EDIT - Tomin kommentin myötä - 2 GHz - 5 GHz -juttu.
-1 Kolme-neljä laitetta. Tämä läppäri, 1-2 poikien konetta, joista 1 nyt käytössä, Raspberry makkarissa, ei nyt käytössä, vaimon Chrome Cast, tai kännykkä, ei nyt käytössä.
0 Joskus pätkii, varsinkin makkarin Raspberryssä, joka kytketty 5g reitittimeen yleensä.
1 Vaihdoin juuri tämän "uuden" Asus Nanon ja tuo 5 g reititin on samanikäinen, Jensen (Gigantin laite)
2 Taloyhtiössä paljon 2g yhteyksiä. Siksi vaihdoin 5g-yhteyteen tämänkin.
3 Wlanilla on, eli tämä kone. en pääse yli 50 Mb yhteyksiin, nyt en ole katsonut makkarin Raspberryn nopeuksia. Pojat langalla pääsee
ihan ok nopeuksiin ajoittain. Valittavat ajoittain "lagaamisesta".
4 Joskus tökkii. Huomaan, että iltapäivisin alkaa tökkimään. Taloyhtiön ilmeisesti jaettu yhteys, josta maksan tuon 300M yheyden. Ei kallis, mutta maksan kuitenkin ylimääräistä sen vuoksi.
5 Siis taloyhtiössä on jaettu yhteys, jonka olen maksamalla luullut saaneeni 300M:ksi. Iltapäivisin alkaa tökkimään. DNA sanoo, että valokuitu talosta ulos/sisään.
6 Ei pitäisi olla.
OK, mutta tuo ei selventänyt. Mainittakoon, että en tiedä DNA:n antenniverkko-valokuidusta mitään. Itse olen rakentanut oikean Ethernetin jo 90-luvulla taloyhtiöön, koska emme halunneet käyttää vanhaa kaapelointia. Joku muu selventäköön jos minulta jää asioita ymmärtämättä.
-1.
Mitä tuo Raspberry tässä tarkoittaa? Nimi tarkoittaa vain yhden kortin tietokonetta - käyttötarkoituksia on kymmeniä.
0.
Pätkimistä EI voi LUOTETTAVASTI huomata millään muulla kuin tuntien graafisella seurannalla. Jos kuitenkin olet jotain huomannut, niin tämä voi olla koko homman pahin ongelma.
1.
5 GHz/2.4 GHz reitittimet ovat ihan OK. Ne saattavat olla kuitenkin aika monimutkaisia - eivät välttämättä esimerkiksi tee yhtään mitään ennen konfausta - ja sikäli jotain voi olla väärinkin. En kyllä keksi mikä sellainen asetus voisi olla.
Nämä kaksitaajuuksiset eivät välttämättä toimi kaikkien laitteiden kanssa. Esim. juuri Chomecastissa Asuksen hyvin yleinen laite on Googlen infossa mainittu, ehkä toimimattomaksi. No, se kyllä toimi, mutta mietti konfatessa 2 h, kun olisi pitänyt miettiä 2 min. Toimii sen jälkeen.
5 GHz ei ole tuettu kaikissa laitteissa, mutta siitä ei sinulla tunnu olevan kyse.
Mikä on Asus Nano?
2.
Yep, näillä taajuusalueilla on omat kanavansa ja sikäli todennäköisyys häiriöitä pienenee.
3.
Tavanomaisessa Internet-käytössä kymmenesosa nopeus 5 Mbit/s on ihan OK. Tarkoitatko Wifin toimintanopeutta 50 Mbit/s ... missä tämä on rajana? (Se ON raja esim. 1 TB:n kovalevyn synkronoinnissa, mutta ei sitä surffailuun tarvita eikä ehkä eroonkaan kiinnitä huomiota).
Lagaaminen ei tarkoita hidasta yhteyttä vaan se tarkoittaa pitkää ping-aikaa. Tällöin interaktiivinen pelaaminen kärsii. Valokuidussa EI OLE pitkä ping aika. Herää kysymys missä sitten on, jos missään? Peliserveri voi hyvin olla pullonkaula, koska mitään ei ole vielä analysoitu. Onko varmaa, että pojilla ei ole joku P2P pyörimässä ja itseaiheutettu hidastelu?
4.
Taloyhtiössä ilmeisesti EI ole jaettu yhteys.
Siis yhteys on DNA:n toimesta, heidän reitittimessään, annettu toimia 300 Mbit/s nopeudella sinulle. Muilla on oma nopeutensa. Analysoimatta ei voi tietää toimivatko DNA:n laitteet oikein vai ei. He voivat varmaan myös asian pyydettäessä testata. He testaavat heidän omaan reitittimeensä asti talojakamossa, ei välttämättä teidän asuntonne valokuidun asunnon päähän asti - en tiedä, mutta varmaan kertovat mielellään mistä vastaavat.
5.
Muiden tekemiset eivät vaikuta tässä tapauksessa, jos edellinen kohta pitää paikkansa - todennäköisesti pitää, koska eri asuntoja laskutetaan erilailla.
6.
Ei tietysti pitäisi, mutta lähinnä tämä aiheuttaa sen, että ei toimi ollenkaan, jossain, näennäisesti randomina.