1
Laitealue / Vs: @450-laajakaista ja Ubuntu
« : 25.01.09 - klo:12.04 »Tiheä puusto vaikuttaa vastaanotetun signaalin voimakkuuteen. Tietysti asiaan vaikuttaa puuston laatu ja vuodenaika. Kesällä märkä lehtipuiden lehtimassa on hyvä kilpi radiosähköä vastaan. Lumiset havupuut, suojasäällä ja räntäkelillä, ovat talven riesa. Tuo taajuusalue alkaa olla sellainen, että se vaatii lähes optisen näkyvyyden virheettömään tiedonsiirtoon. Lähin este (rakennus, mäki yms) on aina pahin, kauempana olevat vaimentavat vähiten. Jos joskus päädyt ulkoantenniin, älä kitsaile antennikaapelin kanssa. Nuo vähätkin desibelit mitä antenni saa haalittua kasaa vaimentuvat syöttöjohdossa kohinatasolle. Tuo Digitan tekstin on luonut joku taajama-alueella asuva mainoshenkilö , terveisin Timo
Siinä Timo on oikeassa, että antennikaapeliin pitää sijoittaa. Mikäli taidot ei riitä kunnon asennukseen, niin se kannattaa laittaa ammattiasentajan tehtäväksi. Halpa kaapeli tai huonosti tehdyt liitokset saattavat saada muuten hyvän yhteyden muuttumaan vain kohtuulliseksi yhteydeksi.
Sitten tuosta vaimennuksesta. Digita todellakin antaa väärän kuvan vaimennuksen määrästä. Taitavat vain verrata entistä NMT taajuutta nykyisiin 3G verkkoihin, johon nähden @450 taajuus on toisesta maailmasta toimivuudeltaan pitkillä etäisyyksillä ja esteiden läpäisykyvyltään. Täydellinen sekään ei ole, joten kuuluvuuden reuna-alueilla paremmat antennit ja kaapelit saattavat pelastaa tilanteen, eikä antennin nostaminen 10m korkeuteen ole mikään huono idea. Naapurin koivunkin voi kaataa, jos sattuu linjalle ;-)
Sitten toinen juttu. Onko kukaan törmännyt Flarion-modeemin kanssa ongelmaa, jossa yhteyden saaminen nettiin kestää jopa 15 minuuttia ja jos DHCP-palvelimesta saa IP-osoitteet, liikenne ulospäin kuitenkin tökkii, niin ettei edes nimipalvelimiin tai oletusreitittimeen saa yhteyttä? Yhteystaso liikkuu yhden kahden tolpan tasolla, ei kuitenkaan koskaan kolmeen tolppaan maksimi neljästä.
EDIT : Jotain löytyi foorumilta kun osasi hakea, muullakin nimellä kuin Flarion. @450 ei yhdisty internettiin