http://www.h-online.com/open/Possible-data-loss-in-Ext4--/news/112821
Olemassa mahdollisuus että luotua dataa katoaa. Aiemmissa tiedostojärjestelmissä järjestelmän mahdollinen kaatuminen ei aiheuttanut sitä että tietoa ei olisi ehditty kirjoittaa mutta EXT4:ssä tällainen mahdollisuus on huomattavasti suurempi.
Ei taida olla mikään uusi juttu tuo.
Muistan jo joskus 90 luvun alkupuolella käyttäneeni erittäin loistavaa HyperDisk nimistä levyvälimuistisoftaa dossille. Se helposti tuhatkertaisti levykäsittelyn nopeuden pienillä tiedostoilla. Siinä oli 60 sekunnin viivästetty kirjoitus (tietysti säädettävissä).
Muistan oikein hyvin sen, että muokkasin tiettyjä tiedostoja esim autoexec.bat:ia tai config.sysiä. Painoin save softasta ja painoin reset nappia että kone boottasi. Ensimmäisen bootin jälkeen olin hämilläni. Tein muutokset uudestaan ja varmistin vielä että talletin kaiken. Toisen bootin jälkeen kun avasin tiedostot, kiroilin että mikä hlv on kun ei tallennu. Ihan varmasti muutin ja talletin. Kunnes muistin että en ollut flushannut write cachea ennen boottia.
Ei siis todellakaan ole mitään uutta näillä lakeuksilla.
Päivitin justiin data levyn ext4:n ja olen kohta päivittämässä system levyä. Mutta en ole ihan varma vielä päätöksestäni. Ehkä turhan paljon riskiä. Kaikki data (jolla on jotain väliä) on tallessa, mutta jos systeemin saa solmuun on siinä kuitenkin ihan turhan paljon töitä pistää se jälleen kuntoon.
Mutta ilmeisesti tää jauntyn Grub osaa sitten kaikesta huolimatta bootata ext4:lta, kuten Wikissä (Ubuntu Suomi) sanottiin. Vaikkakaan virallisessa ext4 wikissä sanotaan että boot kannattaisi jättää ext3ksi.
ext4 käytössä ja hyvin pelaa. Tuntuu selvästi nopeammalta, käyttölittymää on myös parannettu jauntyyn.