Pari juttua, millä paketinhallintaa voi tehostaa:
- jos ei aio kääntää ohjelmia, kommentoi pois sources.lististä deb-src rivit. Tai vastaava Synapticilla. Pakettiluettelojen päivitys nopeutuu puoleen.
- komentorivin käyttö aina kun on mahdollista: apt-get ja apt-cache ovat nopeampia kuin Synaptic.
Ei huono homma, un-chekkasin source kirjastot.
Tottahan se on, että apt-systeemissä olisi kaiken kaikkiaan paljon viilattavaa Ubuntulle (tai Debianille): differentiaaliset päivitykset, että ei tarvitsisi ladata jokaisen pienen korjauksen jälkeen koko pakettia uudelleen, apt-zeroconf tai vastaava palvelu päivitysten cachettamiseksi lähiverkossa, jne...
Nuo varmasti tehostiasivat päivityksiä, siis pelkkien muutosten päivittäminen. On yllättävän yleistä ettei tuota ole toteutettu, jopa virustorjunta ohjelmistoissa, joihin päivityksiä tulee jatkuvasti.
Mutta sitten tuli se kohta joka siis erityisesti pisti silmään, reading database .... kun esim synapticissa aloittaa asentamisen / päivittämisen. Tuo vaihe on se joka oli mielestäni erityisen hidas.
Isojen pakettien lataaminen ei sinänsä ole haitannut, kun käytettävissä on ollut aina nopeimmat mahdolliset kotiin järkevällä kustannuksella saatavat yhteydet ja vain yksi työasema. Funetista sentään onneksi kamaa tulee "tuutin täydeltä", sitä ei voi sanoa läheskään kaikista lataus siteistä.