Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JarkkoK

Sivuja: [1]
1
Ehkä ennemmin tai myöhemmin tulee mieleen laittaa serveri julkiseen käyttöön? Silloin on hyvä kun nuokin asiat on otettu huomioon.
Toki siinä vaiheessa. Kiitos vinkistä.

2
Ja kannattaa lukea
http://httpd.apache.org/docs/2.2/misc/security_tips.html
http://httpd.apache.org/docs/2.2/misc/security_tips.html#ssi
viimeinen kappale tuosta.
Luin, mutta onko nämä enemmänkin sellaisia juttuja jotka pitää ottaa huomioon jos serverini olisi julkinen Internetissä tms? Nyt se on vain kotiverkossa toimiva kone.

3
Kun olen asentanut Ubuntun serveriversion ja siihen LAMP:n, niin pitäisikö siinä oletuksena toimia SSI vai vaatiiko tuo jotain lisäasennuksia tai konffauksia?

4
Jahans... ehkä tuota sambaa pitäis jotenkin konffatakki ennen ku toimii? Sivulla http://ubuntuserver.info/2007/10/09/simple-file-server/ ainakin löysin jotain siihen viittaavaa. Pitääpäs tutkia...

5
Asensin Ubuntu 9.04 serverin ja siihen graafisen käyttöliittymän ja mm. samban, ihan vain kotiverkkoserveriksi. Koneessa on kaksi kovalevyä. Jostakin syystä en saa jaettua kansiota tai toista kovoa kotiverkossa windows-koneille, tai ylipäätäänkään mitenkään.

1) Haluaisin jakaa /var/www -kansion kaikille kotiverkon käyttäjille ilman tunnuksia, mutta kun klikkaan kansiota hiiren oikealla, minulle ei edes tarjota vaihtoehtoa share folder tms. Olen omalla tunnuksellani kansion omistaja. Haluaisin saada mäpättyä Vistasta kyseisen kansion, jotta voin muokata nettisivustojani helposti paikallisesti.

2) Haluaisin jakaa toisen (nyt tyhjänä olevan) levyn kokonaan verkkoon yhteiseksi verkkolevyksi kaikille.

Osaisiko joku auttaa? Puuttuuko minulta muutakin kuin taito? Sain toiselle koneelle tämän tehtyä jokin aika taaksepäin, mutta eipä jäänyt tekotapa mieleen...

6
Asensin SftpDrive softan

Jaha, näinkö tosiaan on, että Vistalla ei enää pysty käyttämään tavaraa Ubuntun hakemistosta. Vielä jokunen päivä sitten oli XP ja siinä oli oikeudetkin kunnossa ja kaikki toimi. Nyt tosiaan Vista ei anna tallettaa mitään muutoksia Ubuntu-levylle.

Edit: Pitihän tuo hätähousuna heti hakea 60d demo sftpdrivesta. Näyttäisi olevan pätevä värkki, joutunee ostamaan $39 lisenssinkin.

Tuossa joku mainitsi tuon samban. Toimiiko sillä tehty jako Vistassakin, eli onko oikeudet tallettaa tiedostoja eikä vain lukea?

7
Ubuntu tietokoneissa / x11vnc ja komennolle kuvake
« : 31.01.09 - klo:14.04 »
Hidas tututstuminen Ubuntuun/Linuxiin jatkuu... Asensin Ubuntu-serverille x11vnc:n ja win-deskarille tightvnc:n. Sain jo salasanallisen (ei SSH) etäyhteyden toimimaan (lähiverkossa), mutta pari kysymystä tähän liittyen: VNC:n serveripuoli pitää nyt käynnistää manuaalisesti komennolla x11vnc -rfbauth /polku/mun/salasanafileen -noxdamage, mutta:

1) Voisiko Ubuntun paneeleihin tehdä kuvakkeen, joka suoraan ajaisi tuon komennon terminaalissa, eikä tarvisi aina erikseen muistaa/kirjottaa rimpsua? Jos voi, niin miten tämä tapahtuu?
Edit: No tämäpä selvisikin kokeilemalla :-)

2) Voisiko VNC:n saada toimimaan "servicenä" eli käynnistyisi aina koneen mukana jo ennen kirjautumista ja sallisi etäyhteydet? Edit: Tai simppelimpi vaihtoehto: Miten tuon luomani kuvakkeen saisi ajetuksi jokaisen loginin jälkeen?

