Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tuke81

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 84
21
Yleistä keskustelua / Vs: Home- / hajuongelma
« : 23.03.12 - klo:15.28 »
Otsoni sen nyt varmasti poistais, mutta saattaa poistaa ihmisenkin...

Noh joku tommonen biotökötin:
http://www.biovasa.fi/puhdistus-desinfiointi-aineet/biohomepesu-homeenpoistoaine

Veneilijöille on sitten enempi noita hajunpoistoaineita esim.
http://www.veneilijanverkkokauppa.fi/starbrite-homeenpoisto-mildew-stain-remover-p-82.html

22
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 17.03.12 - klo:17.29 »
Noni tuli sitten käännettyä nuot ajuritkin:
Koodia: [Valitse]
$ vainfo
libva: VA-API version 0.32.0
libva: va_getDriverName() returns 0
libva: Trying to open /usr/lib/dri/i965_drv_video.so
libva: va_openDriver() returns 0
vainfo: VA-API version: 0.32 (libva 1.0.16.pre1)
vainfo: Driver version: Intel i965 driver - 1.0.16.pre1
vainfo: Supported profile and entrypoints
      VAProfileMPEG2Simple            : VAEntrypointVLD
      VAProfileMPEG2Main              : VAEntrypointVLD
      VAProfileH264Baseline           : VAEntrypointVLD
      VAProfileH264Main               : VAEntrypointVLD
      VAProfileH264High               : VAEntrypointVLD

Vlc:n prossun käyttö laski 10%(1080p), joten en nyt vielä ole nähnyt oikein vaivan arvoiseksi. Tuntumalta tämä lenovon t400:nen on jotenki muovinen, kun on tottunut vanhoihin ibareihin...

23
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 13.03.12 - klo:00.41 »
Apropoo itselle tulossa samanlainen. Voitkos kokemuksesta sanoa toimiiko tolla näyttiksellä VA-API? En ole kovin luottavainen että se toimisi läppärin toisella näyttiksellä(HD3470) ja fglrx:ää en tule siihen asentamaan koskaan...

Onko tuossa siis samainen näyttis kuin omassa koneessani eli 4500MHD? Jos näin, niin VA-APIn H.264 purku ei toimi suoraan. Sille on kyllä oma branchinsa, mutta sitä ei ole ainakaan vielä masteriin mergetty. Eli käännöshommiin joudut ja itse en ole jaksanut edes yrittää, joten ei ole kokemusta stabilisuudesta.

Linkkejä:
http://intellinuxgraphics.org/h264.html
http://cgit.freedesktop.org/vaapi/intel-driver


Jup sama kapistus. Hmh oikein olis aikaa säätämiseen, kaippa se p8600 rossukin jaksaa nuot hd:mmat videot pyöräyttää. Asentaa ens alkuun siihen kde mint, mutta kattoa jatkossa kun taas aikaa on joku rolling release distro tilalle.

24
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 11.03.12 - klo:14.56 »
Lenovo T400 Intelin kilkkeillä löytyy... Ehdottomasti hinta/laatu -suhteeltaan paras läppäri mitä on koskaan ollut...  :)

Apropoo itselle tulossa samanlainen. Voitkos kokemuksesta sanoa toimiiko tolla näyttiksellä VA-API? En ole kovin luottavainen että se toimisi läppärin toisella näyttiksellä(HD3470) ja fglrx:ää en tule siihen asentamaan koskaan...

25
....
 Kotelo on Antec Fusion Black joka on  tarkoitettu mediamikroksi. Nyt kun minulla on Elisa Viihde niin katson tv:n sitä kautta, tosin yhteiseltä tietokoneen näytöltä.
...

Tämä vai? Näyttäis olevan lowprofile kotelo joten tarvitset siihen low profile näyttiksen. Nvidialta ei taida olla maksimissaan kuin joku outo gts450 low profilena. Suosittelen etsimään jonkun lp gt430:sen(ellet löydä jostain gt440 lp:nä ja tosissaan gddr5 muisteilla, joka erottaa sen gt430:sestä), gt520 ei riitä shaderit pyörittämään omia parannettuja vdpau ominaisuuksiaan :D

26
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Näytönohjain hiljaiseksi...
« : 11.03.12 - klo:14.32 »
Sulla on varmaan nouveau käytössä:
http://nouveau.freedesktop.org/wiki/PowerManagement

Hiljaiseksi sen saat kun asennat nvidian suljetut ajurit, ei siihen oikein muuta keinoa ole. Nouveau ei itsessään osaa handlata tuulettimen nopeussäätöä.

