Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilmmar

Sivuja: [1]
1
Olinpa minä tyhmä!  :D

Lopulta ongelma olikin vain siinä, että en älynnyt/uskaltanut mennä pykälää eteenpäin tuossa kohdassa:

Lainaus
Osiointi tehdään siis kuvissa olevassa näkymässä. Jos haluat käyttää olemassa olevaa osiota, kaksoisklikkaa sitä tai valitse ja paina Change.... Avautuvassa dialogissa valitaan ensin Use as kohdassa esimerkiksi ext4-tiedostojärjestelmä juuriosiolle. Sen jälkeen pääset valitsemaan liitospisteen /, kuten toisessa kuvassa näkyy

Ja kun alunperin menin valitsemaan ensimmäisen vaihtoehdon, vaikka olin jo tehnyt tarvittavat osiot valmiiksi, asennus päätyi menemään kokonaisuudessaan /home-osioksi ajattelemalleni osiolle.

Toisaalta tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin tekemässä uutta asennusta usealle osiolle. Edellinen täysi asennus, 12.04 meni pöytäkoneeseen sujuvasti yhdelle osiolle, ja vanhan läppärin osioinnit säilyivät hienosti, kun päivitin 10.04:stä 12.04:ään.

Kiitokset kaikille neuvoja antaneille!

2
Kyllähän minä kertoisin asennusohjelmalle, mitä haluan tehdä, jos se sitä kysyisi...

Kokeilin tuossa juuri äsken vielä uudelleen, mikä se aiemminkin mainitsemani käynnistyslohkon sijaintiin liittyvä herja on.
Siis kun valitsen asennusvaihtoehdoksi "joku muu vaihtoehto", tulee näkyviin lista olemassaolevista osioista ja lisäksi valittavaksi "Laite, johon alkulatausohjelma asennetaan". Siinä on oletuksena sda, niinkuin tietysti pitääkin olla. Mitään muuta tuossa ruudussa ei nähdäkseni pysty tekemään.

Kun sitten valitsen "Asenna nyt", tulee virheilmoitus "Juuritiedostojärjestelmää ei ole määritelty. Korjaa tämä osiointivalikossa".

Lienee viisainta poistaa kaikki Ubuntuun liittyvät osiot ja yrittää uudelleen.  Swap-osion aion kyllä jatkossakin laittaa, mutta ehkä jätän /home -osion suosiolla tekemättä, kun se näin vaikealta vaikuttaa.

(Sori painoin vahingossa muokkaa linkkiä postiisi kun piti lainata- Jani Alander

3
Olenkohan minä tehnyt jotakin jossakin vaiheessa ihan väärin, kun en missään vaiheessa ole onnistunut semmoista paikkaa löytämään, missä voisi osioita valita. Ainoa valintamahdollisuus on alkulatauspaikka, eikä siinäkään oletusarvona oleva tunnu kelpaavan.

Onhan se nyt varmasti niin (ymmärränköhän minä enää mistään mitään), että on mahdollista asentaa Ubuntu käyttäen olemassa olevia osioita?  Vai onnistuuko itse osiointi ainoastaan silloin, jos levyllä on osioimatonta tilaa?


4

Eipä onnistunut oikeuksien korjaaminen. Ainakaan siitä ei ollut apua järjestelmään kirjautumisessa.

Seuraava vaihtoehto lienee uudelleenasentaminen, kun vaan selviäisi se, miten käynnistyslohkon sijoituksen saa ylipäänsä onnistumaan.  Sen jälkeen kai sitten pääsisi määrittelemään käytettävät osiot?

5
No, ei sitä käynnistintä saanut laitetuksi myöskään sda:lle, ihan sama herja siitäkin tuli. Siksipä niitä osioitakin kokeilin.

Pitääpä kokeilla, onnistuisiko kotikansion oikeuksien korjaaminen.




6
Joo, voisin tosiaan asentaa Ubuntun uusiksi. Itse asiassa yritinkin sitä tehdä, mutta siinä törmäsinkin toiseen ongelmaan.  Eli siihen, miten pääsen valitsemaan osiot asennuksen aikana.

Asennuslevyltä löytyy kyllä vaihtoehto "muulla tavoin" (tai jotakin tuohon suuntaan).  Siellä pitää ensin valita, mihin laitetaan käynnistyslataaja, mutta mikään osio ei kelpaa, kun käynnistysosiota ei kuulemma ole määritelty osiotauluun (jotakin tuohon suuntaan se valitti...).

Näkyy muuten se kotihakemisto olevan rootin omistuksessa.