3) Kun oli etäyhteys päällä deskarista ja disconnectasin TightVNC:stä yhteyden, niin näköjään sukleutui Ubuntussa VNC kokonaan, enkä siis saa uutta yhteyttä deskarilta ennen kuin käyn antamassa käynnistyskomennon Ubuntusta. Voisiko tuossa saada VNC:n pysymään päällä linukassa vaikka clienttejä onkin 0 kiinni?
Edit: Kolmonen selvisikin jo threadin http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=5990.0 avulla

8
Kannattaa ehkä kokeilla avata terminaali ja siihen top ja katsoa mitä siellä tapahtuu niiden minuuttien aikana.
Koodia: [Valitse]
top

Tehty. Harmikseni vaan en ymmärrä mitä etsin tai näen...

PHPmyadminissa tein kokeeksi haun select * from taulunnimi (taulussa 5000 riviä) ja ne kyllä lävähti ruudulle suosiolla ja nopeasti.

Kumma kyllä koko sivusto kantoineen tuntuu nyt toimivan huomattavasti nopeammin kuin eilen, joskaan ei vieläkään ihan yhtä nopeasti kuin netissä oleva. Etusivu latautuu selvästi hitaiten, koska se tekee monia hakuja kerralla. Olisikohan noilla ubuntuun asennetuilla päivityksillä asian kanssa tekemistä. Niitä tuli eilen ja tänäänkin kymmeniä.

Vaikka nyt ollaan jo nopeuksissa, jonka kanssa lähes voi elää, niin kuitenkin mietityttää, että eikö tuon pitäisi paikallisesti latautua jo tosi nopeaa, eli heti...

9
Oletko varma että se on mysql mikä siellä hidastelee?

Kokeilen antamiasi neuvoja. Epäilykseni kohdistaa mysql:ään se, että serverillä on muitakin nettisivustoja, jotka eivät käytä mitään kantaa ja ne latautuvat nanosekunnissa.

10
Joten: kuinkahan käy, jos asennan serveriversion ja asennan siihen sitten graafisen käyttöliittymän? Onnistunenko saamaan graafisen käyttöliittymän toimimaan muutenkin kuin vikasietotilassa?
Minulle kävi eilen hyvin juuri kysymälläsi tavalla. IBM T30-läppärille pamautin juuri noin että ensin serveriversio 8.10 alle ja käyttöliittymä päälle. Vajaa 400megaa käyttöliittymää latautui 2mb adsl:n yli puolessa tunnissa. Ei mitään ongelmia, vaikka olen ihan vasta-alkaja linux-asioissa. Noista piireistä ja näytönohjaimesta en osaa sanoa mitään...

11
Asensin eilen Ubuntu 8.10 serveriversion ja siihen apache/php/mysql -paketin ja phpmyadminin. Tarkoitukseni on rakentaa paikallinen ympäristö nettisivuston kehittämistä varten (että ei tartte ftp:llä siirrellä koko ajan nettiin ja todeta virheet...). Exporttasin sitten kannan varsinaisesta weppihotellista tiedostoksi ja importtasin sen tuohon ubuntuläpärilläni olevaan mysql:ään. Kaikki näytti menevän hyvin ja homma jopa toimii... tavallaan. Kun lataan sivuston etusivun (joka hakee aika paljon tietoja kannasta), niin sivun latautuminen kestää joko ihan lokaalisti tai lähiverkosta useita minuutteja. Miksi? Mainostajaksi leimautumisen uhallakin mainitsen, että toimiva yksilö pyörii osoitteessa http://www.suklaayhdistys.com/ ja siellä tuo etusivun lataus ei kestä kun sekunteja, vaikka tulee internetin yli.

Miksi kanta siis lokaalisti on noin hidas? Onko läppärin (P4 1,8GHz, 1Gb muistia) kovo niin hidas vai pitääkö kantaa jotenkin "optimoida" tms? Miten? Kerrottakoon että sekä Ubuntun että näiden lisähärpäkkeiden asennus eilen oli lähes ensikosketukseni koko Linux-ympäristöön ja osaaminen siinä suhteessa on minimaalista... eli olematonta.

Sivuja: [1]