Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Loimu

Sivuja: [1]
1
Hei! Vastaus tulee pitkälti jälkijunassa mutta Pavucontrol ratkaisi ongelman! Äänen ulostulossa oli jostain syystä mykistys päällä, enkä tätä "ongelmaa" löytänyt muilla säätölaitteilla mutta tällä alkoi pelittää. Kiitos!

2
Päivitin jokin aika sitten version 11.10 versioon 12.04 ja äänet katosivat.

Sen verran googlettelin, että paikansin vaihtoehtoja mistä lähteä vikaa etsimään (Multimedia-asetukset, Alsamixer, Kmix). Sitten havaitsinkin, että Kmix ei toimi lainkaan. Käynnistäessä se ruksuttaa vähän aikaa ja kaatuu sitten. Komentoriville kirjoittaessa antaa "QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave."

Kokeilin pakettienhallinnassa asentaa Kmixin uudelleen. Ei vaikutusta. Olisiko jollain vinkkiä, miten asian kanssa jatkaa? Alsamixer avautuu komentorivillä, mutta ääniä ei kuulu vaikka kokeilee asetuksia muutella. Mulla ei ole mitään hienoa kaiutinsysteemiä, näytön kautta tulee äänet ja homma toimi 11.10 versiossa.

3
Huomasin tutkia Synaptic-pakettienhallinnan herjaamaa osoitetta ja sieltä kun kaivoin tämmöisen sivun:

http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/

Niin huomaan, ettei intrepidiä löydy tuolta listoilta vaikka osoitteet osoittavat http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/intrepid... Onko homman kanssa nyt sitten niin, ettei tätä pysty enää tämän graafisen liittymän kautta päivittämään?

4
Minulla on käytössä niinkin vanha versio kuin 8.10. Erinäisistä syistä jäänyt päivittämättä vaikka tuki on loppunut, puutteelliset varmuuskopiot ja viitsimättömyys yms kun kaikki on kuitenkin toiminut. Olen peruskäyttäjä, en kovin taitava säätämään.

Tänään koitin alkaa päivittämään mutta homma ei onnistu. Adeptilla kun haen pakettilistauksen, ruudussa vilisee rivikaupalla

http://fi.archive.ubuntu.com intrepid/blaablaablaa: EPÄONNISTUI

Jonka jälkeen "Toiminto valmistui onnistuneesti ja mikään toimenpide ei ole käynnissä. Voit lopettaa sovelluksen tai palata asentamaan ja poistamaan paketteja."

Huomasin samalla, että Adept listaa haussa vain ne ohjelmat jotka olen asentanut, asentamattomia ei näy enää. Yhteydessä siis lienee vika?

Yritin myös wikin ohjeella "Paina Alt+F2. Kirjoita aukeavaan ikkunaan update-notifier-kde -u" ja napsauta suorita/ok/tms." jolloin sain vihreilmoituksen "Extracting the upgrade failed. There may be a problem with the network or with the server."

Onkohan ongelma nyt minun käyttiksen asetuksissa (netin selaaminen tässä pelaa normaalisti) vai meneekö kastiin "yritä myöhemmin uudelleen"? Vai onko näin vanhasta päivittäminen jo sen sortin puuhaa että ainoa vaihtoehto on vetää koko homma sileäksi ja asentaa uusin versio?

5
Ubuntu tietokoneissa / DVD ongelma
« : 02.04.09 - klo:19.14 »
Aloin katselemaan kuvia DVD-levyiltä ja ehdin jo säikähtää, että ovat korruptoituneet, muutaman vuoden takaisista kun oli kyse. Muutamasta ensimmäisestä kansiosta kuvat aukesivat mutta noin puolet loppupäästä jäivät aukeamatta. Kokeilin myös virtuaalikoneella (XP) eikä sielläkään.

Neljää eri DVD:tä kokeilin ja kylmää hikeä jo pukkasi, kun kaikissa sama homma - alkupään kuvat toimivat, loppupään ei.

Sitten kokeilin piruuttani avata yhtä levyä tuossa vieressä tönöttävällä Macilla ja dadaa - kuvat toimivat normaalisti!

