En pitäisi kirjaston tai esim. VR:n junien verkkoja sinänsä erityisen vaarallisina. Muissa tuntemattomissa verkoissa voi olla isompi riski joutua tarkoituksellisen hyökkäyksen uhriksi, vaikka silloinkin hyökkääjän mahdollisuudet ovat rajalliset, ellei järjestelmässä satu olemaan haavoittuvia verkkoon avoimia taustapalveluja tai vastaavia palvelinsovelluksia. Vaarana on myös se, että hyökkääjä on pystyttänyt hotspotin, joka näyttää nimen perusteella esimerkiksi kirjaston tai muun luotettavan tahon verkolta, ja käyttäjä yhdistää riskiä huomaamatta tällaiseen honeypot-verkkoon.
Salattua HTTPS-yhteyttä käytettäessä hyökkääjä tai liikennettä kuunteleva taho ei voi lukea nettisivuston ja käyttäjän selaimen välillä liikkuvan datan selväkielistä sisältöä (mutta voi kyllä seurata, mihin osoitteisiin liikenne kulkee). Edellytyksenä tietoturvalle on se, että selaimen osoiterivillä näkyy täsmälleen oikea domain, eli vaikkapa forum.ubuntu-fi.org, ja että osoiterivillä on lukkokuvake (eli salattu HTTPS-yhteys on käytössä). Man-in-the-middle-hyökkääjä voisi yrittää esimerkiksi ohjata käyttäjän johonkin samalta vaikuttavaan domainiin, jonka nimi on kuitenkin kirjoitettu hieman eri tavalla (esim. forum.ubuntufi.org), tai hyökkääjä voisi yrittää ohjata HTTP-sivulle HTTPS:n sijaan, jolloin selain ei näytä lukkokuvaketta.
Siis kannattaa olla tarkkana domainien kanssa. Samasta syystä Google-haun tai epäluotettavien linkkien kautta ei pidä mennä nettipankkiin tai muille kriittisille sivustoille, nettiyhteydestä riippumatta.