27
Yleistä keskustelua / Vs: KDE ei ole raskas.
« : 22.02.12 - klo:02.06 »
Hmh raskas ja raskas, kubuntu on kyllä raskas, ei tää kde gentoolla yhtä raskaalta tunnu :D Noi init levelit tais ubuntussa mennä hieman eri tavalla kuin chakrassa(defaultti oli 2, joka tarkoittaa samaa kuin 3,4 ja 5). Nykyään ubuntu on tainnu korvata mokomat tosin upstartilla.

Tosissaan kevyemmän qt työpöytä ympäristön saa, kun asentaa razor-qt:n.

28
Yleistä keskustelua / Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« : 13.02.12 - klo:23.09 »
Onko kukaan löytänyt noista LED-valonlähteistä minkäänlaista kuvausta valon laadusta? Spektrikuvaa tai edes värintoistoindeksiä.

Käsittääkseni LEDeissä käytetään samankaltaisia loisteaineita kuin loisteputkissa eri värien tuottamiseen, joten hehkulangan spektrin tasaisuutta on turha odottaa, mutta ainakaan Deltacon sivuilta ei löytynyt asiasta halaistua sanaa,

T:Jallu59

Ehh ledit eivät käytä mitään loisteaineita. Ledin väri riippuu jännitteestä, sekä valmistukseen käytetystä puolijohdemateriaalista: http://fi.wikipedia.org/wiki/LED#V.C3.A4rit_ja_materiaalit

Se mitä taidat hakia on värilämpötila, kattos tuolta:
http://www.limic.fi/html/led_tek.htm

Kunnon taskulamppuja ei enää kannata harkitakkaan millään muulla tekniikalla kuin ledeillä(halogeenit on eilistä tekniikkaa). esim. dx:n ultrafire:
http://www.youtube.com/watch?v=2WF3CXYwLlU

29
Voisiko joku tietävämpi myös kertoa, miksi kaikki tuo on tarpeellista tässä tapauksessa?

Esim. nVidian kortilla ENGTS450 mitään tuollaista ei tarvita? Mitä nVideoita tuo koskee?

Voisiko joku myös vahvistaa sen, että kyse EI OLE Bios-asetuksesta "PlugAndPlay OS". Jos siinä lukee "Yes", niin samankaltaisia oireita olen joskus huomannut (pitää olla "NO").

nouveau ajuri on snuupattu nvidian poropietari ajurin toimintaa apinoimalla. Joillain korteilla testattu enempi joillain vähempi/muu yhteen sopivuus koneen muiden osien kanssa...

hmm "PlugAndPlay OS" jotenkin muistelisin, että tämän ollessa päällä koneen irq:t määrää käyttis, jolloin käyttiksen määrittelemät irq:t säilyisi biossin muistissa. Tämä olisi sitten ongelma dual-bootissa kahden käytiksen kesken: toiselle käy tietyt irq:t toinen menee niillä solmuun.

30
Voiko tää olla samaa ongelmaa kuin mun ongelma?

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=41704.0

Koneessa muistin mukaan siis NVidia GT560

Todennäköisesti kyllä, nouveau ja fermi ei oikein vielä tykkää toisistaan ja lisäksi vielä kms mukaan... Mitä nyt äkkiseltään kattoin tuota ketjua, niin nvidian poropietarit sisään ja kaikki nouveauhun viittaavatkin pitäisi saada pois päältä(yleensä pitäisi kait toimia kun ottaa ubuntulla nvidian ajurit käyttöön. KMS on päällä nouveaulla automaattisesti ja jos nouveaufb on ladattu silloin se on myös päällä. En ole ite aikoihin enää ubuntua käyttänyt niin en oikein osaa siihen paremmin neuvoa).

31
Kokeiles kernelin buutti parametria nomodeset. Nouveaulla se käyttää automaattisesti kernel modesettingssejä, joissa voi joskus olla ongelmia tällöin buutti päättyy mustaa ruutuun.

