Mielenkiintoista. Olen kuitenkin sen verran uusi näissä hommissa, jotta pyytäisin että kirjaisit jokaisen vaiheen jälkeen miksi ko. operaatio on tarpeellinen ja mitä pitäisi tapahtua.
No, voinhan yrittää...
En lisää [Ratkaistu]:a ihan vielä, jään odottamaan josko jollain olisi mielessä keinot ihka oikean boottitikun tekoon, kun se ilmeisesti ihan mahdollisuuksien rajoissa pitäisi olla.
Ei kannatakaan, sillä tämä on vain jonkinlainen purkkaratkaisu.
EDIT: Luin viestisi muutaman kerran uudelleen ja uskon nyt ymmärtäväni mikä tuossa ohjeistuksessa on villakoiran ydin. ((toki lisäselvitys asiantuntijalta ei ikinä ole pahasta)). Ongelmaksi saattaa muodostua, että tuo kone jolle se winukka pitäisi sinne virtualboxiin asentaa on satunnaisen epävakaa, eritoten kuorman alla.
Siis sillä koneella ei ole väliä, mihin asennat Virtualboxin, koska kuitenkin kaikki ajurit joutuu asentamaan uudestaan käynnistyksen jälkeen.
VirtualBox emuloi VESA-näytönohjainta, jota pitäisi emuloida jokainen näytönohjain, mutta tehosteet eivät toimi.
Siis kannattaa käyttää vakaata konetta, jos sellainen vain talosta löytyy.
Eikä ole väliä pyöriikö VirtualBox tai joku muu Virtualisointiohjelma Linuxissa, Windowsissa vai OSX:ssä.
Lisäksi tuntuu jotenkin uskomattomalta (joskin olen täysin maallikko) että tuollainen asennuksen kopio toimisi ilman valtavia kipuja.
Ensimmäisellä boottauskerralla tulee varmasti aika paljon asennettavaa, ja muita ilmoitteluita, kun tämä operaatio käyttöjärjestelmästä näyttää, että toiseen koneeseen olisi vaihdettu toisesta koneesta kiintolevy.
Siis Windowsissa tulee aktivointi uudestaan suoritettavaksi, joten VirtualBoxin koneessa ei kannata suorittaa aktivointia.
Sitten ohjeeseen...
1. Asenna VirtualBox
Ehkä kannattaa asentaa suljettu versio, koska siinä toimii USB. Itse käytän kyllä tällaisissa tapauksissa vapaata versiota, koska se on vapaa, ja omistan verkkokiintolevyn, jonne voin heittää levykuvan ftp-uploadilla.
Tuossa on ohje vapaan VirtualBoxin asennusohje.
http://wiki.ubuntu-fi.org/VirtualBoxTuolla on suljettu VirtualBoxin lataus-sivu. Sieltä löytyy paketti myös Jauntylle:
http://www.virtualbox.org/wiki/DownloadsLisenssi on siis sallittu yksityiskäyttöön, jossa siis luultavasti tässäkin tapauksessa on kyseessä.
1. Asenna Windows7 VirtualBoxiin tai johonkin vastaavaan virtuaalisesti.Tätä en osaa neuvoa, kun en ole Windows 7:ää koskaan asentanut mihinkään.
Tosin tietenkin VirtualBoxissa pitää määritellä Romppuasemaksi Windows7.iso-tiedosto. Lisäksi sille kannattaa varata ainakin 1/2 Gigaa muistia käyttöön. Mielellään ainakin 1 Giga. Määrittele Virtuaalisen kiintolevyn koko riittävän suureksi, sillä siihen ei ehkä asennuksen jälkeen kannata koskea. Ehkä kannattaa, mutten ole varma voiko niin tehdä. Sitten vain käynnistä virtualBox ja asenna Windows virtuaaliseen kiintolevyyn.
2. Ota ko. asennuksesta levykuva sen Windows-asemasta Linukalla.
(dd on kova sana)Tässä on itse asiassa kaksi vaihetta. Aluksi määritellään Linuxin iso-levykuva romppuasemaksi VirtualBoxille, ja käynnistä se, mutta älä asenna sitä.
