Mistähän löytäisi tietoa, mitä mikäkin preset vaikuttaa lopputulokseen / renderoimisnopeuteen? Voisin päätellä että slow olisi laadukkaimpia.
laatu / tiedoston koko -suhde paranee jonkin verran hitaammilla asetuksilla, mutta saat halutessasi medium-asetuksilla samaa laatua kuin raskaimmilla säädöillä nostamalla bitratea 10-20 %.
Placebo on laadukkain ja hitain, mutta käytännössä tuskin kannattaa mennä slower-tason asetusten yli. Placebo käyttää ainakin 10 kertaa enemmän aikaa kuin medium ja tuottaa parhaimmillaan n. 20 % pienemmän tiedoston samalla laadulla. Slower-asetusten ja Placebon laatuero on vain 1-2 %, mutta aikaero moninkertainen.
En nyt muista mitään hyvää ja ajan tasalla olevaa vertailua, mutta Doom9;stä ja Doom10:stä voi haeskella lisää tietoa.
MP3 on ollut yleensä käytössä mutta nyt en jostain syystä saanut sitä toimimaan. Testaan tuota.
Varmista että
libavcodec-extra-52 on asennettuna. Se asentuu myös
ubuntu-restricted-extras -paketin mukana.
Jos lähdeääniraidassa on enemmän kuin kaksi kanavaa, kannattanee kopioida se sellaisenaan (-acodec copy). Ubuntu 10.04:n ja 10.10:n ffmpeg-versio ei osaa alasmiksata monikanavaääntä stereoksi.
Lisäksi kannattaa harkita "vakiolaatuista" videopakkausta (-crf 20 parametrien -pass 1/2 -b 3000k sijaan), jolloin yksi ajo riittää ja laatu pysyy suunnilleen samana videosta toiseen. CRF-moodissa ei siis määrätä tiettyä tiedostokokoa vaan haluttu laatu; x264 päättää kuinka paljon bittejä tarvitaan.
Testataan.
Ajatuksena on siis vääntää kotikameran data 720p muotoon että emännän läppäri pystyy pyörittämään sitä.
CRF-pakkaus sopii tähän tarkoitukseen mainiosti. -crf 20 tuottaa hyvää laatua, mutta jos bitrate tuntuu nousevan liian ylös sujuvaa toistoa ajatellen, kokeile -crf 23:a. Maksimibitratea voi rajoittaa erikseen VBV-asetuksilla. Arkistointia varten kannattaa käyttää huomattavasti matalampia CRF-arvoja, esim. -crf 12.
MPEG-4 ASP (Xvid/Divx) on helpompaa purkaa vanhalla koneella.
Jos editoida haluaisin, kannattaako käännellä vai pitää AVCHD formaatissa?
Kannattaa pitää alkuperäisessä muodossa editoinnin ajan ja pakata lopuksi uudelleen.
Kamerasi kuvaa ilmeisesti 1080i-videota, jolloin ongelmia tulee myös lomituksesta. Suosittelisin melkeinpä 720p50/60-tilaa, ellet viitsi asentaa AviSynthiä ja QTGMC:tä parempaa lomituksenpoistoa varten.