Uusi Ubuntu-versio kannattaa yleensä asentaa puhtaalta pöydältä, eli pyyhkiä aiempi versio pois.
...Sen jälkeen valitse Synapticissa Tiedosto > Tallenna merkinnät nimellä > ruksaa kohta Tallenna muutosten lisäksi koko tila ja tallenna näin syntyvä tiedosto esimerkiksi muistitikulle.
Tee kotikansiosta varmuuskopio niin, että myös ohjelmistojen asetukset kopioituvat talteen.
Kun olet ottanut uuden käyttöjärjestelmän käyttöön, ja asentanut kotikansion piilotettuine asetustiedostoineen, avaa edellä luotu tiedosto muistitikulta Synapticilla kohdasta Tiedosto > Lue merkinnät ja seuraa ohjeita.
- En lähde serverissä puhtaalta pöydältä, jos vain voin välttää. dist-upgrade:ssa ei tarvitse nyplätä niin paljoa.
Mieluiten kopioin ensin systeemilevyn ja päivitän kopion
- Serverissä ei käytetä synapticia eikä ruksailla mitään.
- Kotikansiosta ei tehdä kopioita asennuksen yhteydessä, koska /home -partitiosta on jo joko RAID tai snapshot -kopio. Itse suosin snapshot -levyä, jolle ajan säännöllisesti kopion /etc ja /home -hakemistoista.
- Ohjelmien asetustiedostojen tallennus ja palautus puhtaalle pöydälle asennuksen yhteydessä johtaa yleensä ongelmiin. Erityisesti, jos GUI vaihtuu tai hypätään monen distoron yli (desktopissa).
Viimeksi näin tehdessäni näytölle tuli vain taustapahvi, eikä kone reagoinut mihinkään. Poistin confit ja annoin asennusohjelman asentaa uudet -nyt toimi.
- Muistitikun ehdottaminen järjestelmäpäivityksen yhteydessä on sama, kuin ehdottaisit, että asentaja pelaisi pari erää Venäläistä rulettia. Tässä yhteydessä tosin vaarassa olevat tiedostot ovat suht vähämerkityksellisiä.