Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lahtis

Sivuja: [1]
1
Huomannut tässä kun yrittänyt laskuja tulostaa osa pdf-tiedostoista tulostuu ja osa ei. Edellisellä jakelulla toimi ihan oikein, mutta tällä ei.

Käytössä  Ubuntu18.04 LTS 64bit, DCP-1510 laser tulostin.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka vanha koneesi on ?
« : 31.10.17 - klo:17.55 »
Oma pöytäkoneeni on noin pari kolme vuotta vanha. Mutta sitä aina välillä päivitetään. Lisätään muistia, uusia kovalevyjä ja parempia näytönohjaimia.
Minun Linux läppärini on 32-bittinen ja sillä on ikää jo parikymmentä vuotta ja edelleen se vaan toimii. Ei edes näytä hajoamisen merkkejä.  Ainut ongelma on tässä edessä mistä löytyy 32-bittinen jakelu kun Ubuntu ei enää sitä tue?

3
Onkohan kernelin kehityksessä menty taas metsään kun moduulit eivät enää päivityksen jälkeen toimi? Tai jotain on taas pahasti vialla.  Suljetut Nvidian näytönohjain ajurit ja razerin ajurit täytyy aina asentaa uusiksi kernelin päivityksen jälkeen. Tämä tapahtuu aina joka kerta kun päivitän uusimman kernelin. Onko kukaan muu huomannut samaa ongelmaa. Alkuvuodesta 2017 ja sitä ennen kun päivitti kernelin niin kaikki ajurit asentuivat automaattisesti moduuleina. Mutta ei enää ja tämä ottaa suuresti päähän. Suorastaan vi...ttaa.  Koko Ubuntun käyttöjärjestelmä ei päästä työpöydälle vaan kaatuu aina sisäänkirjautumis ruutuun kun ei ole näyttiksen ajureita kernelissä. Onneksi terminaaliin pääsee sentään mutta tympäsee asentaa kaikki erikseen. Ubuntu 16.04 LTS

Tapahtuuko tätä muilla?

niin unohtui sanoa että käytössä on suljetut ajurit Nvidialle suoraan ppa:sta. Ja razerin ajurit tulevat myös ppa:sta.

4
Joillakin koodareilla on tapana tehdä Feature requestit bugiraporttien muodossa. Tapoja on monia.

5
Pelit / Vs: Ongelmia Windows- pelien kanssa
« : 13.02.15 - klo:16.08 »
Sananen vielä. Sinulla voi olla useita versioita Steamistä käytössä. Koska ne on aina asennettu eri paikkoihin.

* Sinulla voi olla asennettuna natiivi versio Steamistä. Siis se versio joka on tehty linuxille.
* Voit myös asentaa Steamin winellä.
* Tai sitten asentaa ja käyttää Steamiä Playonlinux nimisellä ohjelmalla. www.playonlinux.com
Voit käyttää maanantaisin natiivia versiota, tiistaisin wine versiota, keskiviikkoisin playonlinuxilla asennettua versiota... Ihan miten haluat.

PlayOnLinux on ohjelmisto, jonka avulla voit helposti asentaa ja käyttää lukuisia pelejä ja ohjelmistoja, jotka on suunniteltu toimimaan Microsoft Windows -käyttöjärjestelmässä. Ohjelma perustuu Wineen ja Dosboxiin. Asennusskriptit on laadittu Bashilla ja Pythonilla. Ohjelma lataa aina pelille tai ohjelmalle toimivimman Wine version, sekä osaa laittaa tarvittaessa asetukset kuntoon. Samalle koneella voi siis olla useita eri Winen versioita ja asetuksia (dll-tiedostoja) omilla virtuaaliasemillaan.

Aktiiviset käyttäjät ja kehittäjät, sekä pelien valmistajat voivat julkaista ohjelman avulla toimivimman Wine-/asennusohjelmakokoonpanonsa, joka jaetaan lopuksi PlayOnLinux-tietokannan käyttäjille.

terveisin Linux pelaaja

jk. tällä hetkellä minulla on 122 peliä natiivissa Steamissä ja pelit siis toimivat loistavasti melkein ultra asetuksilla, kiitos nvidia-560ti.
Käytän Playonlinux nimistä ohjelmaa jos pelistä ei ole natiivia linux versiota saatavilla, koska se on vaan niin hyvä.

