Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Zarok

Sivuja: [1] 2
1
Laitealue / Vs: Ongelma SIS-näytönohjaimen kanssa!
« : 30.01.10 - klo:00.19 »
Täällä päässä valitettavasti painitaan saman piirisarjan kanssa ja Asus K50C läppärin kera.

Olen SiS on Linux ja Antonio J Oliveiran sivun pohjalta koittanut ratkaista ongelmaa. Olen käyttänyt noita .deb-pakattuja esikäännettyjä ajureita, jotka luovat itselleen sopivan xorg.confin automaattisesti ja kopioi ajurifilet paikalleen.

Ongelma tulee sen jälkeen kun koitan käynnistää tietokoneen. Olen löytänyt Ubuntu Forumsilta monia menestystarinoita noiden kanssa, mutta ongelmana tuntuu olevan tämän näytön paneeli. Kaikki onnistujat ilmoittavat käyttäneensä näyttöä jossa oletusresona on 1280x800, ja tässä näytössä oletus on 1366x768. Lopputuloksena saan rebootin jälkeen ruutuun vaan muutaman vilkkuvan väriviivan, ja siinä se.

Olettaisin että minun pitää säätää xorg.confia tarkemmin saadakseni ruudun asetukset toimimaan, mutta omat kyvyt eivät tähän todellakaan riitä. Olisiko jollain taitavammalla kaverilla kykyä neuvoa? Avopuoliso saa raivaria ajatuksesta että joutuisi käyttämään Windowsia, ja tämä 800x600-reso ei oikein ole toimiva.

Edit: Ilmeisesti olen oikeassa tuon xorg.conf-homman kanssa, löysin Launchpadista toisen henkilön saman läppärimallin kanssa jolla tulee samaa ongelmaa. Omista logeista löytyy samoja virheitä kuin tuosta pastebin-linkistä/launchpad-postista.

2
Olen nyt tuon Asrockin kanssa säätänyt pari päivää, asentelin Ubuntu Jauntyn siihen rungoksi, mietin Karmicia mutta tuon levy oli nyt valmiina. Aikalailla kaikki toimi suoraan asennuksen jälkeen, ainoa mitä jouduin säätämään käsin oli videosoittimet ja näyttiksen ajurit.

Rungon päälle asentelin XBMC:n joka nykyisissä build-malleissaan tukee suoraan VDPAU:ta, sekä Nvidian omasta PPA:sta Nvidian 190.32 ajurin, joka mahdollistaa VDPAU-tuen. Tietääkseni tuo ajuri on virallisesti vielä betaversio, 185 / 180-ajurit toimivat myös. Kuitenkin betastatuksestaan huolimatta kaikki toimii kuin junan vessa. Asentelin tuohon myös Mplayerin, jouduin tosin sen kääntämään itse koska en saanut sopivaa pakettia toimimaan muutamia ohjeita lukuunottamatta, sekin toimii aivan mainiosti kunhan sen sai puukolla kuntoon. FullHD-materiaalia katsoessa CPU usage on <10%, mikä on aika jees. Dolby Digital/DTS-äänet toimivat ongelmitta S/PDIF-liitännän kautta, HDMI:n kautta en ole kokeillut, koska vahvari ei tue HDMI-ääntä, ja normaalit stereoäänet / käyttisäänet toimivat lennosta asennuksen yhteydessä. DTS/AC3 kanssa piti tökätä vaan passthrough-asetukset päälle, niin alkoi tulla sopivaa mölyä ulos.

BIOSista en vaivautunut pistämään mitään ylikellotuksia tai käsin säätämään tuulettimen asetuksia hiljaisemmaksi tms, jätin ne kaikki automaattiseksi, koska en ole niin tarkka siitä jos pieni suhina kuuluu, ja ylikellotukselle en näe yhtään mitään tarvetta median hoituessa VDPAU:n avulla ongelmattomasti. Yleisesti ottaen ainakin tähän asti on ollut aivan loistava ostos pieneksi mediakoneeksi.

