Krita-ohjelma hallitsee CMYK-värit suoriltaan, mutta en ole koskaan sitä itse kokeillut, koska teen grafiikkaa vain digitaaliseen muotoon, eikä CMYKille niin ollen ole tarvetta. Myös edellämainittua Separate+-pluginia kannattanee kokeilla. Ubuntussa se löytyy paketista
gimp-plugin-registry.
Aloitusviestin nähdessäni muistelin, että Sivari & Totaali -lehti tehtäisiin nykyään kokonaan avoimilla ohjelmilla. Muistini ei ilmeisesti täysin pettänyt, sillä vuoden 2008 numeroissa ilmestyi juttusarja, jossa taittaja kertoi kyseisen vuoden alussa tekemästään siirtymisestä avoimen lähdekoodin ohjelmiin (sekä lisäksi myös avoimiin fontteihin, grafiikkaan ja kuvatiedostoihin).
Tsoots-blogi julkaisi siitä jutun pari vuotta sitten. Jutun lopusta löytyy myös linkit Sivari & Totaali -lehden PDF-versioihin, joissa artikkelit ilmestyivät:
http://blog.tsoots.fi/2009/01/sivari-totaali-chose-free-software.htmlKannattaa lukea, sillä ainakin minusta artikkelit vaikuttivat mielenkiintoisilta, sillä taittaja ei ollut täysin pystymetsästä, vaan kokemusta käytännön taittotyöstä tuntui löytyvän.
Tsoots-blogi on muutenkin hyvä näihin grafiikkajuttuihin, sillä siellä julkaistaan paljon grafiikka-aiheisia postauksia. Tässä toinen esimerkki Linux-työkaluilla tehdystä lehdestä, samaisesta blogista bongattu:
http://blogi.tsoots.fi/2010/11/libre-graphics-magazine-1-1-on-ilmestynyt.html