Kirjoittaja Aihe: Bootti kestää... ja kestää...  (Luettu 2491 kertaa)

Tihtinen

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 97
    • Profiili
Bootti kestää... ja kestää...
« : 23.04.07 - klo:00.15 »
Suurin osa booteista kestää nykyään (Feistyllä)  ~10min  ::)
Syynä alituiset filesystem checkit, jotka tuntuvat tulevan aivan randomilla aivan random-syystä.
Esimerkki:
/dev/hd[a/b][1/2/3...] has been mounted [random number n. 5-40] times, check forced...

5 minuutin päästä siirrytäänkin sitten seuraavaa levyosiota katselemaan... ja eniten häiritsee että se bootissa puuttuu myös Windowsin osioihin ja väittää niiden sisältävän virheitä (ei mikään ylläri, yllätys on enemmänkin miksi Kubuntuni tuhlaa > 5min bootista 50, 100 ja/tai 200gt Windows-osioiden tarkistamiseen  :o ) Just stick to your products okay ? )

Kysymys: Onko ehdotuksia? Voinko suorittaa nuo tarkistukset ollessani Kubuntussa jo 'valmiiksi', ettei tarvisi sitten taas kahveja keitellä ensi bootissa kun Feisty porskuttaa itseään käyntiin?

Echramath

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 242
    • Profiili
    • http://iki.fi/ech/
Vs: Bootti kestää... ja kestää...
« Vastaus #1 : 23.04.07 - klo:02.00 »
On ihan yleisesti tunnettu ominaisuus (ei siis bugi tai "ominaisuus"), että ext2/ext3-tiedostojärjestelmään kuuluu tieto, kuinka monen mountin jälkeen levyosio tarkistetaan virheiden varalta. Sen pitäisi olla oletuksena jotakin 30 mountin luokkaa. Viisi kuulostaa kyllä melkolailla pieneltä määrältä. "sudo tune2fs -l /dev/hdXX" (XX esim. a1) on näppärä loitsu, jolla voi tarkistaa, mitkä osion asetukset oikeastaan ovat. Tune2fs:llä voi myös nostaa sitä määrää, jos se on kovin pieni. Jos ex3-osiota on paljon, kannattaa ehkä käyttää kohtalaisen isoja alkulukuja, jolloin on suhteellisen epätodennäköistä, että useita osioita pitää tarkistaa samassa bootissa. En kyllä ole ainakaan aikaisemmin kuullut, että Windows-osioihin liittyisi vastaavia asetuksia.

Voisi auttaa, jos liität tähän, mitä sinulla oikein lukee /etc/fstabissa.

mcduck

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 250
    • Profiili
Vs: Bootti kestää... ja kestää...
« Vastaus #2 : 23.04.07 - klo:16.39 »
Suosittelen fsck:n poistamista kokonaan käytöstä windows-osioilla. Nuo mokomat kun eivät osaa tallentaa tietoa siitä milloin ne on viimeksi tarkistettu, ja kaiken lisäksi Ubuntun asennus näyttäisi ainakin joissain tapauksissa laittavan ne tarkistusjärjestyksessä samaan vuoroon root-osion kanssa (viimeinen numero levyn kohdalla fstabissa 1 kun pitäisi olla 2 tai 0).

Eli siis 'gksudo gedit /etc/fstab' ja sitten fat- ja ntfs-levyillä vaihdat viimeiseksi numeroksi 0.
42