Ahaa, hienoa että sait läppäriin eloon. Seuraavat neuvot tulevat Ubuntu-pohjalta, mutta luulisi niiden toimivan sukulaisdistrossakin.
1) Jos touchpad käyttää synaptics-ajuria, sitä voi konfiguroida komentorivillä synclient -ohjelmalla. xorg.confissa pitää olla Option-kohdassa SHMConfig "true", jotta synclientin komennot vaikuttavat
2) Virranhallinnan saa ainakin periaatteessa tekemään mitä vain, jos kernelin acpi-tuki on päällä ja acpi-eventit tunnistetaan. Katso esim.
http://gentoo-wiki.com/TIP_ACPI_basic_configuration3 ja 4) sysv-rc-conf ohjelmalla käy kätevästi (ainakin helpommin kuin manuaalisesti) bootissa käynnistyvien palveluiden poisto ja palautus, ilman kyseisten ohjemapakettien poistoa. Google kertoo aika hyvin mitä mikäkin palvelu tekee, sen lisäksi tarvitsee vain päätellä, voisiko kyseinen palvelu olla omassa järjestelmässä tarpeellinen.
Bootin etenemistä voinee tutkia boottilogista /var/log/boot.log, mutta se ei ainakaan Ubuntussa ole oletuksena käytössä.
Ohjelmapakettien kuvauksia voi lukea myös komentorivillä apt-cache show paketin_nimi komennolla.
Minullakin on vastaava läppäri, AMD k-6 II 400 MHz, 64 Mb RAM, josta kehittelen pikku hiljaa Feisty-pohjaista kotipalvelinta. Olen ottanut projektin lähinnä harjoittelun kannalta, mutta näyttää siltä, että järjestelmästä tulee jopa aivan toimiva kevyttä kuormitusta varten. Tällä hetkellä siinä pyörii seuraavat palvelinohjelmistot: nfs-kernel-server, mpd, pulseaudio, sshd, mysqld ja lighttpd. Torrent-yhteyksistä huolehtii tarpeen mukaan rtorrent (screenissä), myös torrentflux on kokeilussa.
X-palvelinta ei ole asennettuna ollenkaan. Siksi olen testaillut koneessa monia tekstipohjaisia ohjelmia. Ncmpc + mpd on mainio musiikkisoitin ja monet surffaustarpeet saa hoidettua elinksillä ja links2:lla, joka osaa näyttää myös kuvia. Hyviä ohjelmia löytyy mm. irkkaukseen, cd-levyjen rippaukseen, jne. puhumattakaan tekstien editoinnista ja järjestelmän hallinnasta ja tarkkailusta, jotka on perinteisestikin tehty komentorivltä,
lisäystä... Ai niin sähköpostit on mukava lukea alpinellä...