7
Asensin viikonloppuna uuteen läppäriini Windows 7:n rinnalle Ubuntu 14.04:n, mikä sinänsä sujui täysin ongelmitta.
Haluaisin kuitenkin /home -kansion omalle osiolleen, joten ryhdyin toimeen tämän linkin ohjeiden mukaisesti:  http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Kotihakemisto_omalla_osiolla

Muuten hyvä, mutta kun käynnistän koneen ilman live-levyä, en pääse kirjautumaan, sillä salasanani ei kelpaa.

Millähän tavoin osioinnin saisi onnistumaan?


8
Multimedia ja grafiikka / Vs: MTV3 katsomo ja pipelight
« : 05.01.14 - klo:12.10 »
Asensin pipelightin fds-teamin sivulla olevien ohjeiden mukaisesti, enkä asennuksen aikana havainnut mitään ongelmia. Firefoxin lisäosiin on Silverlightkin ilmestynyt, joten kaiketi asennus sinäsä onnistui.

Katsomossa ei vaan yksikään kokeilemistani ohjelmista suostu aukeamaan:  lataaminen kyllä alkaa ihan normaalisti, mutta sitten tulee ilmoitus "Tapahtui virhe. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme".

Mistähän päin pitäisi ryhtyä ongelmaa selvittämään?  Ubuntu-versioni on 12.04




9
Kiitos vastauksesta!

Olin tässä päivän mittaan lueskellut näitä keskusteluja E169-ongelmista, ja kokelin tässä ollutta temppua:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=34631.msg272498#msg272498

Se näyttää ainakin minun tapauksessani toimivan, eli nyt saan yhteyden aikaiseksi E169:llä - ainakin siihen asti, että jokin päivitys muuttaa taas jossakin jotakin...

10
Rupesi tuo E169 tässä jonkin aikaa sitten kenkkuilemaan 10.04:ssä  Aiemmin sillä yleensä sai yhteyden verkkoon, kun sen muutaman kerran irroitti läppäristä, mutta jossakin vaiheessa tuokin sitten lakkasi. Siinä vaiheessa en asiaan ryhtynyt perehtymään, kun samoihin aikoihin kännykkäoperaattorin vaihdon yhteydessä tuli käyttöön Nokian CS-17 -mokkula, jonka jopa onnistuin saamaan täältä foorumilta löytämieni ohjeiden avulla toimimaan.

Tuossa kuitenkin juhannuksena mökillä ollessa tuli selväksi, että CS-17:ssä on ilmeisesti epäherkempi vastaanotin kuin E196:ssä; windowsin yhteysohjelma näytti E169:llä selvästi parempaa kenttää kuin CS-17:llä.

Niinpä tulikin sitten mieleen, että jos yrittäisin saada tuon Huawein toimimaan myös ubuntussa.  Ei vaan ubuntu jostakin syystä suostu ymmärtämään, että E169 on modeemi eikä muistitikku.
Mistähän päin tuota voisi lähteä purkamaan, mahtavatko CS-17:ää varten tekemäni toimenpiteet  olla sotkemassa?

11
Laitealue / Vs: WLAN rupesi tahmaamaan [Ratkaistu]
« : 20.08.10 - klo:16.56 »
Ratkesi tuokin ongelma!  :)

Jostakin muusta keskustelusta keksin ruveta epäilemään, että lähiseudun WLAN-tukiasemista turhan moni on samalla kanavalla. Oma WLANini oli asetettu hakemaan kanava automaattisesti, ja se näkyi yleensä olevan kanavalla 1, jolla siis luultavasti jokunen muukin tukiasema majailee. 
Niinpä vaihdoin omat asetukseni niin, että reitittimeni käyttää kanavaa 7, ja tämän jälkeen ei enää olekaan ollut ongelmia verkon nopeudessa.

Eli kuten jossakin vastauksessa vihjaistiinkin, kyse oli reitittimen asetuksista  ;)

12
Laitealue / Vs: WLAN rupesi tahmaamaan
« : 23.06.10 - klo:14.45 »
Tässä minulla on pari naapuria, joiden wlan-tukiaseman verkkonimet ovat samat, valmistajan oletus verkkonimi. Eivät varmasti tiedä itsekään kumman verkkoa käyttävät.  ;)

Joo kyllähän täälläkin naapurustossa näkyy yksi tai kaksi valmistajan oletusverkkonimeä, mutta minun tukiasemani ei ole yksi niistä  ;)

13
Laitealue / Vs: WLAN rupesi tahmaamaan
« : 23.06.10 - klo:13.55 »
Omasta WLAN-tukiasemasta on kyse, tai tarkemmin sanoen WLAN-reitittimestä, joka on kaapelimodeemin perässä.

On joskus pitänyt buutata wlan-tukiasema tuollaisen takia.

