Kirjoittaja Aihe: HTPC:n rakentaminen  (Luettu 2494 kertaa)

vtp

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 285
    • Profiili
HTPC:n rakentaminen
« : 28.01.09 - klo:15.35 »
Tulipa sitten huudettua tuommoinen:

http://salattu.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=95977665

Ja sitten siihen kaukosäädin:

http://www.koodinvuoksi.net/catalog/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=1585

Googlella olen jo etsinytkin tietoa tällaisista kokoonpanoista, mutta tuleeko tässä vaiheessa muita kompastuskiviä kuin kovalevy, jonka vaihto on ajankohtainen heti alussa? Toinen askarruttava asia on näytönohjaimen soveltuvuus ja tv-outin viritys Finluxin kuvaputkitöllöä varten, eli onko xorg.con-tiedoston nysväystä tiedossa? Mikä olisi suositeltava edullinen näytönohjain? Kone tulee tosiaan vaan tv-käyttöön. Entä tuo kuvasuhteen asetus? Saako kuvasuhdetietoa näytönohjaimelta mitenkään, jolloin ohjaisi suoraan scartin kautta tv:tä, vai pitääkö tehdä softalla MythTV:ssä?

Googlella löytyy myös paljon asiaa, mutta osa linkeistä on jo vanhentunutta, koska kehitys kulkee hurjaa vauhtia eteenpäin :) Josko jollakin olisi heittää omia kokemuksia tähän, niin ei tarvitse sitten rypeä heti alkuunsa. Kaukosäätimen osalta homma lienee hanskassa kun tuon LIRCin kanssa jo harjoittelin läppärin omalla infraportilla :)

HMi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1424
    • Profiili
Vs: HTPC:n rakentaminen
« Vastaus #1 : 28.01.09 - klo:18.40 »
Hei.
Sinun tilanteessa hommaisin koneeseen lisää keskusmuistia ja isomman kiintolevyn.
Eikös siitä näytönohjaimesta löydy s-video liitäntä jolla sen voi liittää scarttiin?
Sinun tuskin tarvitsee xorg.confia nysvätä, vaan otat ubuntun tarjoamat rajoitetut ajurit käyttöön, jonka jälkeen normi näyttö irti koneesta ja tv kiinni, tämän jälkeen kun käynnistät koneen kuvan pitäisi näkyä tv:ssä.
Jos säätämis tarvetta kuitenkin tulee niin asenna nvidia-settings jolla saat säädettyä helposti.
Samat ohjeet koskee perus ubuntua ja mythbuntua.

Nämä jutut siis perustui omaan kokemukseeni tosin näytönohjain oli geforce 5200 ja käyttis mythbuntu 8.10.

T:Harri

PS:Kerrohan meille miten tuo kaukosäädin pelittää kun olet sitä päässyt testaamaan.

vtp

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 285
    • Profiili
Vs: HTPC:n rakentaminen
« Vastaus #2 : 28.01.09 - klo:19.15 »
Kiitos nopeasta vastauksesta ja rohkaisevista ohjeista!

Nvidia on tuttu näytönohjain sinällään. Ubuntun olen pariin sellaiseen koneeseen asentanut. Asennus on suoritettava "safe graphics" -tilassa, muuten tilttaa mustaa ruutuun heti alkuunsa. Asennuksen jälkeen jälkeen kone kyllä käynnistyy normaalisti ja osaa samantien ehdottaa tuota nvidian suljettua ajuria, joka klikkaamalla asentuu. Helppoa kun heinän teko   :)

Taidot eivät sitten enää yletykään tuonne s-video -puolelle, joten tuo, että töllö tunnistuu heti alussa, kuulostaa hyvältä! Asennan varmaan xubuntun, koska käyttöjärjestelmä jää tausta-alalle. Voisi myös laittaa serveriasennuksen ja siihen vaikka icewm - tai ei välttämättä sitäkään. Riittäisi, että käynnistyy X-serveri sekä siihen yksi terminaali-ikkuna. Itse kuulun siihen ryhmään, että mielestäni tietokoneita oikeasti hallitaan näppäimistöllä. Kone tulee verkkoon, joten sinne tulee joka tapauksessa ssh-palvelu päälle, joten X-forwardillahan tuo grafiikkapuolikin hoituu.

Yritän muistaa sitten kertoa tuosta kaukosäätimestä. Tuli sen verran nysvättyä tuon lirc:n kanssa, etten usko asennuksen tuottavan ongelmia.

PS. Kannattaako muuten asentaa 8.10 vai 8.04LTS? Ajattelin, että 8.04:llä olisi pitempi tuki, joten saisi rauhassa olla jokun aikaa säätämättä. Päivitys suoraan jakeluversiosta toiseen on aina riski.

MythTV:n voinee aina kääntää lähdekoodeista ja päivittää käsin, kunhan merkkaa kaikki riippuvuudet käsin asennetuksi, jottei sitten jonkun muun ohjelman poisto riko sovellusta.

vtp

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 285
    • Profiili
Vs: HTPC:n rakentaminen
« Vastaus #3 : 07.02.09 - klo:22.59 »
No niin, nyt on sitten kone päässyt jo testikäyttöön. Kaukosäätimestä lupasin kertoa kuulumisia. Uutinen on, että se toimii erittäin hyvin. LIRC:n käänsin itse lähdekoodeista, ja laitoin käynnistymään automaattisesti. Opetin sille tuon kaukosäätimen koodit. Lisäksi oli vielä luotava MythTV:lle tiedosto, jolla kytketään kaukosäätimen opetetut koodit ohjelmaan.

Koneen sisältä löytyi sitten Compaq Presario 6110EA:n emolevy. Se on silleen huono juttu, etten saanut toimiman virransäästötilaa mitenkään. Tai menihän se sleeppiin, mutta ei noussut siitä ylös. Kokeilin kaikki "pm-suspend --quirk-*" -vaihtoehdot http://people.freedesktop.org/~hughsient/quirk/quirk-suspend-try.html, mutta mikään kombinaatio ei saanut konetta heräämään henkiin. Jollain parametrilla sain näyttöön välkkyviä värillisiä neliöitä ja kaikki muu oli kuollutta. Jeejee.

Emo siis menee vaihtoon, mikäli haluan virransäästöjä, vai onko jollain suoraan ehdottaa ratkaisua ongelmaan ??? Osaako muuten MythTV herätä valmiustilasta tallentamaan, eli onko tuosta valmiustilasta edes mitään hyötyä?

Yksi ongelma vielä on, että koneessa on ikivanha USB 1.1 -väylä, mikä aiheuttaa sen, katselu tai nauhoitus varaa sen kokonaan. Toisen kanavan pällekkäinen katselu saman kanavanipun sisällä tekee kuvasta palikkamössöä. Ihme, että yleensäkään pelaa vanhalla USB 1.1:llä tuo Artecin viritin. Pitänee hommata tuohon joko USB 2.0 -kortti taikka sitten kunnon pci-väyläinen digisovitin.

Ai niin, tuota NVidian korttia sitten piti hieman viritellä xorg.conf:in osalta. Videomoodi oli oletuksena NTSC, joka vaihdoin PAL-G:ksi. Lisäksi laitoin sinne modelinea, joka vastaa normaalia pal-formaattia. Tiedä sitten, oliko kaikki tarpeellista... Tarkoituksena on vielä joskus laittaa Matrox G450 kiinni koneeseen sekä rakentaa rgb-scart -piuha ja laittaa kuva tulemaan framebufferin läpi tämän ohjeen mukaan:

http://www.mythtv.org/wiki/Matrox_G450

Onko kellään tuollaista käytössä?