Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - arieep

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ultimaker Curan päivitys
« : 30.10.21 - klo:14.33 »
Näkyy olevan paljonkin tiedostoja /lib/cura/pludins-kansiossa, niistä vaan ei mitään ymmärrä. Synapticissa on uusin Cura 4.8-3, asensin juuri 4.11.0, Cura-sovelluksen kautta löytyy tuo mainitsemasi sijainti, siellä on kyllä  myös tämä nykyinen versio.
Taidan edelleen kopioida asetukset toiselta koneelta, sovellusten opettelussa on riittävästi puuhaa ilman Linuxin sielunelämään perehtymistäkin.

2
Mikä on oikea tapa päivittää Cura, kun lataan uuden version ja suoritan AppImage-tiedoston, niin kaikki aiemmat asetukset on hävinneet. Löytyykö niitä jostakin vai pitääkö ne erikseen tallentaa seuraavan päivityksen varalle.

3
Mikäli käyttöjärjestelmä ei tue suljettuja ajureita(nvidia/radeon), niin toimiiko 3-D sovellukset kuten Blender.

4
Vanha kone ei välttämättä hyväksy dvd-levyä vaan ainoastaan cd-version, siihen taas ei mahdu nykyiset live-, ja asennusmediat. Hanki cd-levy ja lataa netinstall-versio, tai jos löytyy jokin pieni iso-kuva joka mahtuisi cd-levyyn, voit kokeilla levyaseman toimimista vaikka jollakin video-dvd:llä mikäli windows on vielä jäljellä. Myös ulkoinen levyasema voisi toimia jos saa tarpeeksi virtaa.

5
Mahdollisesti viallinen hiiri?

6
Itsellä on kosketuslevyn asetukset oireilleet siten että tallennetut ei tule käyttöön käynnistyksen jälkeen, täytyy aina käydä asetuksista kuittaamassa Käytä, laitteena on Logitechin langaton touchpad.

8
Muuta dolphinissa jonkin pdf-tiedoston ominaisuuksista haluamasi sovellus ylimmäiseksi.

9
Löytyy keskustelualueet sivun alareunasta.

10
Pakota firefoxi haluamaasi ruutuun ikkunan lisäasetuksista, aktiivisessa ikkunassa Alt+F3(tai otsikkopalkki hiiren kakkosella), Lisää toimintoja, Ikkunakohtaiset asetukset(tai Sovelluskohtaiset).

11
Yleistä keskustelua / Vs: Levypalvelin kuoli
« : 30.07.17 - klo:14.42 »
Miksi akut pitäisi vaihtaa, mikä vika niihin tulee?

13
Kannattaa asentaa jokin tuttu tai yleinen jakelu kevyellä työpöydällä(xubuntu, lubuntu), silloin on aina toimiva systeemi olemassa. Virtuaalin asennus onnistuu kyllä aivan normaalillakin osioinnilla, juuri ja home erikseen niin virtuaali tekee oman kansionsa(paikan voi valita itsekkin asetuksista) mihin virtuaalikoneen/koneiden levyt tallennetaan. Kannettavalla voi tulla muistin tai ytimien vähyys, mutta se selviää kyllä kokeilemalla, virtuaalikoneessa  voi ajaa myös live-mediaa tekemättä sille kiintolevyä.

14
Virtuaalikoneiden etuna on mahdollisuus käyttää niitä samaan aikaan, helpottaa versioiden vertailua mikäli isäntäkoneen resurssit riittää.  Mikäli on mahdollista niin kaikille oma fyysinen levy, ainakin isäntä omalle levylle niin toimii kuulemma sujuvammin. Isännäksi kannattaa valita sellainen systeemi minkä tietää toimivaksi nykyisen kaluston kanssa koska ajurituki riippuu isännästä, tämä on myös virtuaalin huono puoli mikäli haluaa testata jakeluiden sopivuutta omaan kalustoon.

15
Nyt löytyy virittimet ja kanavia, lisäsin libxine2-x paketin samalla kun päivitin. Lisäksi laitoin virtualboxin asetuksista käyttöön usb-3, siellä oli aiemmin usb-2. Nyt testataan jonkin aikaa että kestääkö systeemi lepotilat ja käynnistykset.
Kiitos mielenkiinnosta ja avusta.

16
Ei tulosta mitään.

17
Virittimet ovat Anysee E30 ja toimivat samassa koneessa dualbooth-asennetussa kubuntussa. Tuota ajuritiedostoa ei ole joten luultavasti jotakin vielä puuttuu.

18
Käytössä on W10:ssä Oraclen vbox-5.1.22 ja siinä Kubuntu 14.04 64-bit, toimii kyllä muuten mutta en saa Kaffeineen näkymään Anysen usb-virittimiä. Laitteet näkyy lsusb-listassa mutta ei Kaffeinessa, onko tietoa tai oletusta mistä vikaa alkaa etsiä. En vaan osaa asettaa Windowsin sovelluksilla noita virittimiä.

19
Laite yrittää hakea parhaan yhteyden, jolloin saattaa tulla tilanteita että se hyppii kahden verkon tai taajuuden välillä, silloin yhteys katkeilee jatkuvasti. Lukitus estää hyppimisen ja yhteys pysyy yleensä vakaampana, paikallaan ollessa esim. kotikäytössä tuosta on hyötyä mikäli tietää taajuuden. Jos 4G-verkko on alueella heikko tai epävakaa, niin kannattaa lukita laite 3G:lle.

20
Kirjastoissa olevat luultavasti ovat live-versioita, sillä voi ladata levykuvan ja tehdä tikun.

Sivuja: [1] 2 3 ... 13