Jatketaan nyt vielä sen verran että guestin kopiointi uuteen järjestelmään onnistui heittämällä. Kopioin Ubuntu 10.04:n puolella VMwaren Windows 7 -kansion sisällön ja pastesin sen Debianin puolella vastaavaan kansioon. Asensin ensin Debianin puolelle windows 7:n kun muuten VMware ei suostunut käynnistämään guestia.
...
En ole aivan varma mitä tuo yllä oleva tarkoittaa ja miksi yleensäkään teit mitään ylimääräistä?
Siis, jos olet tehnyt virtuaalikoneen siten, että yksi kone = yksi hakemisto, kuten ohjeessani on, niin riittää, että tuon kansion kopioi mihin hyvänsä. Sen voi kopioida "Debian koneelle" tai ajaa Debianissa USB-kovalevyltä tai mikä nyt on kätevintä ja tarkoituksenmukaisinta missäkin tilanteessa.
Tällöin voit Debianilla avata tuon virtuaalikoneen VMware Player (tai Workstation) ohjelmalla ja ajaa sitä ihan normaalisti. Mitään "windows 7" installointeja tai mitään muutakaan ei tarvita kohde koneessa - tarvitaan vain toimiva VMware ohjelma-asennus.
Käytän tuolla tavalla
jatkuvasti koneita fyysisten Ubuntu ja Windows-koneiden (XP, Vista, 7) välillä.
Silloin kun fyysinen kone vaihtuu, niin eri asia on sitten se, että milloin virtuaalikone huomaa, että rauta on vaihtunut ja miten se sitten reagoi siihen. Tämä riippuuu virtuaalikoneen sisällä pyörivästä käyttöjärjestelmästä ja sen versiosta. Esimerkiksi, Windowsilla uudelleen aktivointi voi olla tarpeen. Jos virtuaalikone on esim. Ubuntu, niin mitään lisensointiongelmaa ei tietystikään tule. Vastaavasti myös virtuaalikoneen sisällä toimivat sovellukset voivat vaatia joitakin toimenpiteitä johtuen niiden lisensoinnin toiminnasta (esim. Oracle ei vaadi koskaan mitään, MS Office saattaa vaatia aktivointia versiosta riippuen, joku lisenssivahtiohjelma voi lopettaa toimintansa kokonaan ja vaatia uudelleenasennuksen ja uudet lisenssit).
Näihin asioihin on myös ohjeessani kantaa, tosin vain lyhyesti.