Nyt tuli mieleen että joskus OP:n verkkopankki alkoi kiukuttelemaan Firefox3.6:sta joten päivitin sen firefoxin oman ppa:n kautta, silloin muistaakseni ...
ppa-asennuslähteet toki noutaa kivasti uutta tauhkaa järjestelmään, mutta ne eivät ole virallisesti tuettuja.
Kukin taaplaa tyylillään.
Itse pyrin tukeutumaan joko täysin virallisiin ohjelmalähteisiin, ja tarvittaessa pitämään järjestelmän tuettuna ennemmän tai vähemmän virallisena. Nyt olen päivittänyt jo ennen aikojaan useita Oneiric 11.10 -jakaluita 12.04 (Beta2) LTS -Precise -jakeluiksi. Näin ohjelmat pysyvät "tuoreina" ilman joidenkin epämääräisten ppa-lisäysten aiheuttamatta ongelmia.
Jos halutaan pitää jakelu (täysin) vakaana, toki käytetään vain ja ainoastaan LTS-jakeluja - eikä niihin ympätä epävirallisia ohelmistoja. Jos taas halutaan olla "ajan hermolla" uusimpine ohjelmaversioineen, asennetaan tuorein versio jakelusta niine ohjelmistoineen, jotka ovat tuohon versioon testatusti sopivia.
Siis lyhykäisyydessään: ppa- tai proposed -repot tarjoavat uunituoreita sovellutuksia, jotka voivat rikkoutua päivityksien jälkeen - tai pahimmillaan tehdä vakaasta järjestelmästä epävakaan.