Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pamataku

Sivuja: [1]
1
Nas-purkin share-hakemistossa oleva music-alihakemisto näkyy kyllä liitoskohdassa ilman fstab-tiedoston muokkaamista.

Muuten herää kysymys mistä on kysymys?

Tavoite oli myös se, että mikäli verkkokovolla on esim. share/music share/videos hakemistot niin olisin saanut nämä näkyviin suoraan "pikakuvakkeina" työpöydällä koska noihin kansioihin pääasiallinen käyttö kohdentuu. No nyt kyllä tähän hätään riittää sekin, että share näkyy pikakuvakkeena työpöydällä ja toimii ok.

-pk

2
Tuossa fstab rivillä pitäisi varmaankin lukea /media/share tms. Ja se liitoshakemisto pitää myös olla olemassa. Sitä ei luoda automaattisesti.

Kyllä tuo auttoi kiitos, lisäsin näin niin meni ok:
//10.0.0.5/share   /home/käyttäjä/share  cifs   user=käyttäjä,password=salasana,uid=1000,iocharset=utf8 0 0

Mutta jos haluaa laittaa music alikansion jakoon suoraan samalla periaatteella niin järjestelmä antaa herjaa, että vain root voi liittää kyseisen kansion pisteeseen /home/käyttäjä/music... Olisikohan tähän vielä apuja?

Tällöin rivinä fstabissa edellisen rivin lisäksi:
//10.0.0.5/share/music   /home/käyttäjä/share/music  cifs   user=käyttäjä,password=salasana,uid=1000,iocharset=utf8 0 0


3
Nythän tuossa uudessa ubuntun uudessa versiossa on mahdollisuus yhdistää palvelimeen (linkstation verkkokovo) omalla toiminnollaan, joka toimii sinällään ok. Mutta missään en näe perinteistä winkkarin puolella olevaa valintaa, jossa yhdistäminen tapahtuisi automaattisesti kun kirjaannutaan sisään. Onko tuommoista vielä olemassa?

Laitoin /etc/fstab tiedostoon rivin //10.0.0.5/share   /media   cifs   user=käyttäjä, password=salasana,uid=1000,iocharset=utf8 0 0

media kansiosta löytyy vastaava jako.

Kuitenkaan Ubuntun käynnistys ei yhdistä automaattisesti verkkokovoon.

Onko tässä jotakin erilailla kun vanhassa 8. versiossa?

-pk

4
Tämä ratkesi itseasiassa sillä, että muutin fstabissa järjestystä niin, että oma käyttäjätunnukseni 1 asetetaan viimeiseksi kun mountataan verkkokovaleyvä. Tämän jälkeen kaikki media kansion olla olevan tiedostot siirtyivät käyttäjälle 1. uudelleen käynnistyksen jälkeen.

"Oikeinhan" tuo toimisi jos se ei olisi tuosta fstabin rivien järjestyksestä riippuvainen, mutta näinkin parempi kuin ennen.

//10.0.0.6/share   /media   cifs   user=2password=XXXX,uid=1001,iocharset=utf8 0 0
//10.0.0.6/share   /media   cifs   user=1,password=YYYY,uid=1000,iocharset=utf8 0 0

-pk

5
Versiona 8.04 ja verkkokovalevynä linkstation ls-chl. Määritelty useampia käyttäjiä esim. 1. ja 2. Oma käyttäjätunnukseni 1.

Verkkokovalevyn kansiot on mountattu fstabin tiedoston kautta media kansioon. Media kansion omistajana on jostain syystä käyttäjä 2. Nyt tästä johtuen ilmeisesti kaikki tiedostot jotka pudotetaan media kansioon tai sen alapuolisiin kansioihin menevät automaattisesti tuon käyttäjän 2 omistajuuteen vaikka olen käyttäjänä 1. kirjautueena. Tämän pystyy todentamaan esim. sillä, että käyttäjä 1.:n kotikansiosta siirtää filen media kansion alle niin tiedoston omistajuus vaihtuu lennosta.

Media kansion käyttöoikeusryhmänä näkyy "root", mutta käyttäjä 2 ei ole edes jäsenenä ryhmässä "root".

Olen yrittänyt muuttaa chown komennolla koko media kansion omistajuutta tai yksittäisten tiedostojen omistajuutta siinä onnistumatta.

Miten saisi kaikki verkkokovon hakemistot tiedostoineen käyttäjän 1 omistajuuteen?

-pk

6
Multimedia ja grafiikka / Paras mp3 konvertteri
« : 05.05.09 - klo:20.13 »
Mikä olisi paras Win Media Playerin korvaaja Linuxille munnettaessa CD:tä MP3:ski verkkokovalevylle. Amarokilla ei taida onnistua...
- Bitraten asetus?
- Kansikuvien haku netistä?
- Kappaleiden/ artistien uudelleen nimeämismahdollisuus?
Jne.

