Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Rottis

Sivuja: [1]
1
Pelit / Vs: fglrx ajuri ei pelitä
« : 23.12.08 - klo:07.03 »
Jep.. Työpöytätehosteet pois käytöstä niin atin ajureillakin hommat toimii. Valitettavaa mutta totta.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubutun käytön aloitus
« : 23.12.08 - klo:07.01 »
Testasin jopa, lisää/poista valikosta kyllä löytyi me-tv ja ubuntu-restricted-extras. Jälkimmäisellä myös X/Kubuntu vastaavat, mutta niitä ei kannata asentaa.

MP3-tiedostoa ensimmäistä kertaa soittaessa, soitin kysyy haluatko hakea toistoon tarvittavat paketit, no vastataan myöntävästi ja siihen varoitukseen jossa kerrotaan että saattaa olla laitonta joissain maissa, vastataan myös myöntävästi, sitten raksitetaan kaikki paketit jotka esille tulee ja toteutetaan muutokset. Pitäisi alkaa hetken päästä soimaan :)

PS. OGG on paljon parempi formaatti kuin MP3

3
Mullakin on tosiaan kaks verkkokorttia, ja ihan verkkopiuhalla modeemissa kiinni, vain yks piuha kiinni. Tosin jos pistän toiseenki verkkokorttiin piuhan (tai liitän puhelimen koneeseen, tunnistuu High Tech Computer Remote NDIS -verkkokorttina, ja menee autom. käyttöön) niin yhteys toimii yhä ilman ongelmia.

Kokeilepa raksittaa kohta "järjestelmäasetus" niistä molemmista yhteyksistä, ja toisesta "yhdistä automaattisesti" -kohta pois.

4
Vikaa on turha hakea muualta kuin MS:n päästä, siellä se on. Tekee tuota jatkuvasti kaikille sen käyttäjille.
Siksi olenkin siirtynyt ICQ:n :)

5
täyttä 20 gigaa ei voi saada käyttöön koska levyn valmistelu vie osan tilasta

Väärin.
Ero on siinä, että kovalevyvalmistajien kilotavu on 1000 tavua, kun se oikeasti on 1024 tavua. Tästä johtuu tuo kovalevyn valmistajan ja tietokoneen ilmoittaman koon suuruusero (joka on paljon isompi suuremmilla levyillä, esim. 160gb kovalevy näkyy 149gb) :)

6
Sivukysymyksenä, miten ubuntussa menee versiot mysql-server dummypaketissa?
itse asennan aina mysql-server-5.0 paketin

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Flash ei toimi.
« : 22.12.08 - klo:07.59 »
Mutta on ollut myös Mozilla -niminen selain.

Jokatapauksessa, mulla on sama ongelma. Flasheista katoaa siis kuva aina välillä, siihen auttaa sivun päivitteleminen tarpeeksi monesti tai selaimen uudelleenkäynnistäminen.
Ei ole kiinni asennetusta flash-versiosta, ihan uusissakin asennuksissa (+ubuntu-restricted-extras) temppuilee samaan tapaan.

Ärsyttävä tapaus, mutta pystyn elämään sen kanssa..

Olen käyttänyt ubuntua siis 4.10 versiosta asti ja hoidellut debian-servuja useamman vuoden, joten en ole enää mikään aloittelija yleensäkään linux-maailmassa.

8
Tuo moran mainitsema ongelma on varmaankin sama kuin itselläni. Eth0 ja Eth1 ovat valinnoissa koska koneen takaosassa on kaapeleille juuri nuo liitäntämahdollisuudet ja toista olenkin käyttänyt Vistan puolella. Valitettavasti Ubuntu 8.10 ei tunnu tunnistavan, ainakaan automaattisesti, integroitua verkkokorttiani. Miksi näin? Ubuntu tunnisti kylläkin langattoman ja olenkin sitä käyttänyt asennuksesta lähtien, joskin sisääntulon nopeus ei tietenkään ole kaapelin tasoa. Myös signaalin vahvuus on luvattoman heikko, toisin kuin Vistan puolella.
Networkmanagerissa on tiettyjen uusien langattomien verkkokorttien kanssa ollut ongelmia, eli näyttää nopeuden väärin (näyttää yleensä 1mbit/s, vaikka olisi oikeasti 54mbit/s) ja näyttää signaalin tason väärin, saattaa näyttää joko täyden tai olemattoman signaalin, oikeasti sen ollessa siinä välillä. Tähän ollaan jo tekemässä korjauksia.

