Nythän tuossa FB / Firefox jutussa on päällä suodatin "images only". Jotenkin se päättelee mikä on kuva ja mikä ei. Eli Firefoxia selvästikin ohjataan FB:stä käsin, jos ei muutoin niin tuon Select-ikkuna avauksessa. (Päätellen siitä, että Firefoxin oma Open File ikkuna on erilainen).
Onko vanhoilla kuvilla tässä suhteessa jotakin eroa uusiin nähden? Onko ne konvertoitu eri lailla tai nimetty eri lailla tai kokonaan eri formaattia? Kannattaa ottaa huomioon, että periaatteessa Linuxissa isot ja pienet kirjaimet ovat eri asiota, esim. tiedosto "kuva.jpg" ja "kuva.JPG" ovat eri tiedostoja - tällaistakin voi FB tulkita väärin (ainakin teoriassa, käytännöstä en tiedä).
Voi tietysti olla, että kuvat tulkitaan, ensi vaiheessa, kuviksi vain sillä perusteella, että extensio on "jpg" - tätähän voisi helposti testata ja katsoa miten se toimii ...
Sellainenkin kiero ajatus tuli mieleen, että jospa sinulla on vaikkapa oikeasti TIF-kuvia, mutta niiden extensio on JPG (tai siis jotakin vastaavaa) - tästä voi joku ohjelma hermostua heti, joku taasen ei huomaa mutta tilttaa myöhemmin, joku voi näyttää herjojen kera tai joku voi näyttää kertomatta käyttäjälle mitään.