Kirjoittaja Aihe: Verkkoasetusten vianselvitys, miten Ubuntussa? (Linuxissa)  (Luettu 1760 kertaa)

Fale

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Olen Ubuntu (linux) maailamassa vielä aika untuvikko, joten kyselen hiukan neuvoja verkkoasetusten vianselvitykseen.

Lähtö:
HP compaq nc6320 läppäri + Ubuntu 7.10. Langallinen & langaton toimii moitteetta LiveCD:ltä ja myös asennuksen jälkeen. Asensin ubuntuu VirtualBox 1.5.6, configuroin sillan + virtualisen verkkokortin ohjeen mukaan ( https://help.ubuntu.com/community/VirtualBox & VirtualBox manuali ). Yritin myös langatonta saada toimimaan sillattuna siinä onnistumatta.

Tilanne nyt:
1) eth0 (langallinen) ei toimi. Bootin jälkeen pitää ajaa: sudo ifconfig eth0 down / sudo ifconfig eth0 up. Tällöin tulee IP näkyviin ja voin pingata. Esim googlea pingatessa IP osoite tulee googleen, mutta ei saa vastausta. (Reititys solmu?)

2) eth1 (WLAN) toimii jos boottaa ilman eth0 piuhaa kiinni. Jos laittaa eth0 piuhan kiinni ja irttoitaa niin WLAN ei toimi ennenkuin boottaa koneen. Jos taas pitää eth0 kiinni ja valitsee graafisesta työkalusta WLANin niin yhteys toimii. tällöinkin on tosin pidettävä eth0 kytkettynä. (Outo?)

3) br0 & vbox0 toimii moitteettomasti. Virtualisoitu XP ja Vista saavat normaalisti IP:n ja netti toimii wintoosissa vaikka ubuntu puolella nettiin ei pääsekkään eth0 pitkin.


Eli nyt kaipaan maagisia komentoja millä vikaa voisin lähteä selvittämään. Voi tosin olla, että kivuttomin ratkaisu olisi Ubuntun uudelleen asennus ja napata nuo VirtualBox windowsien asennukset talteen, muttä jääräpäänä haluan ratkaista ongelman, en poistaa sitä. :)

juyli

  • Vieras
Vs: Verkkoasetusten vianselvitys, miten Ubuntussa? (Linuxissa)
« Vastaus #1 : 25.03.08 - klo:22.34 »
Eli nyt kaipaan maagisia komentoja millä vikaa voisin lähteä selvittämään.

ifconfig, route ja cat /etc/resolv.conf. Mahdollistesti dhclient. Manuaalisivut ja info-sivut kertovat sitten enemmän.
Myös näillä komennoilla voi ihan manuaalisesti nostaa yhteyden pystyy, jos syystä tai toisesta automatiikka tökkii.

Lisäksi suosittelen aina puhuttaessa kannettavista tutustumaan jo monasti kerrottuihin sivustoihin, joissa opastetaan Linuxin asentamisesta kannettaviin ihan merkkikohtaisesti. Myös Ubuntun ohjesivuilla on monen kannettavan erityispiirteisiin tutustuttu.
« Viimeksi muokattu: 25.03.08 - klo:22.39 kirjoittanut juyli »