Ubuntu kontissa on valmiina käyttäjä ubuntu.
Kyllä konttiin voi asentaa ssh-palvelimen ja lisätä käyttäjiä. Tekemällä oppii ja kun saa kontin oikein sekaisin, sen voi hävittää ja aloittaa alusta uudella kontilla.
Samalla kannattaa asentaa konttiin ufw, vaikka omalla koneella nat:n takia ei siitä 'oikeasti' hirveästi lisäsuojaa olekaan. Mutta kun siirrytään julkiseen verkkon palomuurikin on osattava asentaa ja määrittää oikein.
Nimipalvelut isäntäkoneelle yksittäiskoneella oleviin kontteihin saa isäntäkoneen /etc/hosts -tiedoston avulla. Seuraava vaihe on sitten Bind nimipalvelin yhteen konttiin, jota askarrellessa oppii mikä nimipalvelin oikein on. Nimipalvelimesta ei kuitenkaan kannata aloittaa.
Kyllä lxc list komennon ip:eillä alkuun pääsee, lxc info antaa vaan hieman enemmän tietoja kuten virtuaalisen ethernet portin nimen. Porttihan on virtuaalinen NAT-kytkin, jonka kautta saa yhteyden isäntäkoneelle ja sen kautta nettiin.
Kontin bashistä ping google.com pitäisi toimia, vaikka verkosta muualta kuin isäntäkoneelta ei konttiin pääse, koska reitti puuttuu.
Jos isäntäkoneella on julkinen IP, mikä osassa mobiiliyhteyksissä on, niin kontin palvelimen saa oikeille loitsuilla näkyviin julkisessa internetissä
Itsellä on aika monella kontilla kotona oma julkinen IPv6-osoite, jolloin sekä reitittimen että kontin palomuurit käytässä. Käytössäni on DNA:n mobiililaajakaista kotireitittimessä.