Jos jollain on jotain kysyttävää laitteesta tms, voin koittaa vastailla parhaani mukaan.

3
Pahoittelen vanhan aiheen nostamista manan majoilta, mutta en ole vieläkään päässyt tästä ongelmasta eroon, ja se nousi uudelleen taas esiin tuon AsRock ION 330 ostamisen jälkeen. Aina kun käynnistän tuon Eee:n uudelleen, tämä vika jatkuu muutaman viikon ajan, kunnes se korjautuu automaattisesti itsestään. Kiinnostaisi tietää miten hitossa tämän ongelman saisi OIKEASTI korjattua, ilman että se ilmestyy pariksi viikoksi jokaisen bootin jälkeen. Ihan hemmetin ärsyttävää kun ei voi kunnolla käyttää tuota Asrockia HTPC:nä kun mediaserverin verkkokortti kusee.

4
Itse melkein väittäisin että pääsisit helpommalla kun shuttlejen kanssa pelaamalla vaikkapa Eee Box-laitteella tai  Asrock Ion 330 lla. Tuo Ion on juuri noita Nvidia Ion-pohjaisia laitteita, joista ylempänä oli "kunhan ne kauppaan tulee"-asenteella puhetta, nyt ne ovat siis kaupoissa.

Itsekin ajattelin tuota mac miniä mistä aiemmissa viesteissä puhuit, mutta ostin aiemmin tänään hyvien arvostelujen ja halvan hintalapun perusteella tuon Asrockin. Voin antaa tarkempaa palautetta laitteesta kunhan Verkkis sen minulle toimittaa.

5
Mitähän helvettiä. Nyt se yhtäkkiä päätti toimia. Sitten katkaisin yhteyden, tein kaiken samalla lailla uudelleen ,paritin laitteet, loin puhelinverkkoyhteyden Bluemanista, ja se ei taaskaan suostu yhdistämään. Wut the hell is going on here?! :P


Edit : Sainpa aikaan sellaisenkin bugin, että jos koitan Ubuntusta parittaa kännykkään, koko bluetooth kaatuu. Kuitenkin, nyt vehkeet toimii kunhan ensin kännykästä paritan läppäriin, jonka jälkeen luon läppärin puolelta puhelinyhteyden ja yhdistän connection managerilla. Jos kuitenkin välissä katkaisen kännykästä bluetoothin ja yhteyden, yhteyden uusi muodostaminen ei onnistu ennenkuin läppäri on bootattu. Hieman turhauttavaa sekin.

Kai tähän voi tosin jotenkin olla tyytyväinen, vaikka kuitenkin kaikki kaatuilee ja pissii käsille, lopputulos on kuitenkin edes jotenkin toimiva.

6
En vielä kokeillut tuota käsin asetusten tekemistä, kun ajattelin että se pitäisi network managerillakin toimia kerran niin ohjeessa sanotaan.

Nyt tuli vielä toinenkin mysteeri vastaan. Koitin pistää vehjettä sitten kaapelilla kun tuo bluetooth ei oikein halunnut toimia, enkä saa sitten siihenkään minkäänlaista eloa. Hermot alkaa pikkuhiljaa mennä. Kaapelin kanssa laite ei löydy ollenkaan kun tökkään sen kiinni, puhelin reagoi kyllä missä moodissa yhdistetään, valitsen PC-suite ja puhelin sanoo, että yhdistetty PC-suitena, mutta ubuntu ei sitten reagoi siihen yhtään mitenkään.

