TI-89:stä löytyy muuten ainakin yksi hyvin tehty emulaattori joka vastaa kyllä ihan täydellisesti kyseisen laskinmallin toimintaa, jos siis sen toiminta oikeasti kiinnostaa. Tietysti sen käyttöön pitäisi olla laskin ja kaapeli, jolla "bios" ladataan emulaattoriin laskimesta. Se on sitten oma moraalinen kysymys, onko kuinka rikollista testata tuollaisella emulaattorilla laskimen toimintaa käytännössä, ennenkuin menee ja ostaa lähes kahden satkun laskimen... Ei, en kerro mistä sellaisen voisi edes löytää
Itsellä on kyseinen laskin ja opiskellessa tuli siis pidettyä kyseistä emulaattoria tietokoneella, ettei tarvinut ihan joka välissä kaivaa oikeaa laskinta esille tietokoneella raportteja yms. tehtäessä ja totesin sen emuloivan kyllä käytännössä katsoen identtisesti oikean laskimen toimintaa, siis nopeutta myöten.
TI-89:lle sai ainakin silloin ammattikorkeassa myös parhaiten opastusta, kun kaikki opettajat käyttivät samaa mallia, mutta kyseessä on kait hiukan koulukohtaiset suositukset? Tuolle mallille tuntuu löytyvän kyllä netistäkin aika paljon juttua ja opastusta jos mielenkiintoa riittää.
BTW. jos oikeasti olet laskinta hommaamassa, niin kannattaa ehdottomasti muistaa tarkistaa laskinten hinnat laskimet.net sivustolta, josta ainakin silloin sai
huomattavasti edullisemmin 89-ti:n kuin lähialueen kirjakaupoista. Ainakin silloin hintaerot oli reilusti yli 50 euron, tosin luultavasti eroa ei enää nykyään ole paljoakaan. Niin kovasti tuota paikkaa suositeltiin ja tuntui olevan kaikilla tuoreilla opiskelijoilla tiedossa.