Saahan sillä Linuxilla tehtyä todennäköisesti minkälaisen osion ja minkälaisen tiedostojärjestelmän hyvänsä.
Jos Windows-tavat riittävät, niin komento:
sudo mkfs.vfat /dev/sdx1
tekee FAT32-tiedostojärjestelmän, olettaen että osion numero on 1, joka yleensä on näin, jos ei ole tehty jotakin erikoista.
ja olettaen että device-nimi on sdx, mitä se tuskin on, vaan jokin alempi kirjain x:n sijasta. Oikea kirjain riippuu siitä mitää muuta sinulla on kiinni ja se pitää aina varmistaa esim. komennolla:
sudo fdisk -l (pieni ällä).
Tästä listasta katsot mikä on oikea, laitteen nimi, esim. toinen laite on sdb.
mkfs-komennon aikana tikku ei saa olla mountattu. Komennolla "sudo umount /dev/sdx" sen saa umountattua, olettaen taas, että laite oli "sdx", mitä se varmaankaan ei ole.
Itse teen myös aina uuden osion fdiskillä (ja sitä ennen hävitän vanhan). Näin saa tehdastikutkin toimivaan, yhtenäiseen tilaan - niissä voi olla vakiona kaikenmaailman virityksiä, joiden toiminta arveluttaa. Näin tehdyt tikut toimivat joka puolella.
Rolandin vaatimuksista en tiedä, Windowshan tekee kaikenlaista muutakin, pahemmin käyttäjältä kyselemättä. Vastaavat voi tehdä Linuxilla ja aika paljon enemmänkin, mutta komennot ovat toiset - lähinnä tuossa komennossa mkfs "vfat:in sijasta tulee jotakin muuta.
Jos tikku lakkaa toimimasta, niin joko siinä on tiedostojärjestelmä sekaisin, se on alunperinkin ollut väärin tehty tai tikussa on rautavika. Uudella filesysteemillä voi helposti aloittaa kokeilun. Jos ei auta, niin sitten fdisk:llä osioinnin korjaaminen - siihen tarvitaan hieman opiskelua. Muitakin tapoja on, mutta en mene takuuseen, että ne ovat yhtä luotettavia tällaisessa ongelmatilanteessa kuin fdisk ja mkfs - nehän molemmat kertovat virheestä heti samantien komentorivillä.