Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - maalinni

Sivuja: 1 [2] 3
21
Ubuntu tietokoneissa / Paneelit välkkyy
« : 28.04.09 - klo:20.53 »
Vaihdoin uuden teeman http://www.gnome-look.org/content/show.php/Acid?content=103294 ja seurauksena paneelit alkoivat välkkyä, joten en päässyt mihinkään valikkoon/ohjelmaan. Onneksi hiiren kakkosnapilla pääsi hetken ihmettelyn jälkeen vaihtamaan toimivan teeman.

Onko vika siis teemassa vai ubuntussa?

22
Ubuntu tietokoneissa / Home osion koon muuttaminen.
« : 14.04.09 - klo:18.55 »
Varmaan loppuun kaluttu aihe.

Mutta kovoni (80gb) on osioitu kahteen osaan home (40gb) ja lopuille loput. Nyt home osio alkaa käydä pieneksi. Onko livecd:n avulla turvallista kasvattaa home osion kokoa ja pienentää toista osiota (joka siis todellakin sisältää kaiken muun) vai onko käsissä katastrofin ainekset?

Kiitos 

23
Ubuntu tietokoneissa / Cairo-dock macmaiseksi [ratkaistu]
« : 11.04.09 - klo:19.12 »
Miten saan Cairo-dockiin samanlaisen 3d syvyysefektin kuin macissa. Vaikka teemat näyttävät esikatselussa olevan sellaisia, niin kuitenkin kaikissa niissä tausta on tasossa kuvakkeiden takana.

Eli pitäisi siis saada taustan perspektiiviä muokattua?

Edit: Älkää kysykö. Päivittämällä toimi.

24
Laitealue / Mistä Imac tyylinen pöytäkone?
« : 23.03.09 - klo:15.07 »
Onko olemassa Applen Imacin tyylistä, mutta halvempaa pc-konetta. Sonylla on vastaavia, mutta niitä ei saa Suomesta ja ovat tosi kalliita. Hp:lla on se kosketusnäyttömalli, mutta hinta jälleen >1000e. Onko Apple tosiaan halvin vaihtoehto tässä kategoriassa. Kannettava kelpaisi muuten, mutta yli 20" näyttö olisi poikaa.

25
Firefox on alkanut käynnistyä paneelien päälle. Kyse ei ole kokoruututilasta, koska selaimessa näkyy otsikkopalkki ja valikot. Selain normalisoituu, kun painan kaksi kertaa F11:sta. Onko muilla ollut samaa ongelmaa, kukaan saanut ratkaistua.

-m- :-[

26
Nyt on otsikon mukainen vakava ongelma! Saako Xfce paneelia läpinäkyväksi tai väriä muutettua?  ???

27
Hei,

Päätin asentaa Oneen Fedoran, kun ajattelin wlanin toimivan paremmin kuin Ubussa. Live-tikulla wlan toimi suoraan, mutta asennuksen jälkeen verkkoja ei löydy!

Mikä avuksi?

MAA

RATKAISU: Klikkasin paneelin verkkoikonia ja otin langattoman verkon pois käytöstä. Verkon uudelleen käyttöönotto löysi verkot. verkko, verkko, verkko...

28
Hei,

Kui mie vaihan ko. distrossa "simple moden" "pc modeen"? Kone on siis Acer Aspire One.

29
Hei,

Miten saan suuren läjän kansioiden ja tiedostojen oikeuksia muutettua kerralla. Ongelma on, että windowsilla luotujen tiedostojen ja kansioiden käyttöoikeuksia ei pääse muuttamaan graafisesti hiiren oikealla klikkaamalla. Varmuuskopiointisofta ei pakkaa tiedostoja, jos niihin ei ole käyttöoikeuksia.

Yritin käyttää komentoa: sudo chown -R \media\BUFFALO\*

Mutta pääte herjasi "Toiminto ei ole sallittu".

30
Missähän vika, kun paketti ei aukea. Ei graafisesti eikä sudona päätteen avulla. Herjaa:

"
Arkiston lataamisessa tapahtui virhe

gzip: stdin: decompression OK, trailing garbage ignored
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
"

Pitäisi saada tulostin asennettua, mutta en saa tätä ajuripakettia auki millään.

Kiitos.

31
Laitealue / Samsung SCX-4500
« : 14.11.08 - klo:13.34 »
Ehkä maailman hienoin lasermonitoimilaite. Valmistaja lupaa, että toimii "useissa" Linux -järjestelmissä. Tarvitsen vain tulostuspuolta en skanneria. Millä todennäköisyydellä tulostus toimii Ubuntu 8.10:ssä. Google ei auttanut.

Kiitos ???

32
Näytönsäästäjä on aiheuttanut paljonkin ongelmia haun  mukaan, mutta juuri tällaista ongelmaa en muilta löytänyt.

Eli, näytönsäästäjä menee päälle ok ja jopa pois päältäkin. Tosin, kun se menee pois päältä näkyviin tulee vain taustakuva (ei mitään työpöydän kuvakkeita) ja liikkuva hiiren kursori.

What's up?

33
Ubuntu tietokoneissa / KompoZer kaatuu.
« : 31.10.08 - klo:08.59 »
Ongelma on, että Kombozer kaatuu itsekseen parin sekunnin käytön jälkeen. Ohjelma ei herjaa mitään, se vain sulkeutuu jälkiä jättämättä.

Mikähän voi olla ongelmana?

Käytössä on Ubuntu 8.10 RC ja uusin KompoZer.

34
Hei,

Miten saan Windowsin levyosion mountattua automaattisesti käynnistyksen ohessa. Musiikkitiedostoni on Windowsin puolella ja ainakun käynnistän Rytmilaatikon, joudun etsimään kaikki biisit uudestaan. Sama käy valokuville F-spotin kanssa yms.

Kiitos.

35
Tulostin saisi löytyä esim. verkkokaupasta. Halpa= n.100e.

36
Onko Linuxille Gmail Drive tyyppistä ohjelmaa, millä gmailiin saisi helposti siirrettyä tiedostoja?

37
Ubuntu tietokoneissa / screenlets ja näytä työpöytä
« : 01.06.08 - klo:13.50 »
Asensin screenlettejä työpöydälle, mutta ne häviävät kun painan "näytä työpöytä" nappia, jolloin ne pitää käynnistää uudelleen. Miten saan screenletit jäämään työpöydälle?

38
Kello näytti säätä vain ensimmäisen session aikana, näkyi pikku aurinko ja lämpötila. Enää ei ole säätä näkynyt vaikka ruksi on paikallaan. Kyseessä lienee bugi tai sitten säätiedot päivittyvät todella harvoin. Paikkakunta on Lappeenranta.

Mistä hitosta minä nyt tiedän mitä panen ulos päälle?!?

39
Ubuntu tietokoneissa / Openoffice sanan arvaus pois
« : 09.01.08 - klo:09.12 »
Ooo täydentää sanoja: eli esim. kirjoitan maa ja ooo teke sinisellä ntai. Miten  tämän ominaisuuden saa pois päältä?

40
Miten asennetaan ko. wlan toimimaan? Löysin netistä ajurin, jonka piti asentua klikkaamalla "shell script" tiedostoa, mutta kubuntu ei reagoinut tiedostoon mitenkään.

Sivuja: 1 [2] 3