Ai, että pitäisi osioida niin, että se käyttää koko kiintolevyn, ja tiedostot poistuvat siten
Muuttaako se siis jotenkin tiedostotyypin ?
Kiintolevy täytyy ensin alustaa (formatoida) sellaiseen tiedostojärjestelmään missä tiedostojen kirjanpito on käyttöjärjestelmän ymmärrettävässä muodossa. Windows käyttöjärjestelmät osaavat lukea/kirjoittaa FAT32 ja NTFS tiedostojärjestelmiin ja GNU/Linux käyttöjärjestelmä taas osaa kymmeniä erilaisia, myös FAT32 ja NTFS tiedostojärjestelmät. Applen MacOSX käyttöjärjestelmät osaavat myös erilaisia tiedostojärjestelmiä *nix (Leopard on UNIX) pohjaisuutensa vuoksi.
Kun asensit GNU/Linuxin niin alustit kiintolevysi Ext3 tiedostojärjestelmään mitä Microsoftin Windows käyttöjärjestelmät eivät tunnista, eivät siis osaa käyttää kiintolevyä.
Ainoa keino saada kiintolevyn tila takaisin Windowsin käyttöö on alustaa koko kiintolevy tai jokin osio NTFS/FAT32 muotoon.
Tämän voit tehdä joko siten että windows asennuksessa valitset levyn, tyhjennät sen kokonaan ja annat sen luoda NTFS tiedostojärjestelmän. Voit myös poistaa kaikki GNU/Linuxin osiot asennustyökaluilla, Ubuntun mukana tulee yleiset GNU/Linux työkalut kuten Gparted jolla voit poistaa osiot/osion ja sen jälkeen käynnistää koneen uusiksi.
Jos sinulla on tiedostoja mitä haluat säilyttää, täytyy ne varmuuskopioida tai siirtää toiselle osiolle mitä windows ymmärtää. Eli joko polta ne DVD:lle, tallennat ulkoiselle kiintolevylle mikä on FAT32 alustettu tai luot uuden osion kiintolevyn loppuun mikä on alustettu FAT32 tiedostojärjestlemään ja siirrät tiedostot sinne, sen jälkeen poistat kaikki muut paitsi kyseisen osion ja asennat windowsin kiintolevyn alkuun luomalla sinne uuden osion (mieluiten NTFS).
Kun windows käynnistyy, löytyy luomasi FAT32 osio esim D:\ asemana jälleen missä on kaikki tiedostosi.
Tiedostoihin itsessään sinut ei tarvitse koskea mitenkään eli tiedostojen päätteiden (tyypin) muuttaminen ei auta mitään.