Käsittääkseni /usr/local-hakemistoon ei paketinhallinta kirjoita mitään.
Juu, Ubuntun ja Debianin viralliset deb-paketit eivät lisää sinne tiedostoja, mutta esimerkiksi Pythonin pip-pakettienhallinta asentaa paketit oletuksena /usr/local-hakemistoon. Lisäksi käyttäjällä voi olla tarvetta asentaa manuaalisesti muitakin vastaavia sovelluksia tai eri versioita samasta sovelluksesta.
/opt kaiketi varattu ei vapaille ohjelmille, jotka asennetaan tyyliin jokainen ohjelma omaan kansioon.
/opt ei ole rajattu vain ei-vapaille-ohjelmille, vaan mille tahansa softalle, joka toimii tuolla tavalla omasta kansiostaan. Julia on juuri sellainen tapaus.
Jos ohjelma tarkoitettu yhdelle käyttäjälle helpointa minusta luoda kotikansioon ~/bin ja pistää omassa käytössä olevat ohjelmat sinne.
Tuo on ihan hyvä vaihtoehto jos kyseessä on vain yksi binääri tai skripti. Juliassa on kuitenkin myös dynaamisia kirjastoja ja muita tarvittavia tiedostoja, jotka pitää sijoittaa johonkin. Julia etsii kirjastoja suhteellisista poluista eli julia-1.6.0/bin/julia lataa ne hakemistosta julia-1.6.0/lib. Tämä toimii myös silloin, kun julia käynnistetään jossain muualla sijaitsevan symbolisen linkin kautta. Jos taas julia-binääri siirretään ~/bin-hakemistoon, kirjastot pitäisi sijoittaa ~/lib-hakemistoon.
Julian tar-paketin voi kyllä purkaa vaikka suoraan kotihakemistoon. Silloin koko asennus sijaitsee nätisti omassa kansiossaan ~/julia-1.6.0 ja sitten julia-binäärille voi tehdä linkin kotihakemiston .local/bin tai bin-hakemistoon:
ln -s ~/julia-1.6.0/bin/julia ~/.local/bin/julia
Tällöin mitään muita toimenpiteitä tai tiedostojen siirtelyä ei tarvita.