Aiheen aloittajan viestiin:
Networkmanagerin asetuksista voi poistaa toisen verkkokortin asetukset, jolloin sen yhteyden ei enää pitäisi yrittää automaattisesti mennä päälle. Voit poistaa vaikka molemmat ja sitten yhdistää siihen joka toimii.

9
(mount-komennolla).
Ei normaalikäyttäjän tarvi päätteeseen koskea liittääkseen NTFS-osion, se liittyy kyllä ihan itsestään kunhan on oikein irroitettu windowsista (poista laite turvallisesti, tai oikein sammutettu windows).
Jos esim. usb-kovosta on vaan nykästy piuha irti, silloin se ei liity itsekseen Ubuntussa, vaan vaatii joko em. poistamisen turvallisesti samassa windowsissa missä viimeksi ollut kiinni, tai sitten pakottamisen komentoriviltä.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 8.10 ja kiinteä IP
« : 21.12.08 - klo:09.26 »
Itsellä edellisen postauksen ohjeilla IP pysyi kiinteänä vain seuraavaan boottiin asti, jonka jälkeen asetukset palautuivat alkuperäisiksi. Sain kuitenkin toimimaan network-magerin kautta näin:

Poistin auto eth0 -kohdan ja tämän jälkeen lisäsin uuden. Laitoin IPv4-asetukset kuntoon ja täpät kohtiin Yhdistä automaattisesti sekä Järjestelmäasetus. Tämän jälkeen järjestelmä kysyy pääkäyttäjän salasanan.

Nyt asetukset pysyvät boottauksen jälkeenkin oikeina.

Aamen. /etc/network/interfaces tiedostoon ei kannata koskea niin kauan kuin network-manager hommia hoitaa. On muutamia tapauksia joissa olen joutunut ko. ohjelman hävittämään mutta peruskäyttäjille pitäisi riittää siinä olevat asetukset täysin.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mitä viestejä?
« : 21.12.08 - klo:09.23 »
Ja rautalangasta väännettynä USB-liitäntöjä (saattaa olla useampia yhden rivin takana) :)

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: päivitysongelma
« : 21.12.08 - klo:09.16 »
Itse tekisin näin:

1. Bootatessa esciä
2. recovery mode valikosta
3. root päätteeseen (shell)

// Komennot päätteeseen:
4. dpkg --configure -a
5. apt-get -f install
6. apt-get update
7. apt-get dist-upgrade
8. reboot

Jos päivityksen aikana kone sammuu niin voi tulla vastaavia ongelmia kun jotkut ohjelmat (aka paketit) jäävät asentumatta tai säätymättä.
Pelkästään tuo neljäs vaihe saattaa jo auttaa.

Jos en ihan väärin muista, recoverymodessa oli jotain ongelmia verkkoyhteyksien kanssa, jos näin on, ohita vaiheet 5., 6. ja 7. ja tee nämä rebootin jälkeen varsinaisessa järjestelmässä

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Linux / MS - virukset
« : 21.12.08 - klo:09.07 »
Hakkasin tuota  MS - käyttistä ja (huom. omasta mielestäni) siellä on joku seuranta - juttu, joka mahdollisesti liittyy tähän asiaan. Homma jotenkin haisee, eli jos MS - kone putsataan ja tilalle laitetaan Linux, niin joko masiinaan jää joku pätkä, tai netin kautta MS vakoilee ja ilmoittele näistä troijalaisista, pyrkien tietenkin saamaan takaisin MS - käyttäjiksi. Tai voi olla, että minusta on vain yhtäkkiä tullut vainoharhainen, mutta silti miten selittää tuon jokaisesta koneesta löytyvän pätkän.

Kuten tuossa aiemmin sanottiin, nämä ovat rikollisten keinoja yrittää saada sinua ostamaan heidän ohjelmansa, jonka pitäisi putsata windowsi. Oikeasti nämä ei tee muuta kuin pelottelevat.
Yleensäkin, jos Ubuntussa tulee Windowsin teeman näköisiä ikkunoita, voit huoletta vaan ohittaa nämä varoitukset, ne ovat Windowsin käyttäjille suunnattuja pelotteluja.

Edes Java-virukset ei tosiaan pysty Ubuntu-järjestelmässä mitään tekemään jos niille ei anneta salasanaa. Tosin yhtäkään linux-virusta/spywarea/troijalaista minulle ei ole edes tullut vastaan, joten en pitäisi tätä uhkana lainkaan. (En laske mukaan nettisivupalvelimille leviäviä php jne rootshellejä, joilla skriptin levittäjä saastuttaa huonoilla nettisivuilla varustetun palvelimen ja saa lähes poikkeuksetta täydet oikeudet tähän. Olen yhden tällaisen levityksen jopa poliiseille ja cert-fi:lle ilmiantanut. Ovat sen verran harvinaisia kuitenkin.)

