Kirjoittaja Aihe: Verkkolevy ja ääkköset?  (Luettu 1556 kertaa)

fujimuji

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Verkkolevy ja ääkköset?
« : 17.02.12 - klo:21.52 »
Minulla on käytössä Lacien Network Space 2-verkkolevy jonne säilön töiden backupit, valokuvat yms tauhkat. Sen verran olen sitä puukottanut, että sain sinne ssh-yhteyden, jotta voin kätevästi rsyncillä ottaa silloin tällöin backupin samankokoiselle usb-levylle. Kaikki toimi hyvin kunnes ko. laite alkoi osoittaa hajoamisen merkkejä. No, rsyncillä viimeinen backup ja laite takuuseen. Sain uuden samanlaisen tilalle. Puukotus siihenkin ja rsyncillä backupin sisältö takaisin.

Ja taas toimii... Paitsi ei. Nyt on ääkköset sekaisin. Kun käytän verkkolevyä Ubuntu-läppäriltä käsin, sellaisia hakemistoja/tiedostoissa joiden nimessä on ääkkösiä ei näy ollenkaan! Windowsista katsoen tiedostot näkyvät, mutta ääkkösten paikalla on nimessä alaviiva (_).

Jos luon tuonne uusia tiedostoja, joiden nimissä on ääkkösiä, ne näkyvät normaalisti molemmissa järjestelmissä. Jos otan purkkiin ssh-yhteyden ja listaan tiedostoja, näkyvät vanhojen tiedostojen ääkköset oikein kun teen sen windows-clientilla ja kysymysmerkkeinä, kun teen sen Ubuntusta ssh:lla.

Eli kyse lienee siitä, että kun otin backupin rsyncillä ntfs-formatoidulle levylle, menivät nuo ääkköset tiedostonimissä sekaisin.

Saisikohan noita korjattua jollain scriptillä, ettei tarvitse etsiskellä ja uudelleennimetä satoja tiedostoja?

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3401
    • Profiili
Vs: Verkkolevy ja ääkköset?
« Vastaus #1 : 17.02.12 - klo:22.41 »
Lainaus
Saisikohan noita korjattua jollain scriptillä, ettei tarvitse etsiskellä ja uudelleennimetä satoja tiedostoja?
Merkin vaihtaminen toiseksi on helppoa kunhan tietää mitä korvataan millä.
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

juyli

  • Vieras
Vs: Verkkolevy ja ääkköset?
« Vastaus #2 : 18.02.12 - klo:18.40 »
Kun käytän verkkolevyä Ubuntu-läppäriltä käsin, sellaisia hakemistoja/tiedostoissa joiden nimessä on ääkkösiä ei näy ollenkaan!
Toki yhä erikoismerkit ovat ongelma verkkoyhteyksissä. Kuitenkin Linux:in mount tarjoaa moninaisia liitostapoja verkkolaitteita liitettäessä. Esim.:
http://linux.die.net/man/8/mount
http://linux.die.net/man/8/mount.ntfs-3g