Tuohon alkuperäiseen kysymykseen vastauksena:
- joko Bioksestasi puuttuu asetus, jolla virtualisointi otetaan käyttöön (mainittu ohjeessa)
TAI
- prosessorisi oikeasti ei ole 64-bittinen, tai käyttöjärjestelmäsi ei ole sitä
Nuo on kaikki mainittu ohjeessa.
Mikään noista ei estä kuitenkaan asentamasta 32-bittistä versiota VMwaresta ja käyttämästä sitä. Tosin, jos homman on vain bios-asetuksesta, niin ainahan se 64-bittinen kannattaa asentaa.
Tuota ylläolevaa on pakko kommentoida kuitenkin
... VMware-ohje ei ole olemassa siksi, että sen käyttö olisi vaikeaa. Se on olemassa siksi, että virtualisoinnissa helposti tehdään asioita väärin koska se on itse asiassa petollisen helppoa. Esimerkiksi tällä Foorumilla on Virtualboksista usein esitetty kysymyksiä, jotka kuvastavat käyttötapoja joissa ei ole päätä eikä häntää, esim. virtuaalikoneet ovat "hukassa" jossakin piilotiedostoissa tai ohjelmahakemistoissa (=big mistake) ja verkkoasetuksien räpeltäminen on aivan epätoivoista. Nämä kaikki johtunevat ohjeistuksen puutteesta, koska en usko että ohjelmiston valmistaja olisi oikeasti tehnyt noin kryptisen ohjelman (tosin kyllähän Oraclella on tässä asiassa vuosikymmenien kokemus). Ohje on myös hyvä referenssi antaa silloin kun antaa vinkkejä käytöstä.
Virtuaboxin ja VMwaren erot ovat nähdäkseni nämä:
VMware
- samannimisen ohjelmistofirman tuote
- ohjelmistopaletti on erittäin laaja
- ylivoimainen markkina- ja teknologiajohtaja
Virtuabox
- Oraclen tuote
- siitä löytyy avoin versio, joka ei kuitenkaan tue kaikkea oleellista
- monet kannattavat tätä avoimen version vuoksi filosofisista lähtökohdista ja löytyyhän se Ubuntulle "paremmin"
Molemmat lienevät sinänsä ihan kelpoja, en tunne Virtualboxia sen enempää. Sen kuitenkin tiedän, että Oracle aktiivisesti sanoo "että ei tue virtualisointia". Tämä tarkoittaa sitä, että ei halua ihmisten käyttävän VMwarea, koska Oraclella on oma virtualisointijärjestelmänsä jota he markkinoivat. Tässä mielessä Virtualbox on aivan yhtä kaupallinen järjestelmä kuin VMwarekin ja näiden välillä otetaan kunnon eriä markkinoilla. Eihän Oracle ole yleensä tehnyt mitään "avointa" - ainoastaan yritysostojen kautta saaneet tällaista käsiinsä ja sitten pyrkineet ajamaan niitä alas hallitusti (jos vain voivat). Myös VMware Player on nykyään avointa koodia, osittain. Tässä mielessä Virtualboxia en pidä aikuisten oikeasti avoimena koodina, vaan pelkästään Oraclen markkinoinnin yhtenä muotona.