Netissä muut saman ongelman kanssa painiskelleet kertoivat uudesta asennusmediasta joka julkaistaan helmikuussa??
Kuten jo sanottu, Arch Linux on rolling release jakelupaketti joka tarkoittaa sitä että käyttäjällä on aina uusimmat versiot kaikista asennetuista ohjelmista käytössä kunhan vain suorittaa päivityksen.
Siinä missä muut tyypilliset jakelupaketit tekevät siten että he lyövät jäihin tarjotut ohjelmaversiot ja sitten tarjoavat päivityksissä vain tietoturva- ja korjauspäivityksiä, Arch tarjoaa koko ajan upstreamin mukaiset uusimmat vakaat versiot n. 0-2 vuorokauden viiveellä. Ottamalla käyttöön testi-lähteen saa vielä kaikki epävakaat versiot mitä vain upstream tarjoaa.
Kun muilla jakeluilla on niin että n. 2-3 kuukauden jälkeen ohjelmat alkavat vanhentumaan käsiin, Arch Linux on Rolling Release tavalla aina uusilla versioilla varustettuna.
Muiden jakeluiden käyttäjien täytyy joko odottaa jakelijan seuraavaa julkaisua tai alkaa epävirallisia paketteja asentelemaan tai jopa kääntää itse, niin Arch Linux käyttäjät eivät joudu odottamaan uutta julkaisua koska kyseessä on vain uusi asennusmedia, ei uusi jakeluversio.
Arch Linuxin asennukseen suositellaan muutenkin Netinstall levyä joka on n. 100mt kokoinen ja sillä siis vain asennetaan perusjärjestelmä ja sekin suoraan lataamalla kaikki tuoreimmat versiot ohjelmista suoraan verkosta. Sen jälkeen kaikki vain asentuu uusimpiin versioihin heti ilman että järjestelmän asennuksen jälkeen täytyy alkaa päivittämään yhtään mitään.
Canonical yrittää samaa mm. julkaisemalla "point release" levykuvat jotka eivät ole mitään "Service Pack" tyylisiä vaan ainoastaan Ubuntun asennuslevy juuri sen hetkisillä uusilla versioilla ohjelmista niin että uuden käyttäjän ei tarvitse asennuksen jälkeen alkaa lataamaan mitään 500Mt-1.5Gt paketteja. Kaikki alunperin asentaneet käyttäjät ovat aivan samoissa versioissa kunhan ovat kaikki päivitykset asentaneet.
Arch Linuxin käyttäjät eivät tee järjestelmän uudelleenasennusta melkein koskaan. He vain käyttävät tietokonetta ja asentelevat kun heille sopii päivitykset.
Non-Rolling Release jakeluiden käyttäjät taas joutuvat 12-24 kuukauden välein tekemään koko järjestelmän päivityksen joka on suuren muutoksen vuoksi parasta tehdä ihan puhtaana asennuksena eli tyhjennetään järjestelmäosiot ja asennetaan uudelleen.
Siinä missä esimerkiksi Ubuntu käyttäjät joutuvat kertomaan että mikä julkaisuversio heillä on (kuten 11.04 tai 11.10) ja että koska viimeksi päivittänyt tai mikä versio ohjelmista. Niin Arch Linux käyttäjät vain kertovat että mitkä versiot ohjelmista.
haw
Arch Linuxista siis julkaistaan vain tietyin aikavälein päivitetty asennuslevykuvaa jossa on parannuksia ja korjauksia asennusohjelmaan jos asennus joillakin on tuottanut ongelmia. Jos Arch Linuxin on saanut asennettua niin uutta asennuslevykuvaa on turha odotella.
Jos esim Xorgissa on upstreamissa virhe joka korjataan vasta helmikuussa julkaistavassa versiossa, ei silloin tarvitse tehdä mitään muuta kuin odottaa että uusi versio Xorgista julkaistaan ja sen jälkeen päivittää se Archissa "pacman -S xorg-server". Jos taas uusi versio on jo saatavilla mutta sitä ei ole vakaaksi merkitty niin sen voi asentaa [testing] pakettilähteestä (katso /etc/pacman.conf tiedostossa olevat pakettilähteet) ja kokeilemalla sitä. Ja Rolling Release hyvä puoli on että niin kauan kuin et tietokoneellasi olevaa pakettivarastoa tyhjennä niin voit palata takaisin vanhempaan versioon suorittamalla takaisinasennuksen. (Muilla jakeluilla taas vanhan version saaminen takaisin on vaikeampaa jos ei mahdotonta).