Kokeilin tässä Kubuntussa vielä avata muutamaa aivan muutama kuukausi sitten poltettua levyä ja niissäkin sama juttu - alkupää aukeaa loppupää ei. Noin tuoreissa levyissä ei takuulla pitäisi olla vikaa.

Olen tässä päivittänyt konetta ja asentanu jokin aika sitten Kubuntu 8.10. Vanhoilla osilla + Kubuntu 7.4 ei ollut mitään ongelmia DVD toimivuuden kanssa, sillä nämä levyt on poltettukin. DVD-asema on sama. Vaihtuneita osia ovat emo, prossu, muistit ja kovalevy.

Edit: näyttäisi siltä, että kaikista aukeaa noin 1000 megaa alkupäästä ja mikä menee tuon 1000 megan yli ei aukea.

Mistä ihmeestä tämä ongelma johtuu?  ???

6
Entinen oli ATI Radeon 9550 ja nykyinen NVIDIA nForce 630a (integroitu emoon Asus M2N68). Mie en pelaa ollenkaan joten nämä on tämmöisiä halvempia malleja.  ;)

Tosiaan tällä uudella näytönohjaimella pelaa toistaiseksi kuin unelma. Uutta on siis myös emo ja prosessori ja muistiakin on lisää, mutta uskoisin tuon näytönohjaimen olevan avaintekijä. Lukemani mukaan NVIDIA pelaa paremmin Linuxin kanssa yhteen.

7
Mulla oli sama ongelma, josta pääsin eroon kun vaihdoin emolevyä ja näytönohjaimen ATI -> NVIDIA. Java ja javascript toimii nyt kuin rasvattu. Olettaisin johtuneen tuosta näytönohjaimesta vaikka päivitin konetta muutenkin.

8
Ongelma "ratkesi"; uusin vähän tietokonetta ja asensin tuoreen käyttiksen.  :)

9
Meni päivitys sitten vähän eri tavalla kuin suunnittelin. 

Otin varmuuskopiot ja aattelin eilen sitten vielä ostaa muistia lisää samaan syssyyn päivittämisen kanssa. Mutta mukaan tarttuikin uusi emolevy, prossu, kovalevy ja muistit.  ;D  Eilen sitten puoliskon kanssa säädettiin uusi paketti kasaan ja nyt on koneella 8.10. Ihanan luistavasti toimii kun tuli samalla päivitettyä kone. Nyt on Nvidia näytönohjain entisen Atin tilalla ja kylläpä pelittää nyt myös firefox! Ei kaadu edes entisillä ongelmasivustoilla.

Ihan kivalta vaikuttaa tämä 8.10 entisen 7.04 jälkeen. Moitteettomasti toimii ja nyt löytyi myös virtualbox pakettienhallinnasta, joten eipä tarvinnu sitäkään alkaa käsin säätämään. Vanha kovalevykin löytyi helposti käyttöön. Hieno homma!

10
Mikäli /home on omalla osiollaan kannattaa tehdä puhdas asennus 8.04 -versioon, joka on pitkän tuen versio. Toki ensin kannattaa varmistua ko. version toimivuudesta kokeilemalla sitä livelevyltä.

Löysin tiedon, että tuki on lokakuuhun 2009 asti, eli alle vuosi enää. Tuossa 8.10:ssa on pitemmälle, mutta onko 8.10 jotenkin buginen ettei sitä välttämättä kannata ottaa?

11
Voishan sitä tosiaan tehdä tuon tempun että nappaisi 8.04:n CD:lle ja testaisi ensin.

Onko päivityksen lopputulos sama teki sen sitten pakettienhallinnan kautta tai CD:ltä?

12
Minulla on ollut Kubuntussa toimivasti Virtual Box ja siinä WinXP jo yli vuoden. Toissapäivänä systeemi sanoi kuitenkin itsensä irti.

Kun käynnistän virtuaalikoneen, sekä Kubuntu että XP menevät todella hitaiksi ja kovalevy(?) ruksuttaa. Olen tarkistanut molemmista käynnissä olevat prosessit, eikä siellä ole mitään CPU:n ja muistin käytössä, mikä selittäisi jumimisen. Viittaisi kait kovalevypuolelle? Kun tapan Virtual Boxin, Kubuntun nopeus palaa ennalleen. Tämä ongelma on ilmennyt ihan yllättäen. En ole tehnyt mitään päivityksiä pariin kuukauteen (Faisty Fawnin tukikin loppui jo syksyllä) ja toissapäivänä ainoa "erikoisempi" asia mitä ennen jumittamisen alkamista tein oli Trash-kansioiden tyhjentäminen (siellä oli muutama giga valokuvia joita tuhosin).

Yritin sellaista temppua, että poistin XP:n, tein uuden virtuaalikovalevyn jolle aloin asentaa XP:tä uudelleen. Mutta jo asennusvaiheessa tuli sama jumitus, joka meni lopulta niin pahaksi että jouduin keskeyttämään asennuksen kun virtuaalikone ei yön ruksutettuaan enää vastannut mihinkään.

Onkohan mun kovalevy sanomassa itseään irti, vai voiko se olla jotenkin frakmentoitunut? Onko ainoa lääke formatoida kovalevy ja aloittaa koko baletti alusta, jos haluan saada virtuaalikoneen toimimaan? Tai voisiko ongelma johtua näytönohjaimesta?

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virtualboksista...
« : 16.02.09 - klo:18.55 »
Mulla on Kubuntu Faisty Fawnissa Virtual Box ja siihen asennettu Windows XP. Asennuksessa ei aikanaan ollut ongelmia ja on toiminut hyvin (toissapäiväiseen asti). Olen käyttänyt XP:ssä muutamia semmoisia Windows-ohjelmia joita on Linuxiin vaikea asentaa.

14
Vautsivau, löyti aihe johon noviisi osaa vastata.  ;D  Ehkä.

Esim. clone stamp toolissa pitäis valinta tehdä alt pohjassa. Huomasin alkuun saman, että se ei toimi! Mutta yrityksen, erehdyksen ja googlen avulla löytyi ratkaisu: Täytyy painaa kahta nappia yhtä aikaa pohjassa, nimittäin Alt + Windows-näppäin. Mulla ei tosin ole KDE4:sta mutta luulisin että tämä sama jippo voisi silti toimia.

15
Olen aloittanut Linuxin käytön muutama vuosi sitten ja koneella on edelleen silloin asennettu Kubuntu 7.04 Faisty Fawn. Olen lykännyt versiopäivitystä koska pelkään siinä mahdollisesti tulevia ongelmia koska en todellakaan ole mikään guru näissä asioissa. Voihan (ja pitääkin) varmuuskopio ottaa mutta tuntuisi työläältä asennella kaikki ohjelmat uusiksi jos joku menee pieleen.

Nyt olen miettinyt päivittämistä koska tuki on loppunut ja alkaa vaikuttaa siltä, että ohjelmien versiot pakettienhallinnassa ovat vanhoja (esim. uudempaa Gimpiä haaveilin joku päivä). Mihin kannattaisi päivittää? Onko liian suuri harppaus päivittää uusimpaan Intrepid Ibexiin vai pitääkö päivittää jotenkin portaittain? Voinko välttää mahdollisia ongelmia jotenkin etukäteen?

Äsken lueskelin jotain ketjua Ubuntun vakaudesta, että toiset versiot pelittävät paremmin kuin toiset. Onko joku versio vältettävien listalla? Tuon Faistyn kanssa on ollut jonkin verran ongelmia ohjelmien kaatuilun kanssa, varsinkin Firefox ja Open Office jumittavat toisinaan mehevästi. Joskus Firefox on jumahtanut jopa niin pahoin että on ollut pakko sammuttaa kone virtanapista lennosta (liekö näytönohjain kaatunut tms kun ei kone reagoi mihinkään?). Täytyy tunnustaa, että välillä kaatuilun takia on ollut heikkoja hetkiä ja aatoksia Windowsin pariin palaamisesta, onneksi kuitenkin suurimmaksi osaksi toimii ok.

Sivuja: [1]