Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelutValmistajien tukemat Ubuntu-tietokoneet: kannettavatietokone.fi uudet ja käytetyt sekä Lenovo-verkkokauppa
Onko ubuntuun olemassa samantyyppistä työkalua kun windowsissa levyn eheytys joka tiivistää pirstoutunutta levyä ja sitä kautta palauttaa taas koneen suorituskykyä?
Lainaus käyttäjältä: pallivaha - 29.01.07 - klo:21.31Juu, kyllä se voi käsittääkseni pirstaloitua mutta käytännössä se on kai hyvin vähäistä. Ja fsck:n tulostehan kertookin kuinka pirstaloitunut tiedostojärjestelmä on.juu, toki tiedostojärjestelmä pirstaloituu aina vähän, mutta linuxin käytössä olevilla tiedostojärjestelmillä se ei ole merkittävää, ellei levy ole hyvin täynnä. jos taas levy on hyvin täynnä, niin silloin defragmentoiminenkaan ei auta, koska sen suorittaminen vaatisi levytilaa.Lainaus käyttäjältä: pallivaha - 29.01.07 - klo:21.31Komennolla defrag tiedostojärjestelmä voidaan eheyttää mutta ei toimi kai kuin ext2:lla? Palvelinkäyttöön on kyllä paremmin optimoituja tiedostojärjestelmiä erilaisiin tarkoituksiin. ei tuosta fragmentoitumisesta oikeasti kannata huolestua. tosin ext3 on täysin yhteensopiva ext2:n kanssa ja se voidaan mountata ext2:na. tosin tuollaisesta defrag-komennosta en ole koskaan kuulutkaan, saati sitten nähnyt sitä missään.
Juu, kyllä se voi käsittääkseni pirstaloitua mutta käytännössä se on kai hyvin vähäistä. Ja fsck:n tulostehan kertookin kuinka pirstaloitunut tiedostojärjestelmä on.
Komennolla defrag tiedostojärjestelmä voidaan eheyttää mutta ei toimi kai kuin ext2:lla? Palvelinkäyttöön on kyllä paremmin optimoituja tiedostojärjestelmiä erilaisiin tarkoituksiin.
That being said, as the Linux System Administrator Guide states, "Modern Linux filesystem(s) keep fragmentation at a minimum by keeping all blocks in a file close together, even if they can't be stored in consecutive sectors. Some filesystems, like ext3, effectively allocate the free block that is nearest to other blocks in a file. Therefore it is not necessary to worry about fragmentation in a Linux system.