Oletan käyttäväsi Ubuntua...
Avaa pääte virtuaaliboxissa olevaan linukkaan.
Kytke USB-kiintolevy koneeseen.
Odota, että Virtuali linukka huomaa sen. Mahdollisesti joudut antamaan oikeudet graafisesti klikkaamalla, että VirtualBox-ottaa usb-portin käyttöön.
Mene virtuaalisessa linukassasi päätteellä hakemistoon /media/disk - olettaen, että se on sinulla ko. kiintolevyn aseman kansio.
cd /media/disk
3. Siirrä ko. kuva USB-muistiin tai verkkokiintolevylleSitten ko. päätteeseen taikasanat:
sudo dd if=/dev/sda|gzip --fast -c >win7levykuva.gz
Kun pitkän ajan jälkeen kone on suorittanut tämän, niin voitkin poistua virtuaalikoneelta.
4. Asenna tikkuun Linukka.Tätä ei tarvinne neuvoa. Uudemmissa Ubuntuissa toi löytyy valikoista. Mutta tämän ei kannata olla sama, jossa on virtualBoxista otettu levykuva.
5. Boottaa linux-tikulta koneTikku kiinni ja kone boottaamaan tikulta.
6. Siirrä levykuva Todelliseen kiintolevylleAvaa pääte
Sitten tuleekin raju-komento, joka ehkä saattaa hajottaa kiintolevyn, mutta minulle ko. käsky ei ole ollut kertaakaan niin ilkeä, mutta en olekaan vielä jotunut asentamaan mitään käyttistä näin monimutkaisesti.
Vähän vastaavan operaation tein verkkokiintolevylle, kun laitoin siihen isomman kiintolevyn. Se meni ongelmitta. Mutta siis omalla vastuullasi.
Pääteeseen...
Aluksi kytke usb-levy kiinni, jossa on haluttu win7-levykuva.
Mene usb-kiintolevyn hakemistoon...
cd /media/disk
Sitten vain uhkarohkeat avainsanat omalla vastuullasi...
Oletan ton /dev/sda:n olevan halutun asennuksen asema...
Tämä siis purkaa levykuvan kiintolevylle.
cat win7levykuva.gz|gunzip -c|sudo dd of=/dev/sda
7. Boottaa, ja toivo, että boottaus Windowsille onnistuu.Ohjetta saa kokeilla omalla vastuulla.
Sorry, en jaksanut sepostella enempää... Nämä ohjeet pitäisi olla riittävät.
Käytetyt käskyt:
gzip -c Pakkaa levykuvan -c vipu pakkaa /dev/stdin-tietovirrasta ja lähettää pakkauksen /dev/stdout:ttiin, jota putkitus lähettää.
dd if=syotetiedosto of=tulostustiedosto Kirjoittaa if-filen (jos ei ole määritelty ottaa arvot /dev/stdin:stä) sisällön of:lle(jos ei ole määritelty lähettää arvot /dev/stdout:iin siis oletuksena käyttävät standardivirtaa). Tämä on se vaarallinen käsky. Jos virtuaalisen kiintolevyn ja todellisen kiintolevyn lohkokoot ovat eri suuret kiintolevyillä, niin silloin saattaa mennä puihin tämä asennustapa. Muuten saattaa toimia.
gunzip -cpurkuohjelma: -c ottaa purettavan /dev/stdin:stä ja lähettää puretun /dev/stdout:tiin.
catTulostaa tiedoston /dev/stdout:ttiin.
Levyn, johon asennetaan Win7 tulee olla täysin ehjä. Siis ei saa olla bad-sectoreita.
Onnea yritykselle.
Varmaan kannattaa odottaa saako salai tehtyä ko. toimenpiteet puhtaasti Linukalla. Ei ne äkkiseltään näyttäneen mahdottomilta.
Muistutuan, että tämä ohjeen mukaan voi yrittää ainoastaan oma vastuullasi. En vastaa mahdollisista vaurioista koneelle tai sen osille tai tiedostojen menettämisistä. Enkä mistään muustakaan.