Elikkäs aloitin Linuxin käytön alunperin Kubuntulla josta sitten päädyin Ubuntuun käyttäjäystävällisyyden takia. Yksi asia, joka on jäänyt häiritsemään on se, että Kate yksinkertaisesti pesee Gnomen geditin 10-0.
no, gedit ei kai pyrikään olemaan sitä mihin kate pyrkii. gedit on peruseditori joka osaa pari hassua temppua koodaamisen helpottamiseksi ja jonka toiminnallisuutta on mahdollista laajentaa käyttäjän itse halumilla plugineilla.
Olenkin käyttänyt Katea ubuntussakin, mutta kuten suositus kuuluu: Kde ohjelmia ajetaan Kde:ssa ja Gnomen Gnomessa.
periaatteessa ohjelmia voi ajaa missä ympäristössä tahansa jos ei välitä yhtenäisestä ulkoasusta ja pienestä lisästä kiintolevyn kulutukseen. tietty jotan pieniä (yhteis)toiminnallisiakin juttuja on, mutta niitä pyritään ratkomaan.
Lisäksi Kate ei ymmärrä tätä ubuntun "Connect to server" toiminnolla luotua yhteyttä (ainakaan ssh:n kanssa).
juu, ei osaa eikä ihan lähiaikoina tule osaamaankaan. gnomesoftat käyttävät tuohon gnome-vfs:ää ja kde-puoli tekee sen kioslaveilla, kumpikaan puoli ei ole ihan lähituilevaisuudessa (koskaan) omaksumassa toistensa ratkaisuja. ainoa mahdollisuus yhteistoiminnalle tuon suhteen on varmaan se, että tulee joku kolmas järjestelmä jonka molemmat omaksuvat.
Kysymys onkin siis lähinnä se, että löytyisikö gnomelle vastaavan tasoista tekstieditoria kuin Kate (lähinnä php-ohjelmointiin)
gnomessa ei taida olla vastaavaa. itse käyttäisin
vimiä (gnomessa toki toimii
gvim) tai
emacsia. jos eivät nuo kelpaa tai niitä ei osaa eikä jaksa opetella niin scite voi olla aika kova. ja jos laajempikin ympäristö kelpaa niin php-hommiin
bluefish tai
screem voisi olla aika kiva.
tai sitten onko mahdollista saada muutama todella rasittava ominaisuus säädettyä Geditistä:
-se on hidas
-se on todella hidas
minä en pidä sitä kyllä erityisen hitaana, vaikka käytänkin yleensä vimiä joka on erityisen nopea.
-Bracket Matching kasvattaa matchatyn rivin korkeutta, jolloin muokkaustila "mulkuttaa rasittavasti", minkä lisäksi sekin toiminto on hidas
tuota, tuo asetus on php:n syntax highlighting asetuksissa.
-mistä saa määrättyä, millä charsetillä muokkaus tapahtuu?
editoinnilla ei varsinaisesti ole väliä, mutta tallennus lienee kriittinen?
no, oletuksena sen kyllä luulisi käyttävän juuri sitä koodausta jolla tiedosto on alunperinkin kirjoitettu, seuraava oletus on käytetty locale ja kolmas tietty se mitä tallettaessa koodaukseksi määrää.
-drag'n'drop toimii TODELLA epäintuitiivisesti (ja puutteellisesti) Nautiluksesta, eli tiedoston voi avata sitä käyttämällä vain pudottamalla sen avoimen dokumentin päälle, mitä jos oletkin sulkenut viimeisenkin avoimen dokumentin?
paha sanoa, en ole koskaan käyttänyt drag and dropia tässä yhteydessä.