Lainaus käyttäjältä: Frank100
Oikeasti pari kuukautta Linuxia käytettyä maailmankuvani on mennyt jotenkin sekaisin. Aikaisemmin homma oli selvää: Maksa MS - käyttiksestä, ohjelmista, jne. 3 - 5 vuotta, niin masiinat eivät enään jaksa pyöriä ja tietenkin kaatumiset, viirukset, ym.

Vielä kun saisi maailman satamiljoonaa muuta ihmistä ymmärtämään tämän niin aamen :)

Ainoa syy miksi minulla on toisella kovalevyllä Windowsi vielä on, mikäs muukaan kuin pelit. Winellä ei kaikki pelit toimi ongelmitta. Iso osa kyllä mutta ei kaikki.
Pienellä osalla peleistä on olemassa myös linuxversiot, muistakaamme kiittää näiden kehittäjiä!

Ja loppuun vielä toruisin ATIa erittäin huonoista näytönohjaimen ajureista.

14
Asenisn juuri uusimman version ubuntusta. Kun laitoin ensimmäisen kerran Pidgin-pikaviestin ohjelman päälle, niin muutaman minuutin kuluttua sain viestin joka ei todellakaan ollut keneltäkään minun listalta olevalta, vaan se tuli täysin vieraasta sähköpostiosoitteesta.
Miten tällainen voi olla mahdollista?
Onko kukaan kohdannut vastaavaa?

Olen useita vuosia käyttänyt ububtua ja vastavaan en itse ole koskaan törmännyt...

Onko syytä huolestua?

Ei ole uutta, ei liity ubuntuun. Messengeri joskus saattaa päästää spämmiä läpi (joku/jokin niitä yksityisyysasetuksia päässyt hetkellisesti muuttamaan..).

Tuo varmenne liittyy jotenkin siihen että voi lähettää ja vastaan ottaa viestejä offlinessa, ainakin kun itse hyväksyin niin tuli jotain mainoksia ystäviltä jotka eivät tiedä sellaisia lähettäneen, heh.

Aivan varma tästä en ole!

T:Harri

Ja tästä, messengerissä liikku TODELLA paljon tällaista spämmiä, se tulee kyllä tuttavalistassa olevilta henkilöiltä, mutta he eivät itse sitä lähetä vaan nämä viestit tulee kun he antavat tunnuksensa / salasanansa jonkin kolmannen osapuolen sivustolle (joka yleensä lupaa näyttää ketkä ovat estäneet), ja sinne jää muistiin. Spämmäävät aina kun ei ole itse kirjautuneena.

15
Luultavasti tuo sinun hardware abstraction layerin (HAL) vasarointi on tuon saanut aikaiseksi.
Itse Ubuntun asentaminen ei voi vaikuttaa windowsin asemien kirjaimiin mitenkään, sellainen käsite kun on linuxissa täysin tuntematon.
Ainoa paikka mihin asennusohjelma koskee ja missä on myös windowsin tietoja, on MBR (master boot record). Ja tämä vaikuttaa ainoastaan siihen, mikä käyttis käynnistyy kun koneen boottaa.
GRUBin listassa jos windows on, syytä on turha syytä Ubuntusta hakea. Tämä on oikeastaan ainoa kohta missä voi mennä mönkään (osion ylikirjoittamisen / poistamisen lisäksi).

Fdiskin mukaan windowsi on edelleen ekalla osiolla, mutta näkyy jostain syystä kahtena osiona joka menee multa yli hilseen.. Käynnistysosiona näkyy olevan tämä windows-osio.
Sulla on muutenkin minun silmään vähän hassusti tehdyt osiot, tässä voi olla syy toosan hämääntymiseen.

Viisain keino asentaa dualboottijärjestelmä on asentaa xp ensin, jättää xp:n asennuksen aikana se toosan osio sen verran pieneksi että jää tyhjää, OSIOIMATONTA tilaa linuxille tarpeeliseksi nähty määrä (suos. väh. 10gb). Linuxia asentaessa sitten tekee osioinnin käsin, tekee tyhjään tilaan ext3-osion ja liitospisteeksi /, jättää vielä noin 1-2gb osioimatonta tilaa ja tälle tilalle sitten tekee swap osion.
Uusi ubuntun asennusohjelma tosin taisi osata itse tehdä nämä osiot osioimattomalle tilalle, en ole varma. Osion pienennystä ei kannata käyttää ellei ole juuri ennen asennuksen aloittamista eheyttänyt windows-osiota.

Sivuja: [1]