Tuo minun wlan-tukiasemani ei ole päällä 24/7, vaan se on aina yöt poissa päältä, joten siinähän se tulee buutatuksi kerran päivässä  :)

14
Laitealue / Vs: WLAN rupesi tahmaamaan
« : 22.06.10 - klo:22.13 »
Kiitos vihjeistä!

Omasta WLAN-tukiasemasta on kyse, tai tarkemmin sanoen WLAN-reitittimestä, joka on kaapelimodeemin perässä. Suojaukset ovat kunnossa, joten muut eivät verkkooni pääse.

Kun kytken läppärin langallisesti, yhteysnopeudet ovat sitä mitä pitääkin, eli downlink lähes sen 10 megaa ja uplink megan.  Niin, ja kun käynnistän läppärin Windowsiin, ovat nopeudet WLANin yli oikealla tasolla. Joten reitittimen pitäisi kaiketi olla kunnossa?

Liittyneekö samaan asiaan se, että ubuntu-koneellani en enää nykyään näe windows-jakojani kuin satunnaisesti - tämä ongelma kylläkin näyttäisi koskevan myös langallista yhteyttä.

15
Laitealue / WLAN rupesi tahmaamaan [Ratkaistu]
« : 16.06.10 - klo:16.57 »
Mitähän on vialla, kun tämän läppärini WLAN-yhteys on yllättäen tällä viikolla ryhtynyt huomattavan hitaaksi (10M yhteydellä nopeus on luokkaa 0,65M)?  Ei kai yhteyden nopeuden nostaminen 2M -> 10M voi tämmöistä vaikutusta saada aikaan?

Noviisi kun olen, en kovin hyvin osaa tietoja koneestani kertoa, mutta sen verran kuitenkin, että käyttiksenä on Ubuntu 9.04, WLAN-kortti on Atheros AR242x, ja ajurina on ath5k.

16
Ongelma saattaisi johtua noista Topparin tiedostonimessä olevista kaksoispisteistä. Ubuntulla en ole Topparista tiedostoja kylläkään vielä yrittänyt siirtää pc:lle, mutta windowsin puolella noista kaksoispisteistä on kyllä ollut harmia.

17
Laitealue / Vs: WLAN epäaktiviseksi käynnistyksessä?
« : 16.09.09 - klo:23.03 »
Kiitos vinkistä, tuo ei kuitenkaan ole ongelmani, sillä wlan ei onneksi yritä kytkeytyä automaattisesti naapurien verkkoihin (toisin kuin windowsissa). Taisin kirjata ongelmani vähän epäselvästi.

Tutkiskelin myös vähän tarkemmin läppärin toimintaa ja huomasin, että wlan-kytkin näyttää toimivan. Siitä saa siis wlanin täysin pois päältä, jolloin network managerissa valinta "ota langaton käyttöön" on harmaana. Ja tietysti wlanin saa kytkimestä taas aktivoiduksi.
Kaipaisin siis tilannetta, jossa läppärin käynnistyessä wlan olisi aina pois päältä ja käynnistyisi vasta tuosta kytkimestä.
Ei sekään haittaisi jos saisi myös kytkimen päällä olevan ledin toimimaan.

18
Laitealue / WLAN epäaktiviseksi käynnistyksessä?
« : 16.09.09 - klo:16.57 »
Millä asetuksillla saisin Wlanin pysymään epäaktiivisena koneen käynnistyksen yhteydessä?

Minulla ei ole wlan-yhteyttä käytössä, joten on vähän turhaa, että läppäri haeskelee naapureiden verkkoja. Kone on Acer Travelmate 5320, ja aiemmin 8.10:n kanssa ei tätä pulmaa ollut, kun silloin wlan (Atheroksen joku versio) ei toiminut ollenkaan, mutta 9.04-päivityksen jälkeen wlankin on siis herännyt toimimaan.

Toki voin aina käydä network managerista poistamasta ruksin kohdasta "ota langaton käyttöön", mutta mielummin toimisin niinpäin, että vain tarvittaessa pistäisin wlanin päälle.

19
Terve!
Se 169 tarvii muutakin kuin Ubuntun.
Lue nuo, ja asenna tarvittava.



Kyllä minulla ainakin tämä Huawein E169 on toiminut 8.10:ssä ihan sellaisenaan. Mitään lisäasennuksia en ole tehnyt, ensimmäisellä kerralla vaan valitsin mobiililaajakaistasta Elisan, ja homma oli siinä.
Sikäli kuin olen ymmrätänyt, E169 ja E160 toimivat aika lailla eri tavoin.

Mobile Partner tietysti aluksi yritti käynnistyä, huonolla menestyksellä tietysti, windows-ohjelma kun on.  Nyttemmin olen muuttanut asetukset siten, että itsestäänkäynnistyksiä ei yritetä.


Sivuja: [1]