Jos siis log-per antennin molemmat johtimet ovat galvaanisesti kiinni mastossa (ja peltikatossa), se nappaa 50 Hz häiriöitä koko katon alueelta.
Eikö silloin häiriöiden kannalta ole parempi että mastoputkea ei yhdistetä peltikattoon (ei välitetä nyt ukkossuojauksesta)?
Jos vertaa muihin antennityyppeihin, esim. UHF/VHF haraviin niin onko eroa tässä suhteessa?
Päätelmä on oikeansuuntainen. On ollut tapauksia, että hurinalenkki on täytynyt katkaista tv-antennin kaapelista. Se on silloin tehty logperiod haravan osalta laittamalla pvc-muoviputken pätkä (sitä mustaa paksuseinäistä vesijohtoa, jos ei ole aivan sopivan kokoista, voi sen halkaista,) siihen kohtaan mastoputkea, jossa harava on kiinni omalla hammastetulla puristimellaan. Jos se haravan kiinnityspuristin on sitä mallia, että se on liikuteltavissa antennin pituussuunnassa, kannattaa merkata se vanha asento, että se sovitus balun ei muutu.
Koska telkkareista saattaa myös syntyä hurinalenkkejä, jos niitä on taloissa useita, voi myös alas laittaa dc-erotus-adapterin. Niitä tarvitaan useimmiten, jos on jälkiasennus masto antennivahvistin, jossa sähkö syötetään antennin omaa johtoa pitkin. Niitä saa antennitarvikeliikkeistä. On niitä menestyksellä tehty kahdesta 1 mikron konkastakin. Molempiin johtimiin vaan oma sarjakonkka.
Yagiantennilla ei ole sitä maayhteyttä. Sen kytkentärasiasta lähtee koaksiaali alas ja molemmat navat ovat pienohmisessa yhteydessä toisiinsa dc:llä, mutta irti maasta. Tosin niitäkin on nykyisin vaikka mitä mallia, enkä ole aivan varma kaikista. Joissakin on jopa vahvistin heti siinä kytkentärasiassa.
Mastoputken kiinnitystä peltikattoon on tavallisesti mahdoton roplata ruosteen takia. Hyvä ukkosen johdatin siitä tuleekin. Etenkin jos maadoittaa peltikaton jokaisesta nurkastaan maaelektrodiin. Ukkossiepparinkin voi laittaa tököttämään taivasta kohti. Jos sen tekee onkivavan hiilikuituputkesta, näkee onko salama lyönyt. Se nimittäin haihtuu savuna tuuleen ja pitää laitta uusi, mutta niitähän on yhdessä ongessa monta. Ja salamahan ei lyö kahta kertaa samaan kohtaan, eihän.