7
Tässä vielä linkki samba-levyjen umounttaamiseen oikeassa järjestyksessä sammutuksen ja uudelleen käynnistyksen yhteydessä:

http://whereofwecannotspeak.wordpress.com/2007/12/25/unmount-samba-filesystems-before-shutdown-or-reboot/

8
Laitoin seuraavasti fstabiin:

//10.0.0.6/share   /media   cifs   user=käyttäjä,password=salasana,uid=1000,iocharset=utf8 0 0
//10.0.0.6/share   /media   cifs   user=käyttäjä2,password2=salasana,uid=1001,iocharset=utf8 0 0

Nyt pikaisen testin perusteella näyttäisi toimivan ok molemmilla käyttäjillä  ;D

Kiitokset!!

Kun sammuttaa konetta niin antaa virheilmoituksen CIFS VFS:Server not responding. Tämä lienee ihan luonnollista kun käytän verkkokovoa wlanin ylitse ja tuossa sammutuksen vaiheessa yhteys on jo poikki??


9
Seuraavalla komennolla sain aikaan sen, että verkkolevyt näkyi heti uudelleenkäynnistyksen jälkeen mutta mikään sovellus ei lähde käyntiin (ilmeisesti jokin prosessi jää starttaamatta käynnistyksen yhteydessä).

//10.0.0.6/share   /home   cifs   user=käyttäjätunnus,password=salasana,uid=1000,iocharset=utf8 0 0

fstabin muutoksen jälkeen sudo mount -a menee ok lävitse.

Uudelleen käynnistyksen jälkeen kun yrittää vaihtaa istuntoa niin tämän jälkeen ryhtyy antamaan herjaa käyttäjän $home/.dmrc tiedosto ohitetaan.Tiedoston tulee olla käyttäjän omistuksessa ja sen oikeuksien 644. Käyttäjän kotihakemiston tulee olla omistuksessa eikä muilla saa olla sinne kirjoitusoikeuksia.

Melkein jo luulin, että sain "automountin" toimimaan :-[

-pk


10
Mä sain tehtyä kyllä mountin näillä ohjeilla linkstationiin https://wiki.ubuntu.com/MountWindowsSharesPermanently?highlight=(folder)|(mount)|(network)#head-d14db9e44eb9655a6a09e2c8e936727115340a87

Erona oli se, että linkstation ei huolinut guest tunnareita, piti laittaa admin tason tunnarit.

Kuitenkaan ihan kaikki ei tainnut mennä putkeen koska tämän jälkeen kirjautumisvaiheen jälkeen ilmoitti, että ei voitu ladata jotain käyttäjäkohtaista tiedostoa, eikä käyttäjällä ole oikeuksia käyttäjäkohtaiseen kansioon, kieliasetuksiin tms.. Sitten ilmoitti jonkin luvun 644, liekkö tämä sitten viitannut tuohon UID-lukuun. Harmi kun ei tullut kirjoitettua virheilmoitusta ylös.

Tämän seurauksena kyllä näky verkkolevyn hakemistot nätisi heti kun langaton verkko kovon löysi, mutta tämän jälkeen firefox ei toiminut, pääte ei toiminut ja kun yritti kirjautua pihalle niin ilmoitti, ettei oikein mikään ohjelma vastaa. Onneksi pääsi vielä tekemään kuitenkin uuden admin tason tunnarin jolla pääsi konffaamaan tuon /etc/fstab:n takaisin ja nyt näyttäisi taas toimivan.

Jos tuo 644 on käyttäjäkohtainen UID luku joka olisi pitänyt pistää fstabiin niin mistähän saa sitten tuon UID-luvun selville??

Mikähän meni vikaan??

-pk

11
Ubuntu tietokoneissa / Tallennus verkkokovalevylle
« : 02.04.09 - klo:18.55 »
Onkohan seuraava ominaisuus vai pystyykö säätämään jostakin?

Ylävalikon "Sijainnit" kautta näkyy verkkokovalevy normaalisti. Samoin "Tietokone" valikon kautta näkyy verkkokovalevy ja verkkokovalevyltä suosikeiksi tallennetut kansiot ok.

Sitten kun esim. netistä hiiren oikean takaa asettaa esim. kuvan  kohdalla "Tallenna kuva nimellä" niin sijainneissa ei näy mitään tietoa verkkolevyistä tai verkkolevyllä olevista suosikkikansioista ??

Näin ollen jos netistä haluaa jonkin ohjelman tai tiedoston ladata niin täytyy kierrättää esim. kotihakemiston kautta ja sieltä siirtää verkkokovolle. Onnistuu toki noinkin, mutta ei kovin näppärää...

Verkkokovona Buffalo Linkstation.

-pk

12
Moi,

Mistähän seuraavaa pääsisi säätämään...

Verkkokovona linkstation 500 giganen bittorrent ominaisuudella, ubuntusta 8.10 versio. Ubuntu löysi verkkokovon nätisti heti ubuntun asennuksen jälkeen, samoin aukeaa kaikki tiedostot.

Open officella kysyy kuitenkin tiedostoja avattaessa (doc, xls) istuntokohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa workgroup toimialueelle ja olettaa käyttäjän olevan "guest". Jos annan verkkokovon admin tason tunnarit niin tiedosto aukeaa ok.

Onko tuo officen, ubuntun tai verkkokovon asetuksista kiinni, jotta ei joka kerta kyselisi noita tunnuksia?

-pk

Sivuja: [1]