Edit : Jaa reagoipas , Dmesg-sisältö tarjoaa seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
[   76.492121] usb 3-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 10
[   76.613105] usb 3-2: device descriptor read/64, error -71
[   76.836103] usb 3-2: device descriptor read/64, error -71
[   77.052111] usb 3-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 11
[   77.172112] usb 3-2: device descriptor read/64, error -71
[   77.396134] usb 3-2: device descriptor read/64, error -71
[   77.612113] usb 3-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 12
[   78.020111] usb 3-2: device not accepting address 12, error -71
[   78.132089] usb 3-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 13
[   78.544091] usb 3-2: device not accepting address 13, error -71
[   78.544138] hub 3-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 2
Eli eipä tuo halua USB:näkään toimia. Mikähän tässä nyt pissaa? Eikö tuo kaapelikaan nyt sitten kelpaa?

7
Minulla ohjelmat, operaattori ja asetukset ovat samoja ja yhteys toimii. Paitsi myös PIN-koodi kenttä on tyhjä ja puhelimena Nokia 3120. Tämä voi kuulostaa tyhmälle neuvolle - mutta oletko bootannut Ubuntun epäonnistuneiden yritysten jälkeen ja koittanut uudelleen? NetworkManager kaipaa joskus hieman herättelyä... 
Juu kokeilin bootata sekä puhelimen että läppärin, ja yritellyt yhdistellä useampia kertoja tuota yhteyttä, ei auta. Samalla lailla yrittää hetken aikaa yhdistää ja katkeaa. :/

Onkohan tuossa puhelimessa sitten joku piilosäätö jossain mitä en ole katsonut, jos muilla kerran toimii noin helposti? Heh...

8
Heipähei.

Olen tässä aamun ajan taistellut, että saisin puhelimen kautta 3G-nettiyhteydet toimimaan läppäriin Jauntyssä.. Olen päässyt vaiheeseen jossa Blueman on asennettu, puhelin näkyy laitteena, ja kun valitsen Bluetooth-managerista Sarjaportit DUN-portin, se näkyy myös connection managerissa mobiililaajakaista GSM-yhteytenä, mutta tässä vaiheessa iskee tenkkapoo.

Jos valitsen Automaattinen GSM-yhteys niin Connection manager kyllä yrittää luoda yhteyttä, mutta epäonnistuu, tästä voidaan siis päätellä että asetuksissa on jotain häröä. Mitkä asetukset saunalahden liittymällä pitää olla?
Kokeilin saunalahden sivuilta katsella niin pääsin pisteeseen, jossa syöttäisin connection manageriin seuraavat uudeksi yhteydeksi:

Numero *99#
Käyttäjätunnus : ei mitään
Salasana : ei mitään
APN : internet.saunalahti
VErkko: ei mitään
PIN: Puhelimen PIN-koodi

Todentamistavoissa on ruksi kaikissa,  pakkaus sallii BSD-pakkauksen, Deflaten ja TCP, Kaiutus on pois päältä ja IPV4 on Automaattinen-ppv.

Lopputuloksena on kuitenkin sama yhdistämisen yrittäminen ja yhteyden katkaisu. Bluetooth-yhteys puhelimeen toimii, laitteet ovat paritettu ja tiedostojen siirto onnistuu.

Mikä neuvoksi ? Connection Managerissa on kaiketi jotain asetuksia väärin, mutta mitä?

Edit : Puhelimen connection managerissa näkyy Modem:Connecting, mutta se ei koskaan saa yhteyttä loppuun. Jos valitsen Saunalahti Internet-asetuspaketin jonka sain automaattisesti asetuksia tilatessa, 3G toimii. Jossain on siis asetushärö, mutta missä?

9
Moi

Asentelin tuossa 8.10 tilalle 9.04:n veljen thinkpadiin ja vastaan tuli muutama ongelma.

Ensinnäkin tuo Buffalon PCMCIA-Wlan ei oikein toimi. Tiedän että siihen pitää firmwaret jostain ladata, mutta pari aikaisempaa ubuntun versiota antoi ne suoraan restricted driversin avulla, jota 9.04 ei tee. Olisikohan jollain nopeaa guidea / linkkiä sellaiseen millä sen saisi toimimaan? Laite kuitenkin näkyy iwconfigissa ja lspci:llä oikein, mutta verkkoja ei löydy.