6
minulla on käytössä kaksiytiminen kone nvidian9800gt näytönohjaimella varustettuna. Ajureina nvidian suljetut uusimmat beta ajurit.  Käytössä ubuntu 12.10 64-bittisenä versiona. Kone ei juurikaan tahmaa, ei edes katsomon videoita katsottaessa. Saatikka steamin peleissä. Epäilisin että sinun ongelmana on juuri näytönohjaimen ajurit. Uuden käyttöympäristön opetteluun menee vzrsinkin unityn kanssa vaan aikaa. Itsekin totuin siihen  vasta vuoden aktiivisen käytön jälkeen.

7
Onkohan syynä 2D tila 32 bittisessä ja 3D tila 64-bittisessä.

8
Mistä noi compiz asetukset löytää?

9
Eli dash eli unity valikko ei löydä mitään asennettuja ohjelmia.
Vaikka ne on asennettu ja näkyvät sovellushallinnassa asennettuna.
Miten tämän voi korjata. Ongelma häipyy välillä jos boottaa. Mutta seuraavassa bootissa ongelma taas jatkuu.

Ubuntu on päivitetty lucid versiosta. Pitäisikö tehdä puhdas asennus. Jos jakelun oma softa ei siihen kykene?? Ihmeellisiä virityksiä tässä on. Miksihän tämä on vakaana versiona jos tässä on tuollaisia ongelmia.

10
Huomasin että 32-bittisen ja 64-bittisen välillä on suuriakin eroja. Esimerkiksi vasemmalla olevaa palkin kuvakkeita ei saa pienettyä 32-bittisen ulkoasu asetuksista  kun taasen 64-bittisestä version ulkoasu asetuksista se löytyy.  Ihme hommaa....

huom. Tuo dash-ongelma korjautui bootissa.

11
Taisivat sitten julkaista rikkinäisen version. Hyvä lopetus Adobelle. Pitää käyttää vaan vanhoja versioita.
Voisivat julkaista myös lähdekoodit jos lopettavat kehitystyön, niin Gnash saisi uutta koodia.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Flash ongelma
« : 03.04.12 - klo:14.29 »
Ubuntu, Adobe Flash ja Firefox

Kuinka päivitän Adobe Flash playerin vanhaan versioon?

Ubuntu 10.04:ssä on ollut jo pidemmän aikaan ongelmia Adoben flash soittimen kanssa. Uusin versio näyttää taas olevan taas rikki (11.2.202). Ainut mahdollisuus on ladata jokin vanha versio Partner arkistosta. Synaptic ei sitä löydä vaan se pitää tehdä käsin. Huomaa myös että Synaptic-ohjelmasta pitää ensin poistaa adobe-flashplugin ja siten asentaa ladattu vanhempi paketti takaisin järjestelmään. Toimiva versio näyttää olevan 10.2.159.1-0. Huomaa myös että synaptic-ohjelma päivittää ladatun paketin uudemmaksi ellei asennettua pakettia lukita. Eli Paketti -> Lukitse versio.

esimerkiksi vanhemman paketin voi hakea komentoriviltä komennolla:

wget archive.canonical.com/pool/partner/a/adobe-flashplugin/adobe-flashplugin_10.2.159.1-0lucid1_i386.deb

Klikkaa pakettia työpöydällä tai minne paketin latasit. Paketinasentaja käynnistyy. Klikkaa Ok kun paketinasentaja sanoo, että Uudempi versio on saatavilla ohjelmalähteen kautta... ja paina Asenna. Kun asennus on valmis. Aukaise Synaptic uudestaan ja etsi paketti adobe-flashplugin. Valitse paketti ja mene paketti valikkoon -> ja Lukitse versio.

Huomaa. Että uusin Adobe flash player versio (11) toimii Google Chromella, mutta ei uusimmalla Firefoxilla. Eräät ihmiset ovat kirjoittaneet foorumeilla että partner repoa (adobe-flashplugin) ei kannata käyttää. Se ei minusta pidä paikkaansa. Flashplugin-installer ei myöskään toimi Firefox 11.0 selaimessa, nimittäin kokeiltu on.
Ohje myös löytyy os. http://linux.fi/wiki/Flash#Ubuntu.2C_Adobe_Flash_ja_Firefox

13
Laitealue / Vs: Canon Pixma MP110
« : 24.01.12 - klo:18.40 »
8.10:n aikaan tuommoinen oli käytössä ja silloin toimi, kun vain tökkäsi piuhan koneen kylkeen. Mihinkäs sen ajurit on kadonnut vuosien varrella?

