No, tukee mitä tukee ja jos on tuo versio tai tekee sellaisen. Nykyäänhän on jo Sata-III pelissä.
Sata III:sta en tiedä, itsellä kone sen verran iäkäs, ettei siinä moisia herkkuja ole. Mutta Win XP:n asennuslevy ns natiivi sp2 versio, ja ainakin levyrikon jälkeen hommaamalleni uudelle sata levylle asentui mukisematta.
...
Eli XP:n asentamiseksi tarvittiin toinen kone millä haetaan driverit "näppärästi" ja sitten tarvitaan Ubuntun live-levy, jotta saadaan haaskattua levyltä ylimääräinen partitio drivereiden asentamiseksi.
Ei itellä dualboot systeemi, Windows nykyään lähinnä pelaamiseen. Ubuntu käynnistyi vaikkea Vista sekosikin levyrikon yhteydessä. Itsellä ollut aina Windows koneissa kaksi tai kolme osiota. Yksi omille tiedostoille, toinen peleille, kolmas järjestelmälle ja hyötysovelluksille. Käytäntö periytynyt win 9x kaudelta, kun uudelleenasentelu oli enemmän sääntö kuin poikkeus, ja estänyt hyvin tietojen menetyksen.
Tuon kun tekee "näppärästi" vaikkapa 5 erilaisella koneelle muutaman viikon aikana, niin yhtäkkiä asennus ei olekaan näppärää
No ei, siinä olet täysin oikeassa. Mutta kotikoneessa kokoonpano on tietty ja siihen on siis helppo varautua.
Voisihan nuo driverit tietysti tuoda USB-tikulla - ai mutta, eihän tuolla emolla toimi kuin USB 1 ennen noita drivereita.Viimeksi en tosin saanut USB 2:sta toimimaan kuin vahingossa paljon myöhemmin (sama emo toimi Ubuntuissa ilman mitään ongelmia, myös USB 2:lla).
Niiden asentaminen yleensä edellyttää, että verkko on käytettävissä. Jos verkko ei ole käytettävissä XP:n asennuksen aikana, on edessä manuaalinen konfiguraatio myöhemmin. Se voi myös jymähtää, jos ei muista että verkkoa ei saanut kytkeä - voi olla vanhaa historiaakin.
Riippuu kait virustutkasta, ei se tietysti asennustiedostosta asennettuna yleensä päivitetyin ole.
Itsellä ei verkkotoimintojen käynnistäminen XP:n asennuksen jälkeen vaatinut muuta kuin tapsin seinään. Xp osasi kiltisti hakea oikeat asetukset dhcp:ltä, ja toimi ongelmattomasti.
Ei ne sen huonompia ole, kun ladataan kaikki päivitykset ja muutetaan älyttömät perusasetukset kunnollisiksi. Vistassahan on oletuksena tällainen 80-lukulainen toimintojen hidastelu - olevinaan hienompaa. Kyllä ne voi asettaa järkeviksikin - tosin oma aikansa siihen menee. Käytännössä ovat nopeampia, koska voi käyttää 64-bittistä muistiavaruutta, parempaa muistinhallintaa ja ennen kaikkea enemmän muistia. Tämä siis raskaammilla ohjelmilla - kevyillä ohjelmilla, mitä väliä?
Itsellä molemmat systeemit siis 32 bittisiä. Mitä sovellusten raskauteen tulee, niin käytännössä raskaimmat ovat erinäisiä pelejä, ja nekään eivät omassa koneessani välttämättä raskaimmasta päästä ole, kun mopolla on turha yrittää mahdottomia.
Sehän se ongelma juuri onkin. Tosin riippuu tietysti mitä tekee - kyllähän Notepad toimii pienelläkin muistilla - uusimmasta Officesta Firefoxin ja SP3:n kanssa ei enää niin varma kannata ollakaan - riippuu mitä tekee.
Itsellä vanha Office XP joka riittää tasan tarkkaan kaikkeen tekstinkäsittelyyn ja taulukkolaskentaan mitä tarvitsen. Ylipäätään en oikein käsitä miten toimisto-ohjelmaan saa menemään niin älyttömästi tehoja. Suurin osa uusista ominaisuuksista on sellaisia mille en ole käyttöä löytänyt, käytännössä jonkin Wordin kanssa käyttelen pitkälti aivan samoja toimintoja kuin joskus 486 kaudella Winwordin kanssakin. Firefox on itsellä win puolella sama versio kuin linux-puolella, uusin siis, ja kummankaan kanssa ei ole vielä tullut muistin loppuminen tai hidastelu sen kummemmin vastaan. Välilehtiä voi olla auki vino pino ja silti toimii kuin junan vessa.
... tämä vain fiilistelynä ... en kritisoi sitä miten asiat teit, mitä muutakaan voisi
En kritiikkinä ottanutkaan, mutta hyviä pointteja
Itsellä on tietyt aika vakiintuneet käytännöt ja tavat koneitten kanssa, ja ne sopivat minulle, muitten suhteen en tiedä. (Hakemistorakenne ntfs omien tiedostojen osioilla jokseenkin sama kuin v 1999 hankkimassani Pentium 225 koneessa, korkeintaan jokunen tullut lisää, mutta vanhoja ei poistettu. Kun menee mökille ja käynnistää vanhan pena kolmosen löytää suunnilleen kaiken samasta paikkaa kuin uudemmissakin koneissa)