Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - untuvikko

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Ubuntu-koneen hankinta vasta-alkajalle
« : 09.12.08 - klo:16.07 »
Kiitos kaikille vastanneille! Jäin vielä epämääräisyyden tilaan... Voi olla, että joudun vielä tyytymään Windowsiin, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa minullakin on vielä oma linux-kone! Vaivaan teitä ehkä joskus uudelleen, mikäli innostun linuxista enemmän. Mukavaa joulun odotusta kaikille!

2
Laitealue / Vs: Ubuntu-koneen hankinta vasta-alkajalle
« : 08.12.08 - klo:11.17 »
Kokeilin tuota lainausta aiemmin, mutten uskonut sen olevan noin yksinkertaista, vaan menin sorkkimaan ohjauskoodeja tms... No, nytpä tiedän tuonkin!

Yritän edelleen viritellä keskustelua rautapuolesta, kun nyt laitealueella ollaan... Lopullinen säästöhän ei ole kovin paljon vaikka ostaisikin "vähemmän varustellun" koneen. Minä kun vaadin koneelta vain ja ainoastaan varmaa toimintaa - mikään ei ärsytä niin paljon kuin tökkivät koneet, ovat ne mitä tahansa koneita!

3
Laitealue / Vs: Ubuntu-koneen hankinta vasta-alkajalle
« : 08.12.08 - klo:10.27 »

Joo, minulla on nytkin kaksi osiota levyllä. Asennetaanko linux samalle osiolle kuin XP vai tehdäänkö sille kolmas osio? Itse tuskin näitä kommervenkkejä osaan tehdä, mutta pitää vain tietää mitä jatkossa oikein haluaa... XP ei varmaan kovin isoa osiota tarvitse, jos varaa sille ja muutamille Windowds-ohjelmille tilaa riittävästi... Tarkoitushan olisi pysytellä linuxin puolella, niin paljon kuin mahdollista?

Kysyisin vielä tuosta rautapuolesta... Olenko suuruudenhullu vai onko tuo yllämainittu kokoonpano järjellinen? Haluan kerralla kunnon koneen, enkä mitään räpellystä... Onko linux kovin resurssisyöppö (kuten kait Windows)? Olen jotenkin kiintynyt tuohon Intelin prossuun (Core2 Duo 8400/ 3,0 GHz), onko teillä kenelläkään kokemuksia siitä? Entä MSI:n emosta (P45 NEO-F)?

Kiitos taas vastauksista etukäteen!

PS. Miten ihmeessä tuo Vastaa lainaten -temppu tehdään? (Olen näin alkeellisella tasolla, koettakaa kestää)


4
Laitealue / Vs: Ubuntu-koneen hankinta vasta-alkajalle
« : 07.12.08 - klo:19.59 »
Kiitos vinkeistä, minulle vain nuo virtuaalikonejutut on aivan hepreaa (täytynee tunnustaa, että olen vieläpä naisimmeinen...). Vaatiiko se virtuaalikoneeseen asennettava XP SP2:n (Maciin taisi vaatia), itselläni kun taitaa olla CD:llä niin vanha versio, ettei siinä vielä ole SP2:ta. Apuva... Ei nimittäin ole ilmaista hommata uutta lisenssiä Windowsille virtuaalikonetta varten, vai?

F-Securen tilaukseni vanhenee helmikuun alussa, mitä ennen haluaisin koneeni uusia. Haluaisin siis tietää, onko Ubuntu niin paljon parempi kuin Windows, että kannattaa nähdä vaivaa sen opetteluun. Olisiko parempi vaihtaa foorumia, vaikken kovin haka olekaan näissä keskustelujutuissa...

Antakaa anteeksi suunnaton tyhmyyteni ja yksinkertaisuuteni...

5
Laitealue / Ubuntu-koneen hankinta vasta-alkajalle
« : 07.12.08 - klo:17.19 »
Olen hankkimassa uutta konetta ja haluaisin luopua Windowsista. Vaihtoehtoina siis Linux-kone tai Mac? Koneen käyttöalueina ovat toimisto-ohjelmat ja digikuvien pyörittelyä (otan useita tuhansia kuvia vuodessa) netin ja sähköpostin lisäksi. Kiinnostukseni Ubuntua kohtaan on herännyt ja kysyisinkin teiltä neuvoja koneen hankinnassa. Kokemusta tietokoneista on n 8 vuoden ajalta, muttei kovin syvällistä tietämystä aiheesta.

Kiikarissani on seuraava kokoonpano: DTK Prestige Intel Power V4 Core2 Duo 3,0 GHz/4GB/750 GB, emo MSI P45 NEO-F, nVidia9600GT 512 MB, virtalähde Nexus 500W. (tällä paketilla hintaa n. 900 e) Haluan koneen, jossa suorituskyky ei heti tule vastaan, eikä konetta tarvitse heti olla vaihtamassa. Mitä olette mieltä ao. paketista? Koneeseen tulisi esiasettuna Ubuntu 8.10. 32-bittisenä.

Vielä lopuksi: olenko vaarallisilla vesillä haaveillessani Windowsista luopumisesta? Suurena ongelmana itseäni koskien Ubuntun (yleensä Linuxin) kanssa on se, ettei käyttämäni Ifolorin digikuvien tilausohjelma toimi ilmeisesti Linuxissa, vaan vaatisi ilmeisesti jonkin virtuaalikoneen tms Windowsin pyörittämistä varten ??? Onko teillä kokemuksia aiheeseen liittyen?

Kertokaa rehellisesti, kannattaako minun valita Ubuntu vai siirtyä suosiolla Macin käyttäjäksi? Kiitos paljon avustanne jo etukäteen! (Macia en ole vielä nähnytkään, joten sen hankkiminen "hirvittää" vieläkin enemmän...)

Sivuja: [1]