Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vika/fiba

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 30
21
Koska Elisa kehuu että heidän palvelimensa on Suomessa, yritin selvittää kolmen ison operaattorin sähköpostipalvelinten sijaintia whois-domaintools.com -sivun avulla. Sen mukaan Elisan palvelin on Suomessa kuten Elisa lupaa. Myöskin DNA:n palvelin näyttäisi olevan Suomessa, mutta tarkempi sijainti on Suomi, Kanta-Häme, Vantaa?! Telian palvelimen sijainti ei löydy ollenkaan ja domain-nimet viittaavat Suomeen, Ruotsiin ja USAan.

Miksi tuo on oleellista? Sisällön vakoilun vuoksiko? Säpöhän ne postit höyrystävät auki tarvittaessa, jos poistuvat Suomesta.

Kaikki varmaan tietävät että pilvipalveluilla on datakeskuksia ympäri maailmaa eikä suorituskyky ole mikään ongelma, ei ole koskaan ollut.
On se sen verran oleellista, että avatessasi Gmail-tilin, sovit Googlen kanssa, että kaikki sähköpostisi sisältö on Googlen omaisuutta. Lue pieni präntti.
Säpo tietysti höyrystää kirjekuoresi auki, ja niin moni muukin, että kuori on teipattava kiinni ennen jakelua vastaanottajalle. Tämä on kuitenkin laitonta toimintaa Suomessa, päinvastoin kuin Googlen kyttäys, johon itse olet antanut luvan.

22
Yleistä keskustelua / Vs: Scribuksen käyttö vinkki
« : 26.02.21 - klo:20.41 »
Jos ongelma on ligatuureissa, sitä voi kokeilla vaihtamalla fontin, koska ligatuurit ovat fonttikohtaisia, kaikissa niitä ei ole.
Ja löytyihän Scribuksesta valinta ligatuureillekin: Windows>Text properties> Font settings. Siellä ligatuurit oletuksena käytössä.
Luulen kuitenkin, että sinun pulmasi on pdf:n vientiasetuksissa. Kokeile

Ps. ei siirtää tarvitse, mutta sanoinpahan vain, ja vastaisen varalle :P

23
Yleistä keskustelua / Vs: Scribuksen käyttö vinkki
« : 26.02.21 - klo:19.35 »
( Off topic , olisit voinut laittaa tämän "Multimedia ja grafiikka" -alueelle. Se on mielestäni turhan hiljainen, etenkin graafisten ohjelmien osalta, siihen nähden, miten hyviä graafisia ohjelmia Ubuntussa (ja muissa Linuxeissa) on valmiiksi asennettuina tai parilla klikkauksella ilmaiseksi asennettavissa. )
PDF/A on jonkilainen arkistostandardi, mutta eipä sitä ole paljon missään muuallakaan tarjolla. PDF/A-vientiasetukset olen jostain joskus ladannut, googlaa!
Scribuksessa on kuitenkin PDF/X-1a, joka muistaakseni vastaa PDF/A-1 -standardia. Nyt kun räpelsin Scribuksen kanssa, sain PDF/X-1a:n harmaaksi, joten en tiedä, käytinkö sitä oheisessa liitteessä.
Toinen virhelähde pdf:ssä on ollut kirjasimien sisällyttäminen pdf-dokumenttiin. Jos valitsee embed subset, saattaa osa kirjasimista jäädä pois kyydistä. Tämä valittavissa Scribuksen pdf-viennissä välilehdellä Fonts. Oheisessa valitsin embed all. Outline all fonts on varma valinta painotuotteeseen, mutta sitten teksti ei ole enää editoitavissa (tekstinä).Se muuttaa fontit vektorigrafiikaksi eli vektorikuviksi.
Ligatuureista en löytänyt mainintaa Scribuksen asetuksissa, jossain senkin luulisi olevan.
Ohessa liitteenä loistava hengentuotteeni, joka ainakin oman koneeni asiakirjakatselimella näkyy oikein:

24
Kuten edellä sanoin RawTherapee vaatii perehtymistä, siksi laitoin linkin ohjeeseen. Tuo värinegan kääntö on Raw-välilehdellä nimeltään Film Negative, ja toimii tosiaan vain raakakuville. Jos Therapeeta haluaa käyttää, kannattaa perehtyä myös muihin ohjeisiin: http://rawpedia.rawtherapee.com/Main_Page
Gimpissä on kolmekin kääntökomentoa Värit-valikossa. En ole vielä niillä kokeillut, luultavasti linear invert ja sen jälkeen maskin poisto tasotyöskentelyllä on työnkulku.
Mutta, jos Imagemagick hoitaa homman, niin sitten sillä. Negfix kuulostaa lupaavalta komennolta, pitääpä sitäkin koettaa.

25
Ja perehtymisvaatimus koskee, ikävä kyllä, myös therapeeta. Mutta, jos opettelun vaivan näkee, myös tulokset palkitsevat.

26
RawTherapeessa on työkalu värinegan käsittelyyn ns. kameraskannatuissa kuvissa. Ohje täällä: http://rawpedia.rawtherapee.com/Film_Negative Tuo toimii vain raakakuville.
Gimpillä saa negan käännettyä positiiviksi, mutta oranssin maskin vähentäminen kuvasta voi olla haastavampaa. Olen joskus tehnyt Photoshopilla, mutten Gimpillä, joten en ala neuvomaan ennen kuin kokeilen.

Herjan mukaan tuo xv kaipaa vanhaa libtiff4-kirjastoa, sinullakin lienee koneellasi libtiff5.

27
Laitealue / Vs: 32 tuunan televisio ja rasberry pi
« : 20.08.20 - klo:18.20 »
TV ei tarvitse verkkoyhteyttä. Raspberry pi, se tietokone, on yhdistettävä verkkoon langalla tai langattomasti. Siinä pienessä vehkeessä on siis toimiva langaton verkkokortti.

Ei pitäisi tarvittavan edes Raspin olla verkossa, jotta kuva tulee...


Ei tarvitse. Mutta, jos verkkoyhteyttä haluaa, se tapahtuu Raspin kautta, ei television, sitä tarkoitin.

28
Laitealue / Vs: 32 tuunan televisio ja rasberry pi
« : 20.08.20 - klo:17.50 »
Tuota Raspberry pi- televisio -yhdistelmää kannattaa ajatella tietokone-näyttö -yhdistelmänä. Siinä Raspberry on tietokone ja televisiota käytetään vain näyttönä. Hdmi-johto on näyttöpiuha. (toki myös ääni kulkee siinä)

Hdmi kaapeli hankittu...jostain syystä tv ei löydä
asetuksia, millä se käsittäisi toimivan päätteenä.
Pitäisikö siihen ladata jotan apuja ???
Kun kaukosäätimen source-napilla valitaan lähteeksi oikean numeroinen hdmi, telkku käsittää olevansa pelkkä näyttö.
Niin tämä on minulle vielä hakuammuntaa, kun telkku ei ole missään
yhteydessä verkkoon. Pitäisikö verkkoyhteys hoitaa modeemi/verkkokaapeli/ ym
systeemillä tai jollain langattomalla modulilla ??
Muistikortti on paikallaan... toinen modemikin löytyy...
TV ei tarvitse verkkoyhteyttä. Raspberry pi, se tietokone, on yhdistettävä verkkoon langalla tai langattomasti. Siinä pienessä vehkeessä on siis toimiva langaton verkkokortti.

29
Laitealue / Vs: 32 tuunan televisio ja rasberry pi
« : 18.08.20 - klo:07.01 »
Minulla tv ilmoittaa hdmi:ssä, että ei signaalia vaikka Raspberry3 on kiinni ja käynnissä. Mutta kyllä siihen sitten Raspin kuva tulee, kun telkkarista valitsee oikean hdmin.

30
Kokeilin tuota nm:n antamaa koodia omassa Mintissä. Sain pitkät jorinat salasanan salauksesta unixissa. Ensimmäisellä kommentoimattomalla rivillä sama teksti kuin nm:llä, siis sha512 mainittu.

31

Laitapa sinne Gimpin väriasetuksiin, kohtaan Preferred profile se haluamasi väriprofiili. Minula ProPhoto. Käsittely tapahtuu siinä väriavaruudessa.

Juuri noin olen toiminut, minulla vain Rawtherapeen versio Prophotosta, RT large gamut BT709. Silti epäselvyyttä Gimpin värinkäsittelystä. Näyttäisi, ettei käsittely tapahdu preferoidussa avaruudessa. Kaikissa värisäätimissä: käyrät, säätöarvot ym. on alalaidassa valinta, Värien lisävalinnat. Ne ovatkin mielenkiintoisia valintoja. Kuvankaappaus ohessa:

Muuten, kun kuva on auki, Gimpin otsikkorivillä tosiaan lukee large gamma, kun pitäisi ola large gamut. Tarkoittaakohan tämän laatikon gamma hack oikeasti gamut hackia?32
Ongelma on siinä, että Gimpin työskentelyväriavaruus on srgb, joka on varsin suppea, paljon värejä jää pois, niitä ei voi esittää srgb-avaruudessa.
En ole (vielä) löytänyt mainintaa, onko Gimpin versio srgbstä  v2 vai v4 -tyyppinen profiili. Tuo yleisesti käytetty 1966srgb kuten myös Adobergb ovat v2-profiileja, mikä tarkoittaa että värejä ei voi konvertoida laajemmasta väriavaruudesta niihin ilman leikkautumista. Havainnollinen/perceptual-algoritmi ei toimi v2-profiileissa, vaan se korvataan suhteellisella kolorimetrisella ja osa avaruuden ulkopuolisista väreistä leikkaantuu. ECIllä ja myös ICC-paketissa on myös Srgb v4 profiileja, jotka osaavat perceptual-muunnoksen. Silti näihinkin konvertoitaessa menetetään värejä, vaikka tulos ei ole yhtä ruma kuin v2-profiileilla.
Olen nyt kokeillut tuoda Rawtherapeesta kuvia Gimpiin RT_large gamma BT709-profiilissa(Prophoto compatible) muuntamatta Gimpin srgbhen.
Kuvan käsittely esim käyrillä on mielenkiintoista sokkopeliä. Gimp käsittelee kuvaa ikäänkuin srgbnä, mutta ei ehkä kuitenkaan. Käyrät-säätimen arvot ovat välillä 0 - 100. Kuvasta, joka on tuossa laajemmassa avaruudessa löytyy vaaleista sävyistä yli sadan meneviä arvoja, joita ei oikeinvoi järkevästi säätää. Ongelma näyttää olevan kyllä huomattu Gimpin kehittäjien keskuudessa, mutta ei korjattu. Kokeileppa noilla prophoto-kuvillasi.
Sen sijaa Gimp 2.10 pystyy käsittelemään 16bittisiä kuvia, mikä on välttämätöntä, ja erittäin hyvä parannus.
Darktablea en ole vielä käyttänyt. Aikaisemmin se oli sidoksissa opensusen kanssa, johon en halua koskea. Nyt näyttäisi olevan normaalisti pakettivarastossa.

33
Harvoinhan yksi ohjelma on hyvä kaikkiin tarkoituksiin. Huginilla olen panoraamoja kasaillut hyvällä menestyksellä Linuxissa ja Windowsissa, paremmalla menestyksellä Linuxissa: samankokoisiin, isoihin, panoraamoihin kului prosessointiaikaa linuxissa n.30-40 min, Windowsissa 1,5-2 h.
yritin kyllä molemmissa optimoida asetukset.
Mikä olisi hyvä HDR-ohjelma?

34
En kokeillut, kun vaikutti mutkikkaalta asentaa. Nyt kuitenkin kokeilin, rupesi menemään joka toinen kerta matalaresolle. PPAstahan tuo löytyi. minulla on muitakin PPA-lähteitä käytössä, joten ei ihmeitä.
Testasin sitten uudelleenkäynnistystä 5 kertaa, mutta jouduin käynnistämään kuudennenkin kerran, kun meni viides kerta pieleen.
Tulos: 4/6 käynnistyi oikein, 2/6 väärin.
Luulisin, ettei uusi ajuri ole entistä parempi (ainakaan käynnistymään), vaan ongelma on muualla.

35
Niin teen minäkin nykyisin. Käynnistän uudelleelleen ennen kirjautumista, jos reoluutio on matala.
Mutta en usko, että ongelma on biosissa, vaan pikemmin grubissa.
Siis, onko tietoo?

36
Olen nyt etsinyt rakaisua otsikon kysymykseen, ja näyttää, että toivoa on.
Rawtherapee on hieno ohjelma raakakuvan käsittelyyn (jonkin arvion mukaan RT:ssä on parhaat muunnosalgoritmit Capture Onen jälkeen, Lightroomin jäädessä kauas taakse). Vaatii opettelua, mutta kokemukseni mukaan opettelu kannattaa.
Gimp 2.10 on valtava askel eteenpäin, korvaisi Photoshopin, jos värinhallinta olisi kunnossa. Mikä on tämä build-in-srgb?
Onko teillä kokemusta avoimista kuvaohjelmista? Kertokaa!

37
Multimedia ja grafiikka / Vs: Digikam vai Shotwell?
« : 09.04.20 - klo:21.10 »
Hei,

päädyin lopulta DigiKamin käyttäjäksi. Asennus ei tuonut turhia, ylimääräisiä tai häiritseviä KDE virityksiä koneelle. Digikamin ominaisuudet ovat kyllä aika ylivertaiset Shotwelliin verrattuna.

Digikam tekee tosin aika isoa tietokantatiedostoa pikkukuvakkeista ja kai muustakin. Minulla on paisunut jo yli 500 megan kokoiseksi. Jos tämä haittaa, niin sitten kannattanee pysytellä Shotwelissä.
Tässä on nyt muutama viikko kulunut, miltä Digikam vaikuttaa?
Olen nyt (uudelleen) etsinyt avoimen koodin ratkaisuja vakavaan kuvankäsittelyyn, ja Digikam näyttäisi kuuluvan käyttökelpoisiin ohjelmiin.
Olen kiinnostunut kokemuksista.

38
Tuskin päättelen väärin, mutta Nvidia/Nouveau  on tässä päättelyä, ja voi mennä mettään.
Sen sijaan kone käynnisttyy aina joskus matalalla resolutiolla ja Mint herjaa, että näytönohjaimen ajurit eivät ole käytössä. Olen tässä tilassa yrittänyt ottaa ajureita käyttöön (siis graafisilla työkaluilla), tuloksetta, Myös Ylläpito/nvidiasettings näyttää ihan erilaisen, yksinkertaistetun ikkunan normaaliin verrattuna. Ainoa keksimäni ratkaisu on käynnistää uudelleen. Uudelleen kirjautuminen ei auta, tunnistan huonon resoluution nykyisin jo kirjautumisikkunassa, ja käynnistän siinä vaiheessa uudelleen ennen kirjautumista. Usemmiten kone käynnistyy uudelleen oikein (2560x1440)

39
Kauppapaikka / Vs: Annetaan, rullakoittain koneita
« : 09.04.20 - klo:20.35 »

Jossain vaiheessa heräsin siihen, että rullakossa oli läjä i3-6100 koneita 16 gigalla rammia ja 256 gigasilla Kingstonin SSD:llä + terasilla data levyillä. Ne oli pakko poimia kyllä vielä käyttöön toimistolle ihan testikoneiksi. Kun Windows 10 lisenssitkin oli kaikki niissä. - Ei raskinut millään heittää pois.
Sen jälkeen kun takuu ei ole voimassa, niin harvat koneet enää päätyy asiakkaille. Erityisesti noita kosketusnäytöllisiä integroituja koneita tulee jatkossakin reilusti, sekä muutamia Fujitsuja. Touchit toimii myös Linuxilla heittämällä.
Vaikutttaa, että tällaiset koneet kiinnostaisivat moniakin tämän foorumin jäseniä. Itseäni kiinnostavat kosketusnäytöt, voisi olla mielekästä käyttöä nipulle niitä(20-30 kpl). Mikä on koko?
Työtähän se vaatii, mutta ota nyt ihmeessä talteen parhaat ja myy vaikka hukkaan heitetyn työajan hinnalla täällä, tai anna hyvään kotiin ennen serriä.

40
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Teams - ohjelma
« : 09.04.20 - klo:20.15 »
Olen päätynyt näissä nettipalavereissa olemaan kuvattomasti läsnä. Riittää, että mikrofoni on päällä ( ja kamera pois). Näen kaikkien innokkaiden kuvat ja kuulen kaikkien äänet, kaikki kuulevat minut. Meikän pärstä ei innosta ketään.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 30