Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hillosilmä

Sivuja: 1 2 [3]
41

Mulla on nyt Ubuntu siis rinnalle asennettuna ja iMacissähän näyttö on kiinteä.
Olen antanut itselleni kertoa, että kalibrointi on käyttöjärjestelmäkohtainen.
Jos tekisin kalibroinnin IMacissä voisiko se olla validi Ubuntun puolella???
Toisaalta, näyttö ja olosuhteethan ovat samat.
Ubuntun asetukset kyllä näkevät Macin puolelle, josta profiilinkin saisi.

Oli muuten mutkia matkassa asennettaessa:
Viimeisin LTS ei suostunut solahtamaan sisään, piti asentaa edellinen 12. LTS ja päivittää siitä

42
kiitän vastauksesta.
Pitää kokeilla helpoimman kautta kun saan Spyderin.

Näytöissä on yksilöllisiä eroja vaikka olisivat samaa mallia ja jopa tuotantoerää. Ne myös muuttuvat käytössä ajan myötä. Olosuhteet kuten tilan värit ja valaisutus liityvät niin ikään asiaan. Siksi mittaus tulee tehdä näyttökohtaisesti ja nimenomaisessa työpisteessä. Ja jos em. olosuhteet muuttuu, niin uusi profiili peliin.

43
Multimedia ja grafiikka / Ubuntu ja näytön kalibrointi
« : 10.08.15 - klo:15.52 »
Hei!

Olen asentamassa Ubuntua (14.04 LTS) iMacciin vm. -09 tarkoituksena aloittaa RAW-kuvien digipimiöinti. Työpöytänä lielee Ubuntun vakiopöytä, softana RawTherapee/ Darktable. Jotta prosessi pysyisi puoliammattimaisena ja printti puolikin kuosissa, olisi näyttö kalibroitava. Googlettelin aiheesta omalla ja toisella vieraalla kielellä, mutta jäin yhä ulalle. Ensinnäkin, iMacissä ei ole manuaalisen säädön nappuloita, joten silmämääräinen säätö ei onaa. Kalibrointilaiteista voisin sijoittaa esimerkiksi vempaimeen: Spyder 4Pro. Joidenkin lähteiden mukaan mukaan softat kuten; Gnome color manager ja Argyll  kuulemma tukee Spyderia, muttei välttämättä täysin... Aiheesta on myös levottomia höpinöitä liikkellä. Joku jopa ehdotti että profiilin voi tuoda windowsista/ toisesta koneesta yleensä ;D Jotkut meinaa että Spyder toimii Ubuntussa heittämällä. Olisi mukava saada asiantuntevia vastauksia. Otan muitakin vinkkejä vastaa liittyen graaffiseen työnkulkuun Ubuntussa.

Sivuja: 1 2 [3]