Kirjoittaja Aihe: Ubuntu ja Samsung Tab 10.1  (Luettu 9890 kertaa)

RistoR

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 415
    • Profiili
Ubuntu ja Samsung Tab 10.1
« : 21.07.16 - klo:20.32 »
Samsung Galaxy Tab 2 10.1  tuntuu käyvän hitaaksi. Etsin ohjeita kokeilla siihen Ubuntua. Lataussivuilta löytyy latausveriso arm-suorittimella oleville tableteille. Jos oikein löysin netistä niin tablettini suoritin Dual-core 1.0 GHz Cortex-A9 olisi arm-suoritin.

Onko kokemuksia miten Ubuntu 14.04 toimii Samsungin tabletissa?
Pystyykö asennuksen tekemään micro-sd-kortilta? Samsungissa kun ei ole usb:tä!
Miten lataus suoritetaan tabletissa - käynnistys/lataus sd-kortilta? Otanko vain opiksi Youtuben ohjeista, esim.
https://www.youtube.com/watch?v=agYEOefFfto

spark

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1752
    • Profiili
Vs: Ubuntu ja Samsung Tab 10.1
« Vastaus #1 : 21.07.16 - klo:20.52 »
Eipä taida onnistua, ellet sitten itse osaa Ubuntu Touchia siihen koodata toimivaksi. Joku Ubuntu touch image siihen vuosien takaa taitaa löytyä, mutta ei taida olla mitään tuoretta saatavilla.

Tuolla videolla asennettiin Androidiin VNC etätyöpöytäsovellus, jolla sitten jotain muokattua Ubuntua ajettiin tabletilta androidin päällä. Ei varmasti mikään nopea ratkaisu ole.

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11481
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Ubuntu ja Samsung Tab 10.1
« Vastaus #2 : 21.07.16 - klo:20.58 »
Samsung Galaxy Tab 2 10.1  tuntuu käyvän hitaaksi. Etsin ohjeita kokeilla siihen Ubuntua. Lataussivuilta löytyy latausveriso arm-suorittimella oleville tableteille.
Nuo tabletit eivät ole PC:itä eikä niihin voi asentaa samalla tavalla käyttöjärjestelmiäkään. Niissä ei ole vastaavaa kuin PC:n BIOS, joka kertoisi käyttöjärjestelmälle miten se voi käyttää tietokonella, paitsi ihan uusimmissa laitteissa on Device Tree. Siksi käyttöjärjestelmän kuvat noille on tehtävä laitekohtaisesti enkä usko, että pystyt asentamaan tuota omalle tabletillesi.
https://help.ubuntu.com/lts/installation-guide/armhf/ch02s01.html
Lainaus
2.1.2. Variations in ARM CPU designs and support complexity

ARM systems are much more heterogeneous than those based on the i386/amd64-based PC architecture, so the support situation can be much more complicated.

The ARM architecture is used mainly in so-called “system-on-chip” (SoC) designs. These SoCs are designed by many different companies with vastly varying hardware components even for the very basic functionality required to bring the system up. System firmware interfaces have been increasingly standardised over time, but especially on older hardware firmware/boot interfaces vary a great deal, so on these systems the Linux kernel has to take care of many system-specific low-level issues which would be handled by the mainboard's BIOS in the PC world.

At the beginning of the ARM support in the Linux kernel, the hardware variety resulted in the requirement of having a separate kernel for each ARM system in contrast to the “one-fits-all” kernel for PC systems. As this approach does not scale to a large number of different systems, work was done to allow booting with a single ARM kernel that can run on different ARM systems. Support for newer ARM systems is now implemented in a way that allows the use of such a multiplatform kernel, but for several older systems a separate specific kernel is still required. Because of this, the standard Ubuntu distribution only supports installation on the newer systems which are supported by the ARM multiplatform kernels in Ubuntu/armhf.

Jos oikein löysin netistä niin tablettini suoritin Dual-core 1.0 GHz Cortex-A9 olisi arm-suoritin.
Juu on.

Samsungissa kun ei ole usb:tä!
Olen melko varma, että siinä on. Se ei vain käytä USB-liitintä.

Otanko vain opiksi Youtuben ohjeista, esim.
https://www.youtube.com/watch?v=agYEOefFfto
Tuossa on nähtävästi tehty chroot, jota sitten käytetään VNC:llä eli Androidia ei ole korvattu Ubuntulla. Tuo onnistunee useimmilla laitteilla, joissa on tarpeeksi nykyaikainen suoritin ja jotka saa rootattua.
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

kamara

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3028
    • Profiili
Vs: Ubuntu ja Samsung Tab 10.1
« Vastaus #3 : 21.07.16 - klo:21.17 »
Tapletti saattaa nopeutua, kun laittaa tehdasasetukset, ja sen jälkeen kirjautuu omalla googletilillä.

Edit - mutta ilmeisesti asennetut ohjelmat häviävät operaation aikana.
« Viimeksi muokattu: 21.07.16 - klo:21.20 kirjoittanut kamara »

RistoR

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 415
    • Profiili
Vs: Ubuntu ja Samsung Tab 10.1
« Vastaus #4 : 22.07.16 - klo:00.08 »
Kiitos Tominille perusteellisesta selostuksesta niin tajuaa perusteita. (Jokainen valmistaja siis räätälöi myös jokaiseen tuottamaansa laitteeseen androidinkin ...?).

Innostuin jo kun kuitenkin Ubuntuun oli jakelusivulla myös tabletille markkinoitava versio. Täytynee nähtävästi aina selata linkkejä ja julkaisumuistioita jottei innostu turhasta. :-)
Youtubessa kyllä löytyy useita kuvauksia Ubuntun asentamisesta Samsungiin mutta lienevät sitten joko "Ubuntu androidin päälle" -tyyliä tai räätälöityjä ihan tietylle mallille. Kuten tämä linkki josta ymmärtäisin että on aito tablettiversio mutta tehty Samsung Galaxy 2 versio P3100:lle, minun on P5110. Ja onko edes mieltä asentaa vanhaa järjestelmää jos sitä ei ole ylläpidetty.
https://www.youtube.com/watch?v=KQH2rlEgnJE

Koneen "putsaaminen" tehdasasetuksilla voisi ollakin hyvä idea. Muutoinkin kone on ollut tyttären käytössä joten se pitää putsata siksikin.

Samsungin oma liitäntäportti pitäisi toimia myös usb-porttina mutta en ole sitä adapterilla onnistunut saamaan toimintaan. Ei sinänsä ole välttämätönkään koska en usb:tä nyt tarvitse mihinkään ulkoisiin asennuksiin.

RistoR

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 415
    • Profiili
Vs: Ubuntu ja Samsung Tab 10.1
« Vastaus #5 : 28.07.16 - klo:16.40 »
Vielä tähän jatkokysymyksenä Tominille tai muillekin:
Onko uudet läppäri/tabletit - kuten Lenovon 2-in-1 tai vastaavat - järjestelmältään sellaisia että niihin saa tarvittaessa asennettua ubuntun? Tarkoitan läppäreitä jotka myydään yleensä windows 10:llä ja joissa toimii ruudussa myös kosketusnäyttö.