Mitä tästä voi päätellä?
Tilastojen lukeminenhan on aina vähän spekulointia, joten absoluuttisia päätelmiä on melkeinpä mahdotonta tehdä.
Ainoa, mitä noista tilastoista voi suht hyvällä varmuudella sanoa on tämä;
Trendien mukaan ubuntu on hakusanana jatkuvassa kasvussa, joten ainakin se tuntuu jollakin tavalla ihmisiä kiinnostavan.
Vastaavasti windowshaut ovat vähenemään päin.
Mielenkiintoista on myös tämä:
Jos vastakkainasettelemme vaikkapa hakusanat britney spears vs ubuntu, niin saamme seuranvanlaisen käyrän:
http://www.google.com/trends?q=britney+spears%2Cubuntu Ällistyttävää on, että ubuntu on hakusanana nykyään suositumpi kuin pop-tähtösemme.
Se, missä yhteyksissä hakusanaa käytetään, on jo kokonaan toinen juttu. Se menee sitten jo spekulaation puolelle. Mutta kuten sanottua, ainakin ubuntusta kohistaan - ja paljon.
Itse asiassa Ubuntu Community Manager Jono Bacon kertoili hiljattaen Canonical ltd:n käyttävän google trends-sivustoa omissa arvioinneissaan siitä, miten suosittu ubuntu oikeastaan on. Normaalianalyttikkojen arviot kun eivät oikein voi pitää paikkaansa. Tämä johtuu siitä, että normaalianalyysit tehdään yleensä markkinamenestykseen perustuen, esimerkkinä vaikkapa myytyjen windows-lisenssien määrä vuositasolla. Tällaista metodia ei voi linux-maailmassa käyttää, koska "lisenssin" lataaminen (tai joissain tapauksissa ostaminen) ei tietenkään korreloi markkinamenestyksen kanssa mitenkään. Kyse on vapaasti jaettavasta koodista, joka leviää analyytikkojen vakiomittareiden tavoittamattomissa. Laitanpa linkin em. Jono Baconin videoon, missä tästä ja parista muusta asiasta puhutaan enemmänkin, eli:
http://www.youtube.com/watch?v=p79KDFu_1pA Elämme mielenkiintoisia aikoja...