Ainakin Chromium näkyy tallentavan nuo ~/.config/chromium-hakemistoon eli varmaankin myös Chromen asetukset löytyvät tuolta kotihakemistosta .config-piilohakemiston alta. . Tosin, jos aiot kopioida koko kotihakemiston, niin nuo selainten asetukset tulevat samalla vaivalla.
Kotihakemistojen kopiointi uudelle koneelle ei ihan hirveästi eroa normaalista varmuuskopioinnista. Palautus vain tehdään samoin tein ja eri tietokoneelle. Tuohon koko home-osion sisällön kopioimiseen on pari tapaa. Voit tehdä siitä pakatun tiedoston, joka säilyttää suoraan tiedostojen oikeudet tai voit kopioida tiedostot sellaisenaan, kunhan käytät tiedostojärjestelmää, joka säilyttää oikeudet.
Pyysit käskyjä, joten pakattuna tiedostona vaikkapa:
tar -zcf /media/ulkoinen_levy/home.tar.gz /home
tai tiedostoina cp:llä (ei tulosta yhtään mitään):
cp -a /home /media/ulkoinen_levy/home
tai sama rsyncillä näyttäen vähän edistymistietoja:
rsync -ah --progress /home /media/ulkoinen_levy/home
Takaisinpäin sitten:
tar -zxf /media/ulkoinen_levy/home.tar.gz /home
tai
cp -a /media/ulkoinen_levy/home/* /home
tai:
rsync -ah --progress /media/ulkoinen_levy/home /home
Missä ulkoinen_levy on jokin polku riippuen levysi liitospisteestä. Noissa nuo valitsimet ovat:
z - pakkaa käyttäen gzip:iä, tämän voi halutessaan jättää poiskin, jolloin pakkausta ei tehdä. gzip on suhteellisen kevyt pakkaus tehdä
c - luo pakattu tiedosto
x - pura pakattu tiedosto
f - määrittele tiedoston polku, tämä on tärkeää olla ennen pakatun tiedoston polkua, kuten esimerkissäni
ja
a - (archive) säilyttää monia tiedostojen attribuutteja, kieltää seuraamasta symbolisia linkkejä ja kopioi linkit sellaisenaan ja toimii rekursiivisesti hakemistorakenteessa eli koko rakenne tulee kopioitua. Tämä on tarkoitettu juuri tällaiseen tehtävään.
ja
a - pitkälti sama kuin yllä
h - näytä luvut käyttäjälle ymmärrettävämmässä muodossa
--progress - näytä edistyminen
Kannattaa huomata, että jos tiedostoja on paljon FAT-tiedostojärjestelmä ei käy edes pakatun tiedoston tapauksessa, koska siinä on 4 GB kokorajoitus tiedostoille. Muut nykyaikaiset tiedostojärjestelmät kyllä käyvät. Jos kotiosiollasi on paljon valmiiksi pakattuja tiedostoja kuten videoita tai kuvia, niin niiden pakkaaminen toiseen kertaan on hidasta eikä juurikaan kutista kokoa, jolloin saatat haluta jättää tuon pakkausvivun pois.
Jos kopioit tiedostot sellaisenaan, niin Microsoftin tiedostojärjestelmät eivät käy eli ei FAT tai NTFS, jotka eivät osaa Unix-tyyppisiä tiedostojen oikeuksia, ja myöskään UFS ei käy, koska sekään ei säilytä noita oikeuksia. Sen sijaan kaikki Linuxin tiedostojärjestelmät käyvät ja tyypillisin varmasti olisi ext4, joka on ihan hyvä valinta tähän.
Tiedostot pystyy kyllä periaatteessa kopioimaan myös tiedostonhallinnalla, jos niin haluaa, tai voi käyttää jotain valmista varmuuskopiointiohjelmaa. Tiedostonhallinnalla kopioidessa aikaleimat eivät kuitenkaan välttämättä säily. Lisäksi pitää itse huolehtia siitä, että kaikki (halutut) asetukset piilohakemistoista tulevat mukaan, mutta tietenkin jos kopioi kaiken, niin siitä ei ole hätää. Noissa yllä olevissa komennoissa kopioidaan kaikki, joten myös kaikki turha, kuten .cache-hakemisto, jossa on väliaikaistiedostoja, tulee mukaan. Toisaalta joskus voi olla ihan hyvä idea vähän siivotakin eli kopioidaan vain tarvittavat piilohakemistot.
http://www.linux.fi/wiki/Varmuuskopiointihttp://www.linux.fi/wiki/Varmuuskopiointiselvitys