1
Pelit / Vs: fglrx ajuri ei pelitä
« : 23.12.08 - klo:07.03 »
Jep.. Työpöytätehosteet pois käytöstä niin atin ajureillakin hommat toimii. Valitettavaa mutta totta.
Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelut
Liity Ubuntu Suomen seuraan muualla: Discourse, Facebook, Mastodon, Matrix, Telegram, X
Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
täyttä 20 gigaa ei voi saada käyttöön koska levyn valmistelu vie osan tilasta
Tuo moran mainitsema ongelma on varmaankin sama kuin itselläni. Eth0 ja Eth1 ovat valinnoissa koska koneen takaosassa on kaapeleille juuri nuo liitäntämahdollisuudet ja toista olenkin käyttänyt Vistan puolella. Valitettavasti Ubuntu 8.10 ei tunnu tunnistavan, ainakaan automaattisesti, integroitua verkkokorttiani. Miksi näin? Ubuntu tunnisti kylläkin langattoman ja olenkin sitä käyttänyt asennuksesta lähtien, joskin sisääntulon nopeus ei tietenkään ole kaapelin tasoa. Myös signaalin vahvuus on luvattoman heikko, toisin kuin Vistan puolella.Networkmanagerissa on tiettyjen uusien langattomien verkkokorttien kanssa ollut ongelmia, eli näyttää nopeuden väärin (näyttää yleensä 1mbit/s, vaikka olisi oikeasti 54mbit/s) ja näyttää signaalin tason väärin, saattaa näyttää joko täyden tai olemattoman signaalin, oikeasti sen ollessa siinä välillä. Tähän ollaan jo tekemässä korjauksia.
(mount-komennolla).Ei normaalikäyttäjän tarvi päätteeseen koskea liittääkseen NTFS-osion, se liittyy kyllä ihan itsestään kunhan on oikein irroitettu windowsista (poista laite turvallisesti, tai oikein sammutettu windows).
Itsellä edellisen postauksen ohjeilla IP pysyi kiinteänä vain seuraavaan boottiin asti, jonka jälkeen asetukset palautuivat alkuperäisiksi. Sain kuitenkin toimimaan network-magerin kautta näin:
Poistin auto eth0 -kohdan ja tämän jälkeen lisäsin uuden. Laitoin IPv4-asetukset kuntoon ja täpät kohtiin Yhdistä automaattisesti sekä Järjestelmäasetus. Tämän jälkeen järjestelmä kysyy pääkäyttäjän salasanan.
Nyt asetukset pysyvät boottauksen jälkeenkin oikeina.
Hakkasin tuota MS - käyttistä ja (huom. omasta mielestäni) siellä on joku seuranta - juttu, joka mahdollisesti liittyy tähän asiaan. Homma jotenkin haisee, eli jos MS - kone putsataan ja tilalle laitetaan Linux, niin joko masiinaan jää joku pätkä, tai netin kautta MS vakoilee ja ilmoittele näistä troijalaisista, pyrkien tietenkin saamaan takaisin MS - käyttäjiksi. Tai voi olla, että minusta on vain yhtäkkiä tullut vainoharhainen, mutta silti miten selittää tuon jokaisesta koneesta löytyvän pätkän.
Oikeasti pari kuukautta Linuxia käytettyä maailmankuvani on mennyt jotenkin sekaisin. Aikaisemmin homma oli selvää: Maksa MS - käyttiksestä, ohjelmista, jne. 3 - 5 vuotta, niin masiinat eivät enään jaksa pyöriä ja tietenkin kaatumiset, viirukset, ym.
Asenisn juuri uusimman version ubuntusta. Kun laitoin ensimmäisen kerran Pidgin-pikaviestin ohjelman päälle, niin muutaman minuutin kuluttua sain viestin joka ei todellakaan ollut keneltäkään minun listalta olevalta, vaan se tuli täysin vieraasta sähköpostiosoitteesta.
Miten tällainen voi olla mahdollista?
Onko kukaan kohdannut vastaavaa?
Olen useita vuosia käyttänyt ububtua ja vastavaan en itse ole koskaan törmännyt...
Onko syytä huolestua?
Tuo varmenne liittyy jotenkin siihen että voi lähettää ja vastaan ottaa viestejä offlinessa, ainakin kun itse hyväksyin niin tuli jotain mainoksia ystäviltä jotka eivät tiedä sellaisia lähettäneen, heh.
Aivan varma tästä en ole!
T:Harri