyvät Alsa-välilehdellä, koska ne käyttävät Alsan midirajapintaa. Uudet softat taas käyttävät Jackin midirajapintaa, ja niiden kytkennät näkyvät Jack-välilehdellä. Fluidsynth on sen verran vanha softa, et se näkyy Alsa-välilehdellä. Se viiva, jonka hiirellä vedät, edustaa midikaapelia.
-
Minä kirjoittelen suomenkielisiä ohjeita Linux-musiikintekoon:
http://linux.fi/wiki/Musiikinteko_Linuxilla
-
Kansainvälinen Linux-audio -wiki, sovellusluettelo ja äänikorttitietokanta:
http://wiki.linuxaudio.org

New_user

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1247
    • Profiili
Vs: Midi-tiedoston nopeusongelma [ratkennut]
« Vastaus #2 : 30.04.12 - klo:16.08 »
Kiitoksia Heikki.

Pihahommat pitäneet sen verran kiireisinä, että aika vähän ehtinyt räplätä tietsikalla. Mutta tuon mainitsemasi plugin-paketin asensin jo toissapäivänä, vaan ongelma on, etten lainkaan tiedä, minne se koneessa meni, ja miten sen Qtractorin näkyville saisi. Jos osaat auttaa, niin tervetullut.

Taustaa sen verran, että olen kyllä audiosta ollut kiinnostunut jo aikoinaan, ja tallessa ja digitoituna on esim. erään pelimanniporukan soittoa noin 45 min. Teac-Tascamin isolla kelanauhurilla 38 cm/sek, ja entisellä MTV:n konkkamikkiparilla mikserin kautta kelalle. Hyvin säilyi nauha 80-luvun puolivälistä. Digitoitiin Revoxilla ja Pro Toolsilla muutama vuosi sitten Ylöjärvellä.

Heikki Ketoharju

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 716
  • Tee enemmän, harmittaa vähemmän!
    • Profiili
    • heikki.ketoharju.info
Vs: Midi-tiedoston nopeusongelma [ratkennut]
« Vastaus #3 : 07.05.12 - klo:00.35 »
No moi!

DSSI-pluginit, kuten tämäkin Fluidsynth-dssi menevät kansioon /usr/lib/dssi. Tästä sinun ei kuitenkaan tarvitse välittää mitään, koska ohjelmat löytävät pluginit luultavasti automaattisesti :)

Tässä on ohjeet, jos englanti taipuu: http://slackermedia.info/qtractor/howto_qmidi.html

Mikäli ei taivu, niin selitän lyhyesti alla suomeksi, mitä tuossa ohjeessa olevat kuvat oikein tarkoittavat.

1. kuva: tässä näytetään asetusikkuna, josta voi laittaa ohjelman etsimään kansiosta /usr/bin/dssi. Luultavasti Qtractor tekeekin tämän jo, joten ei siitä sen enempää.

2. kuva: Klikkaa "New track" -nappia, jolla luodaan uusi raita.

3. kuva: avaa mikseri-ikkuna valitsemalla valikosta "View" -> "Mixer". Klikkaa luomasi raidan yläosassa olevaa plugin/insert-aluetta hiiren kakkosnapilla.

4. kuva: Näkyviin tulee pluginien valintaruutu. Sen yläosassa on hakukenttä, johon voit kirjoittaa "fluidsynth", ja oikean pluginin pitäisikin jo löytyä. Valitse se ja paina OK.

Nyt sinulla pitäisikin olla fluidsynth-dssi edessäsi. Klikkaa vasemmasta alakulmasta "Load soundfont", ja kun saat soundfontin ladattua, valitse haluamasi soitin. Pitäisi olla valmista!

Löysin tällaisen muuten tuolta Rui Nuno Capelan kotisivuilta: http://www.rncbc.org/drupal/node/226
Ainakin pari vuotta takaperin jokainen raita on siis pitänyt ohjata erilliselle midi-kanavalle. En tiedä onko asia vieläkin näin.
-
Minä kirjoittelen suomenkielisiä ohjeita Linux-musiikintekoon:
http://linux.fi/wiki/Musiikinteko_Linuxilla
-
Kansainvälinen Linux-audio -wiki, sovellusluettelo ja äänikorttitietokanta:
http://wiki.linuxaudio.org