Toinen ja suurempi ongelma on pahat ongelmat graafisen puolen kanssa. Teksti jota kirjoitan kuten myös käyttiksen oma teksti muuttuu ihmeellisiksi mustiksi laatikoiksi vähän väliä. Oletan kyseessä olevan 9.04:n oletuksena asentaman OSD:n joka ilmoittelee esim. softapäivityksistä ja pidginin kanssa ketkä tulee linjoille, mutta varma tästä en voi olla. Screenshot asiasta löytyy täältä . Jos joku keksisi miten tuosta saisi inhimillisen näköisen tai mikä sen ongelman edes aiheuttaa, olisin kiitollinen. Ongelma löytyy ainakin XFCE ja Gnome-työpöydiltä, KDE:ta en ole testaillut.

10
Enpäs nyt ole aivan varma mitä tarkoitat, mutta screeniin saa alalaitaan statuslinen päälle (ja toki poiskin).
Onko kotikansiossasi .screenrc tiedostoa? Jos on, on mitä luultavamminkin sinne asetuksiin pistetty hardstatus string
arvoksi jotain?

Onko näin? Jos on, koeta ottaa se pois. Samoin kuin hardstatus alwayslastline tjsp. asetukset.


Tuo .screenrc-file löytyi kyllä, mutta se oli tyhjä. Löysin sieltä sitten .screen-profiles-kansion, josta löysin viitteen usr/share/screen-profiles/common-tiedostoon, josta noita vastaavia infoja löytyi. Kommentoin sieltä sitten kaiken pois niin tuo alapalkki kutistui yhteen riviin, sieltä hävisi pois kaikki CPU statukset jne, jäljelle jäi ainoastaan yhden rivin palkki, jossa lukee screenin sisällä olevat sessiot auki numeroituna tyyliin 0*$Irssi, 1*$bash ja niin edelleen. Tämä onkin nyt ihan hyvä, saa useita terminaaleja yhteen screeniin auki ja ne on listattu ja voi nimetä kätevästi. Kiitoksia.

11
Ubuntu 9.04 - toimii out of the box-asennuksessa Eee-sarjan miniläppäreissä ainakin KAIKKI wlanista lähtien, sekä repositoryistä löytyvä uusi Eee Tray Applet, jolla saa kontrolloitua mm. speedstepin, tuulettimen ja ties mitä härpätintä, jonka kanssa aiemmin sai tapella scriptipakettien tai muiden vastaavien kanssa. Aivan mahtavaa.

12
Päivittelin tuossa irssi-serverinä toimivan vanhan Eee 701 9.04:een ja ensimmäistä kertaa screeniä avatessa(screen irssi) ihmetys oli suuri, kun ruudun alareunaan ilmestyi joku aivan ihmeellinen screen "taskbar". Aikani tökittyäni löysin kaiken maailman väriteemoja sille, vipuja mistä voi vaihtaa mitä kaikkea infoa se näyttää(prossutyypit,nopeudet,loadit ja ties mitä).

Ihmetyksen aihe onkin nyt seuraava - mistä hitosta tuo tuohon ilmestyi? Ennen koskaan en ole tuollaista taskbaria screenillä nähnyt, ja kuitenkin irssiä käyttänyt screenin läpi jo useamman vuoden. Saako sen jotenkin siitä hiiteen tai kutistettua yhdelle riville, nykyisessä muodossaan se syö 2 riviä ruudun alareunasta mikä on jo aika paljon Eee 1000:lla irkatessa? Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu?!?! :)

13
Jaa minkälaista konetta? Voisi karvan paremmin spesifioida että haetaanko tässä nyt läppäriä, miniPC:tä vai perus pöytäkonetta, jokaiselle kun löytyy omia erikoiskauppojaan.