32
Yleistä keskustelua / Vs: hyvä kokoonpano?
« : 07.01.12 - klo:20.47 »
joo otan i7 ja mikä poweri sopisi?

olisko tämä?
http://www.jimms.fi/tuote/CMPSU-600GEU
hienot ledi valotkin :D

täs olis 750 wattinen
http://www.jimms.fi/tuote/LC8750V2.2
tuokin kelpaa :D

ja tästä löytyy peli tarkoitukseeen http://www.jimms.fi/tuote/CMPSU-700GEU

ja 520-750W riittää?

Hyvin riittää vaikka sli:lle, jos vain on kunnon singlerail(1x12V linja), kuten nuo molemmat cossut. Jos halvemmalla haluat päästä niin tos ois single raileja:
XFX: http://www.jimms.fi/listaa/26/338/group/vendor/asc/order/price
Silverstone: http://www.jimms.fi/listaa/26/357/group/vendor/asc/order/price
Corsair: http://www.jimms.fi/listaa/26/402/group/vendor/asc/order/price
Antec: http://www.jimms.fi/hae/g/26/v/24/min/0/max/0/High%20Current%20Gamer

33
Yleistä keskustelua / Vs: hyvä kokoonpano?
« : 07.01.12 - klo:18.38 »
Yhtä ydintä käyttävissä sovelluksissa tuo bulldozer on vielä 6-ytimisä phenomeitakin huonompi. Eikä se pärjää i7 2600k:lle kovin monessa multicore sovelluksessakaan. Ja tehoakin vie ihan liian paljon.

Tossa on jotain linux testejä bd:llä:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_fx8150_bulldozer&num=1

Ja se poweri vaihtoon...

34
mitä sanoopi päätteessä ls -l /usr/lib/libGL.so.1
Jos ei sano mitään tai on linkitetty johonkin muuhun kuin tiedostoon /usr/lib32/mesa/libGL.so.1:
Tarkista ensin että ia32-libs paketti on asennettu(sudo apt-get install ia32-libs). Ja linkitä sitten näin.
sudo ln -s /usr/lib32/mesa/libGL.so.1 /usr/lib/libGL.so.1

35
Hieman kyllä epäilen tuota näytönohjaimen hajoamista, se kun yleensä estää koko koneen käynnistymisen(vaikka noita nvidioita lahoaa aika hyvää tahtia). Kernel panic voi johtua monestakin asiasta, biossista ym. laitteisto ristiriidoista. Joskus tuon voi jo aiheuttaa kernel modesettings asetuksetkin. Kokeiles vaikka buutata buutti parametrilla nomodeset(grubissa e:llä pääset editoimaan siihen sitten lisäät).

36
Onks toi joku hybrid graphics läppäri, jossa on intelin ja amd:n näyttis?

Eli vaikka sudo lshw > lshw.txt pastebiniin.

37
Vääntäkäähän kelloa taas kesää kohti  ;D

38
Juu tuota näyttää olevan uudistettu uudempiin(linkki tosiaan vuodelta 2004, jolloin openoffice oli versiossa 1.0). Itsellä koneella nyt lucidissa openoffice 3.2, jossa tuon mainitsemani linkin mukaisen valinta laatikon saa kun valitsee valikosta Lisää->Taulukko tiedostosta...

39
Hmm siis sanoin ehkä epäselvästi; siis en nyt tarkoita että noita suoraan avattaisiin taulukko-ohjelmalla vaan ne tuotaisiin sinne datana uuteen ikkunaan. Sillä tiedostomuodolla ole minkäänlaista väliä tuossa datan tuonnissa, openoffice/libreoffice/ms Excel kysyy dataa lisättäessä miten taulukon solut on eroteltu. Katso vaikka tuolta(melko vanha mutta ei jaksa kaivaa uudempaa):
http://www.openofficetips.com/blog/archives/2004/10/importing_tabul.html

40
.csv comma separated values, nuot tuodaan yleensä datana taulukko ohjelmiin(import->data tai jotain sinnepäin). Töissä törmänny ks. tiedosto muotoon joissain moottori penkeissä.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 84