Niinpä, ei löytäny ajureita ja täällä olevilla ohjeilla (ajureilla) ei toiminu. Canonin sivuilla oli ollu joskus ajurit mutta ei sivu toimi enää  ;D

Ei löytynyt Aasian pakettivarastostakaan kun Windowsin ja Macin ajureita, mutta ei linux ajureita.
Kumma juttu kun yleensä tuolta löytyvät kaikki hukassa olevat paketit.
http://support-asia.canon-asia.com/P/search?model=PIXMA+MP110&filter=0&menu=download

mutta kuulemma https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/cups/+question/28851 jos lukee ketjun läpi niin iP1000 ajurit voivat käydä mp110:lle.


14
Pelit / Vs: Ekapeli toimimaan linuxilla??[RATKAISTU]
« : 20.10.11 - klo:20.31 »
Ei muuten toimi kokoversio. Demo versio toimii sivulla ihan oikein, mutta kun yrittää käynnistää kokoversiota niin ei toimikaan. Valittaa tuntematonta virhettä.

15
Onko kukaan saanut toimimaan Ubutussa iPod touch synkrointia millään ohjelmalla?

Olen tehnyt pientä testitulostaulukkoa iPod Touch synkronoinnista Ubuntun 10.04 versiolla.
osa ohjelmista osaa näyttää ja soittaa musiikkia iPod Touch laitteelta, mutta ne eivät osaa lisätä uusia kappaleita niihin. Kysyn siis onko kukaan saanut toimimaan tätä jollain ohjelmalla? olisin kiitollinen ohjeista yms.

testitulos taulukko:
http://linux.fi/wiki/Mp3-soitin#Testituloksia_iPod_Touch_synkronoinnista

16
Mitä eroa on Ubuntu 10.04.2 paketilla 10.04 LTS versioon.
Olen tässä pähkäillyt ja lähetellyt virheilmoituksia Novelin bug-trackeriin.
Moonlightin toiminnasta katsomo.fi:ssä asiasta on myös ollut vähän keskusteluakin, mutta huomasin erään seikan joka herätti mielenkiintoni 32 bittisessä järjestelmässä.

eli mitä eroa näiden välillä voi olla? Siinäpä suuri kysymys...
Mistä löytyisi lista mitä tästä on muutettu?
# (testattu toimivaksi: 32bit Ubuntu-10.04.2 remix ja Firefox 3.6.13 )
# (testattu ei toimivaksi: 32bit Ubuntu 10.04 LTS Ja Firefox-3.6.13 finnish)

Toimivat versiot näyttävät olevan:
# testattu toimivaksi: 64bit Debian-6.0 ja Firefox-3.5.16 finnish)
# (testattu toimivaksi: 64bit Ubuntu-10.10 ja Firefox 3.6.10 finnish)
# (testattu toimivaksi: 32bit Ubuntu-10.10 ja Firefox 3.6.10 finnish)
# (testattu toimivaksi: 32bit Ubuntu-10.10 ja Firefox 3.6.13 finnish)
# (testattu toimivaksi: 32bit Ubuntu-10.04.2 remix ja Firefox 3.6.13 )

# (testattu ei toimivaksi: 32bit Ubuntu 10.04 LTS Ja Firefox-3.6.13 finnish)

17
Laitealue / Wubi ja 30GB asennuskoko ongelma
« : 14.02.09 - klo:14.20 »
Huomasin virheen www.linux.fi/wiki/Wubi  Wubissa jos valitsee suurimman 30 GB levykuvan koon ja Ubuntu vaihtoehdon.  Wubi asentaa Ubuntun oikein, mutta aina kun valitset käynnistysvalikosta (bootmanager) Ubuntun niin se yrittää asentaa sen jostain ihmeen syystä uudelleen. Vaikka sen ei pitäisi muuta enää tehdä vaan mennä kirjautumis ruutuun.
Menee aikavyöhykkeen valintaan ja osiointitaulukkoon. Osiointitaulukko näyttää tyhjältä. Klikkaa peruuta niin pääset takaisin ubuntuun suoraan työpöydälle.  Todella sekava sanon minä.

Onko kukaan törmännyt tälläiseen ongelmaan?

Sivuja: [1]