Aiemmin mainitun alternate.de:n lisäksi voisin suositella toista saksalaista, . Itse olen tuolta yhden pöytäkoneen tilannut ja oikein hyvin meni.

Läppäreiden kanssa sitten vaikka www.notebook.de , miniläppäreiden www.clove.co.uk jne.

14
Pajapäivä kuvattiin talteen, projektiryhmä tietänee tarkemmin onko edes mahdollista saada sitä jakoon jonnekkin.
On ja tulee jossain vaiheessa. Asia on hoidossa. Nopeudesta en sano mitään. :D

Tänään sitten parhaillaan menossa itse OVI-tapahtuma, kaikki katsomaan! Tämäkin taltioidaan jälkipolville ja tulee jakoon jonnekin joskus.

15
Eee 1000 on itsellä ollut ubuntukäytössä puolisen vuotta, eikä tämän kanssa mitään ongelmia ole ollut. Wlan ei toimi "out of the box" ainakaan 8.10:ssä, mutta Array.org tarjoaa Eee PC-sarjalle suunniteltua Eee kerneliä, jossa tulee tarvittavat ajurit, saa speedstepin kuntoon jne. Akkukesto itsellä on kellotettu Wlan päällä surffatessa/IRC speedstep säädettynä powersaveen n. 5,5h. Tämä on siis se SSD-malli, 1000H:ssä on tietääkseni karvan heikompi akunkesto kovalevyn kuluttaman lisävirran takia. Tästähän on saatavilla myös S100-malli, joka on jo design-tietoisellekin kiva, ja sisältää integroidun 3G. Suosittelen lämpimästi.

16
Joo, näyttää nyt siltä, että tuo pajapäiväkin tulee streamaukseen, tänään oli henkilökunnan kanssa puhetta ja huomenna viimeiset palaverit OVI:n tiimoilta, keksittiin jonkin sortin ratkaisu miten saadaan streamiin tarvittavat verkkoyhteys, kuva ja ääni järjestettyä myös pajatilaan tiistain tapahtumasalin lisäksi. Linkkiä ilmoitellaan sitten joskus.

17

Te siellä Turun AMK:ssa opiskelevat: ottakaa selvää olisiko pajapäivästä web-lähetykseksi, se voisi olla ihan hauska juttu?

"Web-lähetys

Tapahtumasta tullaan tuottamaan verkkoon suorana web-lähetys. Tälle sivulle päivitetään lähempänä tapahtumaa linkki web-lähetykseen.

Lähetyksen tuottaa TIKO-opiskelijat ja Turun AMK."

http://www.osc.fi/?Web-l%E4hetys

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.
Otanpa tässä viikonlopun aikana vielä puheeksi asian projektipäällikön kanssa. Teoriassa kaikki mahdollisuudet olisi, koska streamaus-järjestelmä on testattu ainakin pääosin toimivaksi, enkä usko että siitä välttämättä mitään ongelmia tulisi pystyttää laitteet ensin maanantaina pajapäivää varten ja sitten siirtää ne tiistaiksi streamaamaan nuo luennot, mutta katsotaan mitä stream-vastaava ja projektipäällikkö asiasta tuumaa.

18
Täytyy kyseisestä talosta valmistuneena kysyä, miten olette tuohon MS-linnoitukseen saaneet järjestää tuon tapahtuman?  :P Pyrin paikalle itsekin, jos aikataulu antaa myöten.
Kyllähän Savolan Asko ihan vapaamielinen on avoimen sorsan suhteen, ja opettaa siellä ihan tyytyväiisenä Unix-kursseja :) Sehän siinä eniten taustalla toki on. Ja tottakai sitten opiskelijamotivaatiolla(paitsi suurin osa projektiryhmästä ei ole koskaan avoimeen koodiin edes koskenut :D )

Edit : Niin ja kyllähän nuo opettajat on itsekin käyttäneet tuota Microsoft-linnake-nimitystä tästä koulusta, ei tuohon välttämättä opettajaportaassakaan ihan kaikki ole tyytyväisiä, heh.

Villit huhut muuten kertoo että tästä saattaisi tulla jokavuotinen tapahtuma, että tulkaas nyt sankoin joukoin paikalle, että tämän järjestämisessä olisi jotain ideaa jatkossakin.

19
Laitealue / Vs: Miniläppäri kysely
« : 01.04.09 - klo:05.03 »
Kirjoitin tähän jo eilen, mutta ilmeisesti en esikatselun jälkeen lähettänyt viestiä, niin kokeillaas uudestaan :D

Mikä läppäri sinulla on käytössäsi?
Asus Eee pc 4g 701 serverinä & Eee 1000(eli siis 40GB SSD-malli) käyttöläppärinä.

Mikä käyttöjärjestelmä koneessasi on?
Toiseen asennettu EeeBuntu base, toiseen Arrays Kernelin tuorein versio. Taitaakin olla muuten sama kuin tuo toinenkin, toinen on vaan asennettu suoraan EeeBuntu-levyltä, toinen käsin. :)

Käytätkö ulkoista kovalevyä?
Muistitikkuja joskus koulujuttuja varten käyttöläppärissä, serverissä on USB-kovalevy tiedostovarastona ja lisää tulossa kunhan budjetti antaa myöten.

Milloin tilasit/ostit ja kauanko toimituksessa kesti?
701 4G:n jouluna 2007, sain sen tammikuun puolessavälissä, 1000 tammikuun alussa, sain n. viikon päästä. Molemmat laitteet briteistä Clove Technologyltä, suomesta kun en 1000:ta löytänyt ollenkaan ja ostin 4G:n kuukausia ennen laitteen maahantuontia.

Mihin käyttötarkoitukseen ostit miniläppärin?
Läppäriksi, en tarvitse kannettavalta mitään hirvittäviä ominaisuuksia ja 15,4" hirviön raahaaminen kävi hermoille. Pääasiassa siis surffaus,IRC,ohjelmien katselu ja muuta pientä. 1000 ostin 701 tilalle suuremman näytön ja paremman näppäimistön takia, sekä sain idean tehdä 701:stä palvelimen, johon se sopii mainiosti.


Onko sinulla lisäksi myös erillinen pöytäkone tai kannettava?
Yksi pöytäkone joka enimmäkseen nykyään ajaa HTPC:n virkaa.

Onko tuote vastannut odotuksia?
Ylittänyt ne varsinkin 1000 osalta.

Onko tuotetta näppärä käyttää?
701 näppäimistö / resoluutio on hiukan turhan pieni, mutta 1000 on minulle täydellinen laite.

Kuinka kauan akku kestää?
2,5-3 tuntia 701, reilu 5 tuntia 1000

Kaipaisitko jotain lisäominaisuuksia miniläppäriisi?
Integroitu 3G olisi kiva, mutta tuokin hoituu kännykän kautta.

Voisitko suositella kyseistä konetta muille?
Olen suositellutkin, ja useampi ihminen on tällaisen ostanut minun suosituksesta.

Onko sinulla ilmaantunut tietokoneelle uusia käyttötarkoituksia miniläppärin myötä?
Kätevämpi kuljettaa vessaan mukaan kun irkkaa... eiku... :D

20
Hurraah, ilmoittaudun itse osana järjestelijätyöryhmää, joten jos käytännön asioista on jotain kysyttävää, niin tässä topikissa / minulta yksityisenä voi kysellä, vastaan parhaani mukaan tai otan asian puheeksi järjestelijäporukan tapaamisissa. Ilokaasun tavoin opiskelen myös kyseisessä rakennuksessa(onhan tuo opiskelijavoimin toteutettu tapahtuma), joten logistisia asioitakin voi tenttailla. Tulkaahan sankoin joukoin paikalle, ettei meidän työ mene ihan hukkaan :)

Sivuja: [1] 2