Rajoittuvatko riskit tuohon, jos käyttää eri jakeluja. Esim Ubuntu yhdellä koneella ja Opensuse toisella.
Tulevaisuuden ~home sijaitsee pilvessä?
En tunne OpenSuSEa ollenkaan, mutta ainakin muiden distrojen osalta kehitys on ollut sen suuntaista, että distrot pyrkivät käyttämään ohjelmistoprojektien tekeleitä mahdollisimman pienin muutoksin (jotta eivät joudu ylläpitämään omia virityksiään yksin). Jos siis SuSE:ssa on käytetyistä ohjelmista samat versiot kuin Ubuntussa, niin olettaisin, että sekakäyttö onnistuu.
Monilla työpaikoilla kotihakemistot ovat NFS-palvelimella, eli jos ei nyt pilvessä niin jossain kaasussa kuitenkin. Käyttäjät voivat mennä mille tahansa koneelle fyysisesti tai ssh:lla ja kotihakemisto on aina sama. Gnomea tosin nykyään kehitetään välillä vähän turhankin vahvasti sillä olettamuksella, että kotihakemisto on paikallisella kovalevyllä ja että esim. latenssi on pieni. Bugzillassa ja postilistoilla silloin tällöin näkee keskusteluja, joissa isompien NFS-ympäristöjen käyttäjät vääntävät asiaa kehittäjille rautalangasta. Tyyppiesimerkki on GDM ja muutkin login-managerit, joihin on useamman kerra lisätty kutakin käyttäjää esittävän ikonin haku käyttäjän kotihakemistosta, ilman mahdollisuutta konffata toimintoa pois päältä. Tällöin esim. tilanteessa, jossa on 200 käyttäjää ja kotihakemistot automountataan NFS-palvelimelta, login-ruudun piirtäminen laukaisee 200 turhaa automounttia ja ikonitiedoston hakua palvelimelle. Ja tuo on vielä pieni käyttäjämäärä. No, vissiin tilanne on taas kerran korjattu uusimmassakin GDM:n versiossa.
Varsinaiseen pilveen, siis jonkun ulkopuolisen palveluntarjoajan maan äärissä sijaitsevaan systeemiin siirtymisessä taitaa tulla latenssi ongelmaksi. Aika moni ohjelma on kirjoitettu sillä olettamuksella, että kotihakemistosta voi hakea tiedoston heti. Tähän on tietysti kaikenlaisia enemmän ja vähemmän fiksuja cacheja